Subvencije poljoprivredi za 2014

Ljudi pomagajte. Prošle godine sam potpisao sa tetkom ugovor o zakupu zemljišta na 10 godina i taj originalni ugovor sam predao kad sam registrovao gazdinstvo. E sada pošto nemam više taj ugovor šta je rešenje? Da li bi možda u trezoru dali ugovor da kopiram i overim u sudu ili da pravim ugovor ovaj put na 9 godina pošto je već jedna godina prošla? Ili isti takav ugovor opet da potpišemo?

Ja sam hteo da pravim ugovor na 10 godina u pisarnici u sudu mi je receno da onda ide neki porez na zakup ako ugovor traje preko 5 godina pa sam odustao.Dali je tako i u vasim opstinama?

Ja sam prosle godine overavao u mesnoj zajednici. Niko nije pričao o porezu. Možda sad hoce nešto novo da uvedu.

Overi u mesnoj zajednici i niko ti nece nista reci:osmeh: Oni medjusobno nista ne komuniciraju.

Cak u okviru jedne poznate banke u dve filijale su mi rekli potpuno dva suprotna odgovora. U jednoj moram biti registrovan u APR da bih mogao imati namenski racun kod njih za gazdinstvo, a u drugoj (200m dalje) nista od toga ne mora:haha: Naravno zavrsio sam posao u ovoj gde ne mora nista:osmeh:

Ljudi pomagajte. Prošle godine sam potpisao sa tetkom ugovor o zakupu zemljišta na 10 godina i taj originalni ugovor sam predao kad sam registrovao gazdinstvo. E sada pošto nemam više taj ugovor šta je rešenje? Da li bi možda u trezoru dali ugovor da kopiram i overim u sudu ili da pravim ugovor ovaj put na 9 godina pošto je već jedna godina prošla? Ili isti takav ugovor opet da potpišemo?

Imas valjda jos jedan primerak originala, ili ti ili tetka,nemoguce je da si imao samo jedan primerak ugovora...

Overiš kopiju u mesnoj zajednici,gde si overavao,tamo postoji jedan original primerak,i overom potvrde da je kopija verna originalu i to je to

- - - - - - - - - -

U TOKU PROCEDURA ZA KUPOVINU SUBVENCIONISANOG DIZEL GORIVA NA VEĆEM BROJU PUMPI
Beograd, 21. mart 2014.
eko-dizel.jpg
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede privodi kraju proceduru o kupovini subvencionisanog dizel goriva na više pumpi, a koja će biti okončana potpisivanjem ugovora sa ponuđačima.
Ministarstvo je uvažilo predloge udruženja poljoprivrednika, pa će svako gazdinstvo dobiti 3.000 dinara po hektaru (do 100 hektara) za kupovinu dizel goriva, a 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva. Da bi se to sprovelo u praksi biće izmenjen i krovni Pravilnik o trošenju agrarnog budžeta za 2014. godinu. Za ove dve namene poljoprivrednici su obavezni da prikažu račune. Ministarstvo će precizno navesti u odgovarajućem pravilniku od kada i do kada će važiti računi za ove dve namene i koje će gazdinstva dostaviti Upravi za agrara plaćanja.Nakon detaljne analize o kapacitetu potencijalnih prodavaca dizel goriva i broja gazdinstava u selima, Ministarstvo poljoprivrede se opredelilo da uvaži zahteve ratara i da od dobavljača dizel goriva zatraži da pumpe za snabdevanje ne budu udaljene desetine kilometara od sela, kao što se događalo. Blizina i broj pumpi je izuzetno važan u ovom času, jer upravo počinje sezona radova i ratari nemaju vremena da satima čekaju u redovima.S obzirom da ove godine Ministrastvo poljoprivrede planira, kao što se vidi, kvalitetnije snabdevanje dizel gorivom, a što podrazumeva i složeniju proceduru u nabavci, molimo gazdinstva za razumevanje i strpljenju u ovom zajedničkom poslu, koji će uskoro biti okončan.

Odes u SUD i trazis da ti fotokopiraju ugovor i overe ga tako su meni odradili,pokojni ujak je davne 86g mojoj mami prodao zemlju i nikada za njegovog zivota nije odradjena uknjizba na majku.U medju vremenu mamin ugovor se zagubio i onda sam ja otisao objasnio u SUD-u sta je problem i bez po muke su mi fotokopirali i overili ugovor i uknjizba odradjena!

A sta ce biti sa paorima koji uzimaju na zaduzenje i nemaju fiskalni racun oni da se jebu sto nemaju para da kupe,jel?

Stanislave i ranije ste bili opominjani da ne psujete.Niste u kafani već na forumu.Ako nastavite ovako bićemo prinuđeni da vas sankcionišemo.

Kako na zaduzenju nema racun?
Jbt,pa mi jesmo rupa od opstine,ali smo u nekim stvarim stvarno ispred mnogih.
Kod nas sa bilo kojom zadrugom da radis,da li je kupovina za kes,e.zaduzenje ili robno zaduzenje,uvek dobijes racun.

Nazad
Vrh