Subvencije poljoprivredi za 2014

samo poljoprivrednik treba da vodi knjige ? Ako odes u privatnoj ambulatu kod privatnog lekara bio nasa porodica par puta ja racun nisam dobio nijednog puta (pre par godina im teli da uvodi fiskalizaciju oni necemo i nemoraju)?!

Pre pola sata sam se vratio iz Pančeva sa komšijom koi je usput stao na privatnu pumpu sipao gasno ulje dobio overen račun sa pečatom o sve ok samo pitanje je od kada će važiti računi i hoće li važiti sa svih pumpi :sta:

Bio sam na NIS ovoj pumpi pre par min.Kupio ED i nisu hteli da mi overe racun sa obrazlozenjem da im nije dozvoljeno od predpostavljenih u nisu.Na moje insistiranje pokazali su mi e mail u kome se zabranjuje da pecatiraju,potpisuju i pisu racune za poljoprivredu.Samo daju fiskalni isecak.

- - - - - - - - - -

Nisam bio lenj pozvao sam NIS info centar i takodje dobio odgovor da im nije dozvoljeno gore navedeno.

Ako bude 3000 din po ha, kao sto predlazu, svi cemo lako kupiti tu kolicinu da bi ostvarili pravo na subvencije. Zato sipajte I ne brinite se za racune....

Bio sam na NIS ovoj pumpi pre par min.Kupio ED i nisu hteli da mi overe racun sa obrazlozenjem da im nije dozvoljeno od predpostavljenih u nisu.Na moje insistiranje pokazali su mi e mail u kome se zabranjuje da pecatiraju,potpisuju i pisu racune za poljoprivredu.Samo daju fiskalni isecak.

- - - - - - - - - -

Nisam bio lenj pozvao sam NIS info centar i takodje dobio odgovor da im nije dozvoljeno gore navedeno.
Ma lepo sam ja o tome pričao neki dan. neko je iz Nis-a iz nekih razloga zabranio pečatiranje računa. Zašto? pa zato što ima neku informaciju kojom mi ne baratamo i zato što zna da ti i takvi računi ne bi kasnije bili validni. Mislim ne treba se čuditi jer su i prošle godine važili računi od 1. Aprila. E sad ovi izbori su prolongirali konkurs kojim je ranijih godina ministarstvo biralo distributera(čitaj, nameštali NIS-u) tako da postoji nada da neko ipak prizna fiskalne račune sa svih pumpi u Srbiji i to od 1. Aprila. Inače da su izbori bili ranije sigurno bi konkurs bio raspisan i NIS bi opet bio distributer. E sad videćemo šta i kako uskoro. A vi što ste nestrpljivi setite se prošle godine i računa od 1. Aprila. Znam da je to kasno ali kad je prošlo prošle godine zašto bi se ovi sa vlasti cimali za rokove ove godine kad opet imaju taj 1. April..Strašno kažem ja....

Ma nema veze, naka im daju, njima I treba sto vise, a mi smo se navikli na iznenadjenja, prezivecemo I ako ovaj predlog ne prodje.

Tacno tako,oni znaju da cemo mi preziveti i raditi koliko god da nam je lose i neizvesno.To i koriste i rade kako hoce i sta hoce

Jos ja pitam sefa na pumpi Kako ja da dokazem da je taj racun koji ste mi dali validan ako nije overen pecatom?Svako ko ima fiskalnu kasu moze da mi da racun.Samo ispise NIS,bla,bla,bla i eto...On meni odgovori Zato imate karticu za poljoprivrednike.Tako ce kontrolisati koliko ste goriva kupili.A,ja kazem DA,u vasoj firmi.A,sta je sa drugim distributerimai prodavcima koji nemaju kartice kako ce onda kontrolisati koliko sam goriva kupio.Na to pitanje odgovor nisam dobio.

Potrebna mi je pomoc, da li ostvarujem pravo na subvencije a ko sam u radnom odnosu,prijavljen. Imam ugovor o zakupu par parcela koje su mi potrebne za pcele. Da li se isplati da cekam u redu.

Nazad
Vrh