Subvencije poljoprivredi za 2014

Ne, nego je recepcioner i pre dolaska gosta bio na nuli, a i sada je. Imao je dugovanja 100 evra i potraživanja 100 evra. Sada ne duguje, niti njemu duguju, suštinski se ništa nije promenilo, sve je ostalo isto (što bi rek'o Krlja u Rodama: "imaš UZEDO i DADO").

Reću vam šta su u stvari subvencije i kako su ih "oni" zamislili :
Ima jedan vic koji to tačno opisuje :

Dolazi putnik namjernik u jedan mali gradić , u jedini motel na recepciju. Izvadi 100e iz džepa i stavi na pult . Kaže recepcionaru :" Ovo je kaucija , a ja odoh gore da pogledam sobe"
čim je zamakao , recepcionar uz 100e i otrča u mesnicu i plati mesaru dug za robu iz mesnice . Ovaj odma uze pare i otrča do farmera da mu plati za prasiće. Farmer odma smota 100e i otrča da plati magacioneru za koncetrat. Ovaj čim dobi pare ode kod prostitutke i plati joj jer i ona je počela da daje na kredit. Ona čim dobi , dodje u motel da plati za korišćenje sobe. U tom momentu turista sidje niz stepenice , uze svoje pare ,reče da mu se sobe ne svidjaju i ode iz grada.

To su subvencije , svi j...i svi zadovoljni , para nema.
Ima,ima para,ako malo bolje pogledas situaciju ko ima 50 hektara dobre zemlje ima i dobrih para za subvencije,ko ima 2-3 hektara lose zemlje taj ga je ugasio.Vic koji si napisao je zanimljiv i savrseno zamazivanje ociju javnosti da je isto i onom ko ima i ko nema.Kao svi imaju podjednake mogucnosti da stvore i zarade.Ma dajte ja bar nisam sisao vesla a ni vanbrodski motor:osmeh:

Ima,ima para,ako malo bolje pogledas situaciju ko ima 50 hektara dobre zemlje ima i dobrih para za subvencije,ko ima 2-3 hektara lose zemlje taj ga je ugasio.Vic koji si napisao je zanimljiv i savrseno zamazivanje ociju javnosti da je isto i onom ko ima i ko nema.Kao svi imaju podjednake mogucnosti da stvore i zarade.Ma dajte ja bar nisam sisao vesla a ni vanbrodski motor:osmeh:
A, zar treba podjednako da zarade

Ne treba jednako, ali ne treba ni odnos da bude 50/2 ili 50/3. Pokrenucemo "pipkavu" temu, a taman se smirila situacija na forumu:osmeh:

Ne treba, jer to vodi raslojavanju drustva jos vecem nego sto je sada. Pricali smo oko toga i ti i ja se nikada necemo sloziti na tu temu. Po tebi treba da postoji 5 ljudi u selu koji su gazde i ostali da im budu sluge. Ja se NIKAKO ne slazem sa tim.:cao:

Ne treba, jer to vodi raslojavanju drustva jos vecem nego sto je sada. Pricali smo oko toga i ti i ja se nikada necemo sloziti na tu temu. Po tebi treba da postoji 5 ljudi u selu koji su gazde i ostali da im budu sluge. Ja se NIKAKO ne slazem sa tim.:cao:
Ja idem ujutro na njivu da radim oni sede na klupici,ja se uvece vracam sa njive oni sede na klupici ispred kuce i sad treba podjednako da zaradimo zato sto se njima ne svidja koliko ja zaradjujem

Kao prvo od ponedeljka poćinje prodaja regresiranog goriva ,a kao drugo svako treba da radi i da gleda svoja posla i da ga ne zanima šta i koliko drugi rade i koliko zarađuju ali nama je to slađe nego leba da jedemo ,nama je krivo ako neko zarađuje više a radi manje od mene .pa onda on radi i u firmi i plus zemlju i tu priči nikad kraja .

@boban71 po tebi bi trebalo samo jaki da imaju subvencije a ostali ne ,a ako misliš na one što uzimaju a ne rade svoju zemlju vec je dali u zakup e njima treba oduzeti tu se slažema oko zarade nije svud isti prinos onoga što se seje kvalitet zemljišta ne daje jednako 1 klasa i2,3 klasa kao 4,5 ,6 klasa zemlje dali se navodnjava ili ne svi mi volimo da zaradimo od svoga rada onoliko koliko smo radili .i naravno svuda da budu iste cene proizvoda pa da svako proda po istoj ceni ma koliko da ima isto važi i za subvencije svako da dobije sprav svoje jacine mada bi trebalo da malo se više pomognu slabiji možda i mi mali proizvođaci hocemo da povecamo obim rada ali nam trebaju srestva da krenemo

Volem ove koi bi oduzimali subvencije onima koi imaju zemlju ali je ne rade ,a jel misliš da bi ti dobio više ako se njima ne daju subvencije :sta:

Volem ove koi bi oduzimali subvencije onima koi imaju zemlju ali je ne rade ,a jel misliš da bi ti dobio više ako se njima ne daju subvencije :sta:
ako se odnosi na mene ovo ne mislim da bih dobio više samo daza sedenje i podjebavanje nas koji radimo se ne dobija od državesubvencija dosta je da oni koji nerade dobijaju nešto što nisu zaslužili a ti i ja se mucimo radimo i dobijamo isto od države subvencije

Subvencija se ne dobija na gledanje ko koliko radi već na hektar zemlje.Njoj je svrha da unapredi proizvodnju tj. poveća kvalitet obrade i ulaganje na hektar površine.Svaki hektar koji se radi mora biti isto subvencionisan pa radio ga neko od 20 ili 70 godina starosti ili neko ko radi 5ha ili 500ha.
Dozovite se više i shvatite da subvencij nigde nisu pa ne trebaju ni kod nas biti socijalna pomoć.Za socijalu se čeka u onom malo dužem redu.

ali za neke dobar izvor prihoda od države dobije subvenciju pa od zakupa uzme novac i neradi ništa e tu je nepravda .
@diklofen slažem se sa tobom da se da treba buti tako kako kažeš

@diklofen kakvo je nase stanje u poljoprivredi, govorim sad o odnosu cena sredstva koje ulozis u taj hektar i para koje dobijes kad skines usev, nazalost za mnoge i jesu socijalna pomoc.

