Subvencije poljoprivredi za 2014

Ako sam dobro razumeo matematiku, za 15h moraš da kupiš gorivo minimalno za 45 000 dinara?

Ignorisem ovu temu maksimalno!I u isti mah pratim,samo mi nije jasno odakle vam vise snage za nagadjanja i naslucivanja sta ce i kako biti kad uredbe i pravilnici jos nisu gotovi nista NONKRETNO nije receno u Min Poljoprivrede,i moze jos milion stvari da se desi i izmeni(izmene i dopune zakona)vidjene do sad milion puta.

Evo ovako brat mi reče malopre da im je danas stigao E- mail (inače on radi na NIS-ovoj pumpi) po kome se računi koje ljudi uzimaju na pumpi ne smeju potpisivati i pečatirati. E sad verovatno je da se to ne radi da bi se ljudima dalo do znanja da ti računi neće važiti. Znači ovo je vest od danas. Isto stoji u Mail-u da Nis još nije dobio pravo da prodaje regresirano gorivo i da će u narednom periodu sve biti objašnjeno. Takođe njima treba da stigne gasno ulje u ponedeljak. Rekao sam da će najverovatnije sve biti po starom i miriše mi da ćemo biti primorani opšet na NIS i to posle izbora odnosno od 1. Aprila. Jer zabranjivanje overavanja i potpisivanja fiskalnih računa znači da oni ne važe u ovom periodu i da NIS zna očigledno nešto što mi ne znamo a da se naslutiti a to je da od Aprila sleduju isporuke e sad da li će biti samo na Nis-ovim pumpama to ćemo videti.

Kako ne moze da se pecatira kad sam ja danas sipao na NIS-u i dobio racun ispecatiran i potpisan i dobio i gotovinski.
Nek ti brat posalje taj mail pa ga ti okaci i da mi vidimo.

On je radio danas do 19. Ja došao po njega a on kaže kolegi kada je predavao smenu" ovaj mail nam je popodne stigao. ne smemo više da potpisujemo i pečatiramo račune za poljoprivredu". Još ovaj čovek gleda jebote pa zar ću da se tučem sa ljudima....Nije poenta što su tebi overili račun, mogu oni na pumpi da overavaju i mimo naređenja ali poenta je da ti računi neće vredeti pa su zbog toga i javili da se isti više ne pečatiraju i potpisuju. Da ne bi posle ovi u trezoru imali problema. Znači definitivno iz ovoga možemo izvući zaključak da obični overeni fiskalni računi za ovaj period neće važiti kao ni prošle godine. Ko je u PDV-u mislim da njemu moraju overiti, ostalima ne. E sad ko ne veruje neka nazove najbližu nisovu pumpu...Ja ne lažem, mislim baš bi mi ovako nešto palo napamet....Da zezam ljude i dajem neproverene informacije....

Zbog PDV nema potrebe overavati fiskalni
Znam ali uz fiskalni račun ide i gotovinski koji se overi. Ja kažem informaciju iz prve ruke, vi koji ne verujete nazovite NIS-ove pumpe. Naravno na njihovim pumpama još ima radnika koji ne znaju da otvore mail bez šefa. Hhehe tako da verujem da velika većina i ne zna da ne sme da overava račune...

Ne verujem da bi bas toliko rizikovali i da sad od jednom gorivo moze samo na NIS pumpama. Ministar i njegovi pomocnici su nekoliko puta ponovili da je nabavka goriva ove godine "free".
U pravilniku koji sam postavio nigde ne stoji da ce gorivo biti samo na pumpama NIS-a. Pravilnik je iz ministarstva poljoprivrede, a ne iz neke partije.
Jasno pise da racuni za gorivo i vestak vaze od 1.01.2014. i kako oni treba da izgledaju.

Ne verujem da bi bas toliko rizikovali i da sad od jednom gorivo moze samo na NIS pumpama. Ministar i njegovi pomocnici su nekoliko puta ponovili da je nabavka goriva ove godine "free".
U pravilniku koji sam postavio nigde ne stoji da ce gorivo biti samo na pumpama NIS-a. Pravilnik je iz ministarstva poljoprivrede, a ne iz neke partije.
Jasno pise da racuni za gorivo i vestak vaze od 1.01.2014. i kako oni treba da izgledaju.
Ja pažljivo čitam ovu temu i zato mi mnoge stvari nisu najasnije. Pogotovo što u tom mail-u stoji da Nis nije dobio distribuciju regresiranog goriva i da se do daljnjeg ništa ne zna. Njima u ponedeljak stiže gasno ulje a ovo za račune ni meni nije najjasnije ali me ne bi čudilo da se posle izbora zbog nedostatka vremena sve okrene kao i prošle godine jer neće biti vremena da se privatne pumpe prireme za ono što NIS već ima a to je ono štampanje broja poljoprivrednog gazdinstva na fiskalnom računu. Pretprošle godine regresirano gorivo je počelo da se toči od 15. Marta prošle 01. Aprila a ove možda i kasnije...Ali ko će znati šta se izza brda valja, teško da će Rusi dozvoliti da tako lako izgube monopol..Al videćemo...

Ovde se spominju samo fiskalni racuni...sta je sa djubrivom uzetim na paritet?Da li ce vaziti racun-otpremnica?

Ja sam sipao ED i nastaviću-piše na fiskalnom BPG i šta još treba.Gasno ulje troši kao da isparava.

Juče sam sipao gorivo na NIS-u, tražio da mi izdaju račun. Kažu nemaju dozvolu da izdaju još uvek. Ko zna šta nam spremaju, videćemo uskoro.

Nazad
Vrh