Pa o tome Vam i pričam. Fiskalni isečak moraju da daju a ne smeju da ga overe i potpišu. E sad ko zna zašto je to tako? Nis jedini ima sistem umreženih pumpi i spisak svih registrovanih gazdinstava pa kada tamo sipaš gorivo oni te pronađu u spisku i na fiskalnom isečku bude odštampan broj polj. gazdinstva. To se očekuje i od ostalih pumpi. Zato mislim da obični fiskalni računi koje smo uzimali od 01.01. neće važiti. Problem je što privatnici neće još par meseci moći da se umreže i da imaju bazu podataka svih gazdinstava u Srbiji, možda tek najesen. Tako da verujem da će od 1. Aprila opet morati da se kupuje samo na NIS-u. E sad videćemo . Znam jedino da više neće priznavati račune tipa običnih fiskalnih isečaka na čijoj je pozadini udaren pečat i potpis i rukom napisan broj gazdinstva. Zbog zloupotreba i mahinacija. Znači u trenutku sipanja moraju da ukucaju broj gazdinstva, pronađu te i na računu koji ti daju bude broj tvog gazdinstva odštampan. Privatne pumpe po Srbiji su još daleko od umrežavanja ali će uskoro to morati izvesti. Uslovljavaju ih i sondama za merenje nivoa gorivo i sa još drugih stvari. Naravno da će im vlast tražiti i najsitniji detalj da bi se favorizovao NIS....Mislim brat tamo radi preko neke agencije, pa znam o kakvom je sada NIS-u reč..daleko je to od onog nekadašnjeg državnog...Juče sam sipao gorivo na NIS-u, tražio da mi izdaju račun. Kažu nemaju dozvolu da izdaju još uvek. Ko zna šta nam spremaju, videćemo uskoro.