Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
može sad i stari traktori ispunjavaju evrostandarde i mogu da troše evrodizelI sta, sad moze i ed u stare u traktore samo je potreban racun, bez saobracajne ili bilo cega?
veci je problem oko subvencija je oko onih koji daju zemlju u zakup a prijavljuju da je rade oni uzimaju pare nizašta njih treba prvo skinuti sa subvencija a i onih jaki naravno ,a ovo može da se primeni gde ima ko da otkupi prozvode da ovi sa 5ha ne sade pšenicu i kukuruz vec nešto drugo
Neverovatno je da niko ne spominje 6000 po ha gotove love,svi su u buli kada ce izaci pravilnik o ne znam cemu....pa mi smo takve ovce,da nas treba i j...osim sisanja...
možda u vojvodini je tako ovde kod nas nije slucaj jer sam hteo da prijavim njive koje sam uzeo pod zakup vlasnici nisu hteli ni da cuju za to nit je neko o tome uopšte pricao kod nas u selu a ima dosta koji rade kao i ja rade a ne mogu da ništa dobiju od državeOvaj problem, sto daju u zakup, a ne rade oni je vec dobrim delom resen. Svi koji su imali gazdinstvo i uzimali subvencije njima a zemlju su drugi radili, nisu imali nikakav promet preko poljoprivrednog racuna od prodaje poljoprivrednih proizvoda i automatski nisu imali pravo na subvencije, jer je ispdalo da proizvode samo za sebe (to je valjda sada po novom "NEkomercijalno" gazdinstvo). Sada cesljaju sve tekuce racune i to pregledaju, nekima su vec stigle opomene da moraju da vrate sve pare sto su dobili, od kada su prijavili gazdinstvo, a prometa od prodaje polj.proizvoda nije bilo i to sa kamatom..!! Tako da su ti u sustini ugasili pogotovo ko je imao prijavljeno 20+h pa kada bude trebao da vrati pare u zadnih 4-5-6godina bice veselo.
Podrzavam od prvog do zadnjeg slova, ali do sada nisam cuo za to nazovi cesljanje.Ovaj problem, sto daju u zakup, a ne rade oni je vec dobrim delom resen. Svi koji su imali gazdinstvo i uzimali subvencije njima a zemlju su drugi radili, nisu imali nikakav promet preko poljoprivrednog racuna od prodaje poljoprivrednih proizvoda i automatski nisu imali pravo na subvencije, jer je ispdalo da proizvode samo za sebe (to je valjda sada po novom "NEkomercijalno" gazdinstvo). Sada cesljaju sve tekuce racune i to pregledaju, nekima su vec stigle opomene da moraju da vrate sve pare sto su dobili, od kada su prijavili gazdinstvo, a prometa od prodaje polj.proizvoda nije bilo i to sa kamatom..!! Tako da su ti u sustini ugasili pogotovo ko je imao prijavljeno 20+h pa kada bude trebao da vrati pare u zadnih 4-5-6godina bice veselo.
veci je problem oko subvencija je oko onih koji daju zemlju u zakup a prijavljuju da je rade oni uzimaju pare nizašta njih treba prvo skinuti sa subvencija a i onih jaki naravno ,a ovo može da se primeni gde ima ko da otkupi prozvode da ovi sa 5ha ne sade pšenicu i kukuruz vec nešto drugo
kod nas nece da pristaju na ugovore nikakve samo usmeno se možeš dogovoriti nikakav papir nece da potpišu starci bolje da im brkneš u oko nego da stave potpis na nešto i to nece na duži period svake godine se moraš da se sa njima ubeđuješ da ti daju tu parcelu da radišMislim da je za ovo kriv onaj ko tu zemlju uzima u zakup!!! Ako je neko uzeo zemlju u zakup sa bilo kakvim ugovorom, onda ce valjda on na njegovoj kartici prikazati tu zemlju (parcele) kao zakup i ostvariti pravo na subvenciju.