Subvencije poljoprivredi za 2014

Kolega @mexico dalibi mogao da pojasnis svoj stav izrazen u ovoj recenici "Ja predlazem promenu zakona, treba doneti zakon koji ce procenjivati koliko ce i kako subvencionisati poljoprivrednike, znaci na osnovu individualne procene da se odredjuje visina subvencija." Predpostavljam da razlicito tumacimo zamisao pisca, da nebi doslo do nesporazuma u diskusiji. Hvala .
Ma kakva invidualna procena pojedinca!!! Ko da je procenitelj ? Pitajte stare kako su komunisti liferovali posle rata "individalnom procenom" pa je neko posle ponoći postao siromah ni kriv ni dužan .

Ma kakva invidualna procena pojedinca!!! Ko da je procenitelj ? Pitajte stare kako su komunisti liferovali posle rata "individalnom procenom" pa je neko posle ponoći postao siromah ni kriv ni dužan .
I to su sjebali najvrednije, najpametnije,najnaprednije,a oni onda brze bolje poslase svoju decu sto dalje od sela i poljoprivrede u grad u inostranstvo...

@dragan 75
Ako nece da potpisu ugovor, od zakupa mu oduzmes 12k din sto nisi ostvario subvcenciju i svima ok.

@bojcetic
možda tako bude kod vas ovde ti nebi dali njivu ako ne pristaneš na cenu zakupa njih ne interesuje što ti ne možeš da ostvariš subvencije imaš prinos od njihove njive a njima mora sve to da ostane ti tu imaš dobit a oni ne da ne odemo u :off_topic: ma kako država pocela da oni nama ne traže subvencije da mi njima placamo što misle oni na nas i brinu o nama

Kod nas je sasvim druga situacija ,ne placam zakup nikome tako da me ne interesuje dali su isti korisnici subvencija.Da postoji cesljanje racuna nisam informisan,ako postoji ode pola Srbije u autu(da nekazem na robiju).U mom selu ne verujem da nas 7-8 gazdinstva ima priliv na racunima osim subvencija,aaauuuu bice veselo.

Mislim da se kolega samo pogresno izrazio.Zato sam i pozvao na objasnjenje, neverujem da neko danas misli daje moguce sprovesti takvu meru kontrole svakog poljoprivrednog gazdinstva.

Dragi prijatelji, brat mi radi u jednoj od banaka poslovnih, i pre neki dan su dobili dopis Ministarstva da isporuce imena svih ljudi koji su uzeli neki kredit uz Ministarstvo (bilo koji program), i da li su duzni ili su kredit isplatili... Nararvno to se ne odnosi na one kojima kredit jos uvek tece... Ovo pisem zato sto se bojim da oni koji imaju nekog duga nece dobiti subvencije, ne vidim drugi razlog da traze od banaka takve info...

Svi koji imaju duga za kredit koji je realizovan preko ministarstva,a nije isplacen na vreme idu u pasivan status dok se to ne regulise.To rade svake godine i nije nista novo.

@bojcetic
možda tako bude kod vas ovde ti nebi dali njivu ako ne pristaneš na cenu zakupa njih ne interesuje što ti ne možeš da ostvariš subvencije imaš prinos od njihove njive a njima mora sve to da ostane ti tu imaš dobit a oni ne da ne odemo u :off_topic: ma kako država pocela da oni nama ne traže subvencije da mi njima placamo što misle oni na nas i brinu o nama
Bravo druze za komentare,ista situacija i kod mene u selu i veoma siroj okolini,placa se zakup za svaku godinu na ruke u parama,nema ugovora i oni uzimaju subvenciju.To je malo teze objasniti ljudima u Vojvodini da poveruju kako se ovde obradjuje zemlja,znatno teze,uslovi losiji,zemlja nekvalitetna.Zakljucak je da je juznije daleko vece siromastvo i da nazovem to bezvlasce.

Mexico,je do neke granice upravu jer je tesko danas utvrditi ko ima a ko nema,castis baju koji to utvrdjuje i resena stvar:osmeh:Po meni bolje resenje,subvencije treba jednostavno davati po klasi zemlje koju obradjujes,naprimer prva grupa klasa 1 i 2,druga grupa 3 i 4,i tako dalje.Pisao sam ovde da radim jednu njivu 8 klase i treba da dobijem isti podsticaj drzave kao i onaj koji radi zemlju prve klase,a njemu je daleko lakse da napravi prinos za ponos od mene plus ja radim tu njivu u znatno tezim uslovima zbog brda a priznacete nije isto raditi zemlju u ravnici i kad se penjes traktorom uz merdevine.

Bravo druze za komentare,ista situacija i kod mene u selu i veoma siroj okolini,placa se zakup za svaku godinu na ruke u parama,nema ugovora i oni uzimaju subvenciju.To je malo teze objasniti ljudima u Vojvodini da poveruju kako se ovde obradjuje zemlja,znatno teze,uslovi losiji,zemlja nekvalitetna.Zakljucak je da je juznije daleko vece siromastvo i da nazovem to bezvlasce.

Mexico,je do neke granice upravu jer je tesko danas utvrditi ko ima a ko nema,castis baju koji to utvrdjuje i resena stvar:osmeh:Po meni bolje resenje,subvencije treba jednostavno davati po klasi zemlje koju obradjujes,naprimer prva grupa klasa 1 i 2,druga grupa 3 i 4,i tako dalje.Pisao sam ovde da radim jednu njivu 8 klase i treba da dobijem isti podsticaj drzave kao i onaj koji radi zemlju prve klase,a njemu je daleko lakse da napravi prinos za ponos od mene.
što južnije od prestonice i vojvodine sve tužnije i naravno veliko bezvlašce još starcima neko da napuni uši svakakvim pricama i eto zbrke i nevolje a tek njihova deca koja su u gradu pa misle da i ovde vredi zemlja kao u velikom beogradu i da su nam prinosi kao u vojvodini i da nama ne trebaju subvencije od njihovih njiva da se mi bogatimo na njihov racun mnogo velika i široka tema mnogo bi otišli u:off_topic:

Reću vam šta su u stvari subvencije i kako su ih "oni" zamislili :
Ima jedan vic koji to tačno opisuje :

Dolazi putnik namjernik u jedan mali gradić , u jedini motel na recepciju. Izvadi 100e iz džepa i stavi na pult . Kaže recepcionaru :" Ovo je kaucija , a ja odoh gore da pogledam sobe"
čim je zamakao , recepcionar uz 100e i otrča u mesnicu i plati mesaru dug za robu iz mesnice . Ovaj odma uze pare i otrča do farmera da mu plati za prasiće. Farmer odma smota 100e i otrča da plati magacioneru za koncetrat. Ovaj čim dobi pare ode kod prostitutke i plati joj jer i ona je počela da daje na kredit. Ona čim dobi , dodje u motel da plati za korišćenje sobe. U tom momentu turista sidje niz stepenice , uze svoje pare ,reče da mu se sobe ne svidjaju i ode iz grada.

To su subvencije , svi j...i svi zadovoljni , para nema.

Al malo bolje kad se pogleda, recepcionar je ostao bez svoje zarade, tj izdao je sobu dami sumnjivog morala za dz. Jedino ako i ona njemu plati u drugoj valuti, al to je vec drugacija monetarna politika :haha:

Nazad
Vrh