@boban71 po tebi bi trebalo samo jaki da imaju subvencije a ostali ne ,a ako misliš na one što uzimaju a ne rade svoju zemlju vec je dali u zakup e njima treba oduzeti tu se slažema oko zarade nije svud isti prinos onoga što se seje kvalitet zemljišta ne daje jednako 1 klasa i2,3 klasa kao 4,5 ,6 klasa zemlje dali se navodnjava ili ne svi mi volimo da zaradimo od svoga rada onoliko koliko smo radili .i naravno svuda da budu iste cene proizvoda pa da svako proda po istoj ceni ma koliko da ima isto važi i za subvencije svako da dobije sprav svoje jacine mada bi trebalo da malo se više pomognu slabiji možda i mi mali proizvođaci hocemo da povecamo obim rada ali nam trebaju srestva da krenemo
nisam ni jedanput rekao da samo jaki treba da dobijaju subvencije niti tako mislim i ne znam na osnovu cega si to zakljucio

- - - - - - - - - -

evo jos jednoga koji zna sta ja mislim,koji mi stavljareci u usta koje nisam izgovorio

- - - - - - - - - -

evo jos jednoga koji zna sta ja mislim,koji mi stavljareci u usta koje nisam izgovorio

Kao prvo od ponedeljka poćinje prodaja regresiranog goriva ,a kao drugo svako treba da radi i da gleda svoja posla i da ga ne zanima šta i koliko drugi rade i koliko zarađuju ali nama je to slađe nego leba da jedemo ,nama je krivo ako neko zarađuje više a radi manje od mene .pa onda on radi i u firmi i plus zemlju i tu priči nikad kraja .
Ako sam dobro shvatio bice prihvaceni racuni od evro dizela kupljenog u martu aprilu, gresim li ? A sad prodaju regresirano gorivo:sta:

Prijatelju ja samo znam da od ponedeljka kreće prodaja i da je cena samo 5% niža od zvanične i da je to to. To mi je danas rekao lik koi radi na Taxi petrolovoj pumpi.

:off_topic: Ali nisam mogao da izdrzim.

Ne treba ja da dobijem vise ,ili bilo ko drugi, ali treba stati na kraj tim sto uzimaju subvencije, a ni motiku kod kuce nemaju, pogotovo BEOgradjani.

Da bi se sve to resilo na lep i kulturan nacin, treba dati iskljucivo subvencije samo za zemlju u vlasnistvu. I resili su ceo problem i sve zive mucke. Samim tim cena zemlje ce automatski pasti, zatim ce i cena arende pasti. Ako vec radis zemlju zar ti to ne odgovara...?

Sve ovo sto sam rekao ce se ubrzo i desiti, jer u toku je donosenje zakona koji ce vrlo brzo stupiti na snagu. Ko nece ili se ne bavi poljoprivredom, uopste NE moze da nasledi zemlju (mozda ce da moze da nasledi, ali ce porez biti veci bar 5x jer mu to nije osnovni izvor prihoda za zivot - sada od ove godine ti je porez na zemlju 2000din/kj to ce tek da stigne svima - a ko ce na to pristati kada ima vise stete nego koristi ), nego ce drzava formirati trzisnu cenu po kojoj ce otkupljivati tu zemlju, a po istoj toj ceni ce je i prodavati onome ko hoce da je kupi i ko se bavi poljoprivredom. I kraj price. Resice problem vrlo uskoro.

:off_topic: Ali nisam mogao da izdrzim.

Ne treba ja da dobijem vise ,ili bilo ko drugi, ali treba stati na kraj tim sto uzimaju subvencije, a ni motiku kod kuce nemaju, pogotovo BEOgradjani.

Da bi se sve to resilo na lep i kulturan nacin, treba dati iskljucivo subvencije samo za zemlju u vlasnistvu. I resili su ceo problem i sve zive mucke. Samim tim cena zemlje ce automatski pasti, zatim ce i cena arende pasti. Ako vec radis zemlju zar ti to ne odgovara...?

Sve ovo sto sam rekao ce se ubrzo i desiti, jer u toku je donosenje zakona koji ce vrlo brzo stupiti na snagu. Ko nece ili se ne bavi poljoprivredom, uopste NE moze da nasledi zemlju (mozda ce da moze da nasledi, ali ce porez biti veci bar 5x jer mu to nije osnovni izvor prihoda za zivot - sada od ove godine ti je porez na zemlju 2000din/kj to ce tek da stigne svima - a ko ce na to pristati kada ima vise stete nego koristi ), nego ce drzava formirati trzisnu cenu po kojoj ce otkupljivati tu zemlju, a po istoj toj ceni ce je i prodavati onome ko hoce da je kupi i ko se bavi poljoprivredom. I kraj price. Resice problem vrlo uskoro.
:bravo::bravo::bravo:ovo oko zakona iz sigurnog izvora ako si upoznat sa njim ima jedno pitanje zanam da je :off_topic:ali možda i neko drugi zna šta ce se dešavati sa onom zemljom koja ne može da se prenese na nove vlasnike a stari vlasnici umreli ili naslednici nece da rade ostavštinu ne interesuji ih toda rade

Nazad
Vrh