Subvencije poljoprivredi za 2014

Juče sam sipao gorivo na NIS-u, tražio da mi izdaju račun. Kažu nemaju dozvolu da izdaju još uvek. Ko zna šta nam spremaju, videćemo uskoro.
Pa o tome Vam i pričam. Fiskalni isečak moraju da daju a ne smeju da ga overe i potpišu. E sad ko zna zašto je to tako? Nis jedini ima sistem umreženih pumpi i spisak svih registrovanih gazdinstava pa kada tamo sipaš gorivo oni te pronađu u spisku i na fiskalnom isečku bude odštampan broj polj. gazdinstva. To se očekuje i od ostalih pumpi. Zato mislim da obični fiskalni računi koje smo uzimali od 01.01. neće važiti. Problem je što privatnici neće još par meseci moći da se umreže i da imaju bazu podataka svih gazdinstava u Srbiji, možda tek najesen. Tako da verujem da će od 1. Aprila opet morati da se kupuje samo na NIS-u. E sad videćemo . Znam jedino da više neće priznavati račune tipa običnih fiskalnih isečaka na čijoj je pozadini udaren pečat i potpis i rukom napisan broj gazdinstva. Zbog zloupotreba i mahinacija. Znači u trenutku sipanja moraju da ukucaju broj gazdinstva, pronađu te i na računu koji ti daju bude broj tvog gazdinstva odštampan. Privatne pumpe po Srbiji su još daleko od umrežavanja ali će uskoro to morati izvesti. Uslovljavaju ih i sondama za merenje nivoa gorivo i sa još drugih stvari. Naravno da će im vlast tražiti i najsitniji detalj da bi se favorizovao NIS....Mislim brat tamo radi preko neke agencije, pa znam o kakvom je sada NIS-u reč..daleko je to od onog nekadašnjeg državnog...

Kod mene na jednu privatnu pumpu stiglo gasno ulje,ali gazda nije bio tu pa neznam jos nista kako ce ga sipati.

Pre PAR godina smo imali 4000 din + akciza 2250 din za gorivo = 6250 din .. tako da prosta matematika nam svima kaze gorivo kvalitetnije bolje sipati na crno ED za 130 din i kraj price .. 20l/ha nasuti cisto radi reda da se opravdamo

A da se zapitate ko place za tim ED od 130 dinara?
I mi i nasa deca placu i plakace koliko nas ovi pljackaju .. nemoj da nacinjemo teme zivotne .. O cemu ti pricas " place neko " placu brodovi ili ko ? daj probudi se .. zivis u diznilendu ?

Poslednja izmena:
Izbori prosli, Srbija je rekla svoje. Sad da vidimo sta ce biti sa subvencijama i poljoprivredom. Mene licno malo stra' - vlast je (svaka) i do sad uvek bila bahata, a tek sad sta ce biti.

Sta se jedite toliko,dogodine analiza zemljista ce sigurno biti za povracaj vestackog djubriva,jednom knjigovodji radim u zakup zemlju rekao mi je da smo za dlaku izbegli oporezivanje ali zbog izbora se odlozilo to .Dogodine se nadajte da cete morati da angazujete knjigovodje jer po prici tog knjigovodje svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo je u obavezi da vodi poslovne knjige.Mene sad ono glavno zanima jel ima neko informaciju kad ce da se krene sa tom naftom za nas?Setva samo sto nije pocela.

Ne ides na ulicu da smenis vlast ( pa nismo mi ukrajinci ) nego da ih malo usmeris sa uredbama!!!
Nema svrhe izlaziti na ulicu i usmeravati vladu za koju je narod sa 48 % glasova već rekao da je usmerena. Vlada sa ovoliko glasova naroda može da i dalje rasprodaje poljoprivredno zemljište, da nudi niske cene poljoprivrednih proizvoda i ko zna šta sve.

Sta se jedite toliko,dogodine analiza zemljista ce sigurno biti za povracaj vestackog djubriva,jednom knjigovodji radim u zakup zemlju rekao mi je da smo za dlaku izbegli oporezivanje ali zbog izbora se odlozilo to .Dogodine se nadajte da cete morati da angazujete knjigovodje jer po prici tog knjigovodje svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo je u obavezi da vodi poslovne knjige.Mene sad ono glavno zanima jel ima neko informaciju kad ce da se krene sa tom naftom za nas?Setva samo sto nije pocela.
Ma knjigovodje su i napravile to sranje pred novu godinu u vezi vodjenja knjiga.Rumunija je od kad u EU pa ne vode svi knjige Grcka isto...

Nazad
Vrh