Subvencije poljoprivredi za 2014

:cool:...kod mene u selu ni državna apoteka ne izdaje fiskalni račun...ako negde zatražiš, ko da si im i oca i majku i kuću zapalio...:cool:

Informacija iz prve ruke,a i neće baš moći sa svake pumpe,u mestu gde ima NIS,samo sa NISa,ali kažu da će biti još iznenađenja
Ne znam zašto mi se brišu komentari, al nadam se da ovaj neće? Brat mi danas reče isto što je ovde napisao minđušar. Znači Nis ima prednost u mestima sa pumpom. Gde je nema naći će se distributer, ali on mora da bude umrežen i da izdaje posebne fiskalne račune na kojima će kao i kod NIS-a biti odštampan broj gazdinstva. Od 1. Aprila startuje sipanje i skupljanje računa...Provereno ....

Za početak,računi za gorivo i đubrivo važe od 01.04.2014.god. Uredbe izlaze iduće nedelje ::lose::
Je li moguće?:sta: Kakvom maloumniku je ova ideja pala na pamet? Sramota! Šta da radi ko je kupio djubrivo prošlog meseca ili ranije? Čemu služi Zakon o subvencijama ako će one svake godine biti drugačije kroz krajnje podmuklo donošene uredbe kada se već svi snabdeju, onako kao prevaranti na pokeru ispod stola. Otvorićemo granice za konkurenciju subvencionisanih poljoprivreda zapadnih zemalja i još treba gledati kako te naše najbednije subvencije u Evropi dodatno smanjiti?! Zašto se to radi?

Pa valjda je za gorivo sve jasno ko dan,u cilju im je da isplate što manje novca za povraćaj. 50 % goriva (ako ne i više) za prolećne radove sigurno će biti kupljeno pre 1 Aprila, opet mi seljaci najbolje punimo državnu kasu.

Ja mislim da se ovde jos dosta nagadja (da ne upotrebim drugu rec) i da u sustini niko nema pravu informaciju vec se samo neki nabijaju broj postova. Sta ce vaziti i kao ce biti ostaje da se vidi i smatram da nema potrebe dizati bezpotrebnu tenziju i licitirati na slepo. Svi znamo sta je ministar govorio tokom ove zime, a sta ce pisati u pravilniku (sv. pismu) to cemo tek da vidimo.

Nazad
Vrh