Subvencije poljoprivredi za 2014

barem smo culi nesto konkretno i resili dilemu koja traje na ovom forumu u ovoj temu vec poodugooooooo......

Doticni gospodin Radosevic iz ministarstva je gostovao i u emisiji Brazde i sve u rec ponovio stim da se osvrnuo i na djubre. Obrazlozio je da racuni od jesenas nece vaziti , ali da imamo fore da i do kasne jeseni skupimo racune i da ih tada predamo. Pa kad ce to stici da isplate? Verovatno u sledecoj godini. Nije se izjasnio da li ce biti uslovljavanja da se mora kupiti odrecjena kolicina po hektaru. Sto se tice 6000 u kesu rekao je da ce biti u maju i junu jer je registracija tek zavrsena i da treba vremena da se srede podaci. Tako stoje stvari. Sto bi reko nas narod ... Lipsi magarce do zelene trave.

Doticni gospodin Radosevic iz ministarstva je gostovao i u emisiji Brazde i sve u rec ponovio stim da se osvrnuo i na djubre. Obrazlozio je da racuni od jesenas nece vaziti , ali da imamo fore da i do kasne jeseni skupimo racune i da ih tada predamo. Pa kad ce to stici da isplate? Verovatno u sledecoj godini. Nije se izjasnio da li ce biti uslovljavanja da se mora kupiti odrecjena kolicina po hektaru. Sto se tice 6000 u kesu rekao je da ce biti u maju i junu jer je registracija tek zavrsena i da treba vremena da se srede podaci. Tako stoje stvari. Sto bi reko nas narod ... Lipsi magarce do zelene trave.
Koliko sam shvatio dobija se 3000 dinara po hektaru. Nema tu uslovljavanja litrama. Znači imaš 10 ha i predaš račune u vrednosti od 30.000 dinara. To je jasno, neko reče moraš kupiti 100 lit po ha ali to je glupost. Računi idu sa svih pumpi i sakupljaju se do novembra. Znači samo neki 20 lit po ha se subvencioniše tako da su smanjili mogućnost kupovine računa i malverzacija kada je ono bilo 60 lit po 100 din po ha u proleće i isto toliko u jesen. Ovo što se subvencioniše to će se i kupiti i potrošiti. A kad je bilo 120 lit po ha tu je bilo mešetarenja sa pumpašima. Heheh ja to dobro znam iskreno, hehehhe

Kad se nema para, natezeš,otežeš, rastežeš...pa ko u šta poveruje...
Prst na čelo pa biće jasnije kad se malo razmisli o čemu se tu radi.

Stvarno lepo rece 50 din po litri.. opet, to je sve vreme bitan detalj, a provukao se u nadglasavanju sa Urosem pa ga mnogi od nas nisu ni culi.
Poluzvanicno (bez uredbe), 60L dizela i 300kg mineralnog djubriva po hektaru.
Posle 112 dana teme, dodjosmo do necega :)

Nista lepo covek nije reko, on je bulaznio. Ako neznaju kako da napisu pravilnik sto nisu prepisali onaj od prosle godine vec se brukaju sa nebulozama jos se pitaju zasto ih pozuruju a nije kasna jesen.
A kompanija NIS ceka pravilnik da pocne prodaju gasnog ulja a on mi prica da mogu da kupim gorivo gde hocu.
Jos je i veliki stucnjak iz oblasti mehanike "jel moze u stare traktore da sipam... MOZE"
Subvencije imaju smisla ako se zna unapred za deset godina sta i kako a ne ovo

Prosto da covek ne poveruje. Zasto da bude jednostavno kad moze komplikovano.
Cist primer kakav smo mi narod u svakom smislu i oni na TV-u i mi na forumu.
Nije mi samo jasno odakle pojedincima snage,volje da iznova i iznova postavljaju ista pitanja, a jos su mi manje jasni oni koji se trude da svaki put odgovore na njih.
Ovde je neko lud 100 % ::samo odmor::

Paore, nisu svi ludaci u ludnici. U ludnici su duševni bolesnici, a ludaci su među nama!!!
Malo šale...

Ljudi, mi smo generalno glup narod.
Svi smo ili vecina je glasala za SNS koji nije pomenuo ulaganja u poljoprivredu ili je pomenuo samo uz put cisto da bi pomeuo.
Ekonomija i stednje su u prvom planu, a gde ce najbolje da postignu ustede nego na starim dobrim musterijama, poljoprivrednicima.

Ja predlazem promenu zakona, treba doneti zakon koji ce procenjivati koliko ce i kako subvencionisati poljoprivrednike, znaci na osnovu individualne procene da se odredjuje visina subvencija.
Da subvencije stignu tamo gde su najpotrebnije i gde bi imale najveceg efekta!
A jakim poljoprivrednicima bi ukinuo subvencije, ne svima, onima koji se sire i ulazu njima bi i pojacao...
subvencije se vecinom sliji u slamarice pojedinih koji najvise kukaju i traze subvencije drzave! to treba sto pre promeniti!

@ mexico

Da li si ti taj tvoj predlog poslao još negde, osim što si to napisao ovde na forumu, recimo na primer na adresu ministrastva poljoprivrede ili direkno ministru ? Ako je nekom problem da pošalje email poruku, imaju tamo brojevi telefona i poštanska adresa pa se može i pismom poslati predlog.

Ili možda nekom udruženju ili novinarima. Od toga što si ti to napisao ovde nema nikakve koristi.

Nazad
Vrh