Subvencije poljoprivredi za 2014

Koliko sama godina sa svojim vremenskim (ne)prilikama ubrzava celokupnu vegetaciju,samim tim i pomera rokove setvi,toliko i resorni mozgovi vlasti usporavaju i udaljavaju konkretne mere za realno subvencionisanje poljo proizvodnje.Ako se po jutru dan poznaje,onda se nama vec smracilo.

Od 15-og pocinje prodaja gasnog ulja, za utehu zadnji rok ce biti produzen 15 dana.:haha: Na NIS-u stoji reklama za kartice za poljoprivrednike, reklama kaze da ce sa njima biti cena niza za dizel 5 din.

Evo ovako, kako sam rekao brat mi radi Na Nisovoj pumpi pa uvek sa Vama delim ono što čujem od njega. Znači od 15. počinje sipanje, ima velikih šansi da pored NIS-a i drugi distributeri dobiju dozvolu. NIS će davati tih 5 dinara jeftinije. E sad najveći je problem to gasno ulje. Naime proverio danas na AVIA pumpi pitajući ih kako sipaju to ulje u kola a recimo zakonski zna se kome i kako se može sipati. Oni se nasmejaše i kažu pa ovo je lož ulje. Znači nije gasno ulje i 5 dinara je skuplje nego kod NIS-a što znači da je to njihovo i celih 10 dinara skuplje jer je u pitanju ložak.E sad pitanje je koliko im je i Evrodizel čist? Tako da mislim da će od 15 aprila inspekcije imati puno posla a pazite na račune da ne bude napolju piše gasno ulje a na računu ono što mora a to je lož ulje. Jer te račune možete obewsiti mačku o rep posle. Meni je uslovljeno da zbog brata idem na NIS ali opet u neku ruku i da nije išao bih tamo jer je sigurnije. mada je to š kvalitet u odnosu na stara dobra vremena...

Jbg tih 3000,- treba dokazati racunom na gasno ulje, zar ne? A ostalo sto kupujemo nikoga nije briga moze lozak, euro dizel.. Kako ko voli!
Bem li ga, pustim tih 3000,- gasnog kroz ferdzu a rusu mozda i eurodizel!

Koliko vi to vrsti dizela nabrojaste.Kod nas nema ništa sem ED,
Ovo sa dizelom i točenjem od 15 aprila počinje da vređa nećiju inteligenciju.

Osim prolećnih radova do kraja godine nećeš potrošiti goriva u vrednosti 3000din/ha??? Blago tebi

Kako si lane potrpšio 120l/ha???

Već vidim kako ćemo dogodine svi kukati,a ne samo kukulele

Poslednja izmena:
Osim prolećnih radova do kraja godine nećeš potrošiti goriva u vrednosti 3000din/ha??? Blago tebi

Ma potrošiću,neću imati ni dosta.Nije poenta u tome,Sigurno če tražiti da kupiš svu naftu da bi ostvario povraćaj.Sigurno će biti i nekog roka i još moraš keširati za naftu a povraćaju se ne nadam do NG.Neće da nam dozvole da kupujemo naftu u količini koja nam je trenutno potrebna i moramo da lagerujemo naftu

Postoji razlika izmedju "gasno ulje 01" i "gasno ulje EL", prvo je dizel za poljoprivredu a drugo je lož ulje ...
Bas tako. Evo i racuna kako to izgleda, i ovi racuni sigurno nece moci da se koriste za pravdanje.
http://s1.postimg.org/r9ffaagjj/IMAG0309.jpg

Ja sam ovog loz ulja kupio oko 100ak litara, jer ne mogu da cekam 15ti. Naravno, potrosice se bez problema ovih 3000 din u periodu, ali zasto mora tek od 15og? Sta ih to sprecava?

Već vidim kako ćemo dogodine svi kukati,a ne samo kukulele

Nije problem u tome potrosice se do kraja godine daleko vise, ali zasto bi ulagao pare da mi gorivo stoji do jesenje setve ili oranja?

Pa ne mora da ti stoji do jesenje setve. Racuni se predaju jednom do kraja oktobra, a ti kupuj kada ti treba i koliko ti treba.

Pa ne mora da ti stoji do jesenje setve. Racuni se predaju jednom do kraja oktobra, a ti kupuj kada ti treba i koliko ti treba.

Problem je u tome sto ljudi sipaju gorivo i imaju racune koji nece vaziti .. a to je cca 20l/Ha .. I sve asocijacije , kurte i murte cute da se ne zamere novom Slobi !
Kad posejemo , onda opet da kupujem gorivo da bih im predao racune i to isto gorivo da stoji u supi da ima ko da krade ? .. Budalastina

Ja sam tih 3.000 dinara za gorivo drugačije protumačio a neka me neko slobodno ispravi ako grešim.Ako je u pitanju količina od 60l po ha a znamo da smo dobijali povraćaj od 50 dinara po litru onda ih jednostavno pomnožimo i dobijemo tih 3.000 dinara.To je neko moje viđenje jer po sadašnjem gledanju stvari nemamo ni 20l po ha u tih 3.000 rsd.

Nazad
Vrh