Subvencije poljoprivredi za 2014

Ima 25 godina uplaceno i penziju od 10000 din isto kao i neki drugi koji imaju samo 16 god. uplacenog. Da sam znao zakon 2002 god kad je cale imao 16 god uplacenog staza, mogao sam njega skidati sa PIO s tim da bi ja morao da ulazim, bilo bi sve drugacije. Imao bi ja sada vec 13 god. uplacenog staza, ovako prc. Kad sam to cuo 2011 hteo sam Nini u poreskoj vrat polomiti!
Moj ti savet da batališ ti Ninu i Alibunarsku ispostavu i da potražiš odgovor negde na višem nivou,ovo prosto nije moguće,revidiraj to.

Vidim da niko ne komentarise dokument koji ie od izuzetnog znacaja za Srpsku poljoprivredu a pri tome je jos u fazi nacrta i koji se bar zvanicno jos moze popraviti. Svako od nas se dosad barem jednom pozvao na visinu subvencija u Evropi ,a dali smo se zapitali, “kako se do toga doslo”, dali su prvo farmeri “sazreli”pa se izborili za svoja prava ili je njihova vlast fina pa daje i sto nemora? Evo citiram jednu tacku koja se odnosi na “podrsku”u narednom periodu. Dokument je “STRATEGIJA POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA R.SRBIJE [2014-2024] poglavlje 5.1 Budzetski plan 2014-2023.[citat]
“1. Потпериод економске кризе (вероватно 2014–2016) – Ово је период у
којем се очекује да неће бити простора за значајнији раст подршке пољопривреди и
руралном развоју. Током овог периода важно је сачувати стабилност система подршке, без радикалних измена у структури мера и обима средстава намењених за поједине мере и програме. Период економске кризе, за земљу чија је национална економија снажно ослоњена на пољопривреду, по правилу је период у којем се од аграрног сектора очекује улога амортизера економских и социјалних неравнотежа. У таквим околностима, пољопривреда је сектор који више доприноси националној економији и друштвеном благостању него што јој се кроз буџетске подстицаје враћа, што је и уважено кроз претпоставку да ће буџетска издвајања секотру током периода кризе остати непромењена.” [kraj citata]

alo politicki poslusnici sklonite se odavde jos nam samo vi falite da nam objasnite nesto i sta bi mi trebali da radimo posto smo mi glupavi

Kolega taj koji plaća 40 godina PIO nema penziju 10 hiljada nego 3 puta veću. Ti sa 10000 din su ko moj deda plaćali 15 godina odjavili se i čekali godine ( 65 ili 67 nebitno) i dobili minimalnu poljop.penziju. Svake godine da staviš 500 e u banki i da dobiješ 5% kamatu (trenutno nemoguće) za 40 godina nećeš imati ni 30 hiljada.
Stglo rešenje za 2013 godinu
PIO 71722,86 din
ZDR 38464,74 din
ODiNVm 3110,21
Za 2013 godinu
moj otac placao 40 g ima 12000

:cool:...@ NEO....

...u držžavi koja nema definisane bar dve osnovne odrednice države, recimo teritorija i stanovništvo, svaka pomisao na strategiju u poljoprivredi, a posebno u tako dugom periodu je čisto gubljenje vremena....

...liči mi da imaš kapacitet da pokreneš neku inicijativu u sferi porezi i doprinosi...ako si raspoložen, poteraj to, može se naći podrške....tu ima mesa i može biti neke vajde...a ovo strategija, taktika, doktrina, itd...to je pfff....

...eto takoo...:cool:

- - - - - - - - - -

:cool:...i jel bi i ti isto tako...a???...:cool:

:cool:...@ NEO....

...u držžavi koja nema definisane bar dve osnovne odrednice države, recimo teritorija i stanovništvo, svaka pomisao na strategiju u poljoprivredi, a posebno u tako dugom periodu je čisto gubljenje vremena....

...liči mi da imaš kapacitet da pokreneš neku inicijativu u sferi porezi i doprinosi...ako si raspoložen, poteraj to, može se naći podrške....tu ima mesa i može biti neke vajde...a ovo strategija, taktika, doktrina, itd...to je pfff....

...eto takoo...:cool:

- - - - - - - - - -

:cool:...i jel bi i ti isto tako...a???...:cool:
ne ja bi vecu penziju a mislim da je i on zasluzio

:cool:...loš pristup....te pare su davno preyebane....mora se tražiti prekid lošeg kontinuitet i novi start, a za staro terati kakvo obeštećenje...:cool:

Kolege dal neko zna ima li povracaj od 40% za prikljucne mehanizacije domace proizvodnje mislim tu konkretno na vucenu tanjiracu.Nesto su spomonjali da od 15 februara pocinje al od toga izleda nista,ako neko zna nesto konkretno nek podeli info sa nama.Hvala:ppozdrav:

Kako je placao 40 godina kad je obaveza placanja od 1986 god. sto znaci da je dosad mogao platiti samo za 28 god.!

A da se ujedinjimo svi koji smo placali PIO za roditelje mnogo vise od 16 godina a penzija im je ista kao kod onih koji su placali samo 16 god. i da tuzimo PIO zavod u kompletu sa drzavom sto dozvoljava da nas zaj...va! :osmeh: Smiley zato sto pisem nesto sto je daleko od realnog!
@talianu stvarno nisam cuo nikog u selu da ima vecu poljoprivrednu penziu zato sto je vise godina placao PIO od minimalnih 16???!!!
Dali stvarno znas neki slucaj?!

Kako je placao 40 godina kad je obaveza placanja od 1986 god. sto znaci da je dosad mogao platiti samo za 28 god.!

A da se ujedinjimo svi koji smo placali PIO za roditelje mnogo vise od 16 godina a penzija im je ista kao kod onih koji su placali samo 16 god. i da tuzimo PIO zavod u kompletu sa drzavom sto dozvoljava da nas zaj...va! :osmeh: Smiley zato sto pisem nesto sto je daleko od realnog!
@talianu stvarno nisam cuo nikog u selu da ima vecu poljoprivrednu penziu zato sto je vise godina placao PIO od minimalnih 16???!!!
Dali stvarno znas neki slucaj?!
otprilike 5g staza u firmi,5g kao preduzetnik ostalo poljoprivrda ne bih sad da ga budim ako bas zelis tacno mogu sutra da napisem

Ne znam konkretno ni jedan tj nisam se ni raspitivao.Moj stari kada je otišao u penziju imao je 1 godinu na SIZ-u I to mu je umanjilo penziju za par hiljada.Tada se nešto rasptivai I onda sam čuo od njega da se srazmerno uplati I broju godina obračunava penzija.

- - - - - - - - - -

Bobane ja mislim da ti je otac jedini u Srbijai sa takvam stažom i takvom penzijom. Iskreno ne verujem da je moguće da neko sa 40 godina staža ima penziju 12000 din pa da je uplaćivao i minimalac!

Nazad
Vrh