Subvencije poljoprivredi za 2014

Обезбеђено минерално ђубривоВлада Србије је на данашњој седници дала сагласност да Републичка дирекција за робне резерве огласи јавни позив за продају 683 тоне минералног ђубрива пољопривредним газдинствима, по цени од28,5 динара.Минерално ђубриво, највише 400 килограма по хектару, моћи ће да купе носиоци пољопривредног газдинства. Ова одлука је донета са циљем да се унапреди воћарска производња и повећа извоз воћа из Србије, наводи се у саопштењу Владе Србије.
I ovo je za nekog tajkuna smisljeno , 683 tone :haha: .. Srbistan sistem banana

Za vestacko djubrivo vaze od 01.01 ..
Зa oствaривaњe ових прaвa, као и права при куповини минералног ђубрива, пoљoприврeдници ће бити у обавези да прикaжу фискалне рaчунe издате у периоду од 1.1.2014.године до касне јесени.
Ne znam moze li biti jasnije..?

Da, ali od prvog januara se kupuje ED, a od 15. aprila gasno ulje
Ovo nije tačno, čak šta više liči mi na zlonamerno pisanje. Brat kaže, dobili su uputstva veoma precizna na NIS-ovim pumpama i ona kažu: Gasno ulje se sme prodavati od 15. Aprila a kartice koje su uzete kod NIS-a važe do 15. Aprila i do tada registrovani poljoprivrednici mogu dobijati jeftiniji Euro Dizel. Znači jasno je da od 15. Aprila neće moći da se toči na NIS-kartice jer počinje period sipanja subvencionisanog goriva tj. Euro Dizela(jer kartice služe za sipanje samo ove vrste goriva). Od istog datuma važe i računi za gasno ulje. S tim da će NIS u odnosu na konkurenciju imati 5 dinara jeftiniju cenu. Znači koliko je subvencionisano plus 5 dinara. JOŠ JEDNOM VELIKIM SLOVIMA NAPOMENA: Može da se desi da i privatne pumpe dobiju mogućnost sipanja subvencionisanog goriva ali pripazite jer na mnogim pumpama se prodaje GASNO ULJE EL to je gasno ulje-lož ulje i ti računi Vam neće biti priznati. Mislim da ako dozvole privatnim pumpama da prodaju subvencionisano gorivo da će morati da imaju sistem kao i kod NIS-a a to je da na svakom računu mora da bude ODŠTAMPAN broj gazdinstva. Ovo je 99 posto provereno, znači nikakav broj gazdinstva napisan hemijskom pozadi se neće priznavati ako na prednjem delu računa ne bude taj isti broj ODŠTAMPAN. Tako da je verovatno mali broj privatnih pumpi spreman za ovakav način rada, pa će većini NIS opet biti suđen. Eto nadam se da je jasnije. Naravno da se čeka pravilnik koji će ovo sve utanačiti, ali jasno je da je prvi dan sipanja 15. April i da račune koje smo uzimali u periodu pre tog datuma MOŽEMO MAČKU ZA REP OKAČITI....

Jao ljudi,ministarstvo zakuvalo mi sve ispretumbali.Da li je ova izjava nministra za građanstvo a ne za poljoprivrednike.Ako gasnog ulja nema-kako onda važe računi od 1.01.Ja kupujem ED.Što se tiče đubriva tu je jasno ali tu sam popušio jer ga neću kupovati-tp ću im dati da imaju za trošak.

- - - - - - - - - -

Jao ljudi,ministarstvo zakuvalo mi sve ispretumbali.Da li je ova izjava nministra za građanstvo a ne za poljoprivrednike.Ako gasnog ulja nema-kako onda važe računi od 1.01.Ja kupujem ED.Što se tiče đubriva tu je jasno ali tu sam popušio jer ga neću kupovati-tp ću im dati da imaju za trošak.

Sostar ako je ovo tacno sto ti pises onda ono sto stoji na sajtu ministarstva dezinformacija. Izgleda ti imas bolje informacije nego oni u ministarstvu i sam ministar.

Ja sam danas svratio do NIS pumpe i ljudi mi kazu da krece prodaja regresiranog goriva od 1 aprila.

Bojceticu ni ovo nekima nece biti dovoljno razumljivo i jednostavno pa ce se truditi da sto vise zakomplikuju i isprepletu sa nekim poluinformacijama.
Sta je cilj svega ovog nije mi jasno, a mozda i jeste :osmeh:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh