Mmaarriijjaann
Član
nek jedu govna za dve nedelje pola posla zavrseno ako bude lepo vreme
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moj ti savet da batališ ti Ninu i Alibunarsku ispostavu i da potražiš odgovor negde na višem nivou,ovo prosto nije moguće,revidiraj to.Ima 25 godina uplaceno i penziju od 10000 din isto kao i neki drugi koji imaju samo 16 god. uplacenog. Da sam znao zakon 2002 god kad je cale imao 16 god uplacenog staza, mogao sam njega skidati sa PIO s tim da bi ja morao da ulazim, bilo bi sve drugacije. Imao bi ja sada vec 13 god. uplacenog staza, ovako prc. Kad sam to cuo 2011 hteo sam Nini u poreskoj vrat polomiti!
moj otac placao 40 g ima 12000Kolega taj koji plaća 40 godina PIO nema penziju 10 hiljada nego 3 puta veću. Ti sa 10000 din su ko moj deda plaćali 15 godina odjavili se i čekali godine ( 65 ili 67 nebitno) i dobili minimalnu poljop.penziju. Svake godine da staviš 500 e u banki i da dobiješ 5% kamatu (trenutno nemoguće) za 40 godina nećeš imati ni 30 hiljada.
Stglo rešenje za 2013 godinu
PIO 71722,86 din
ZDR 38464,74 din
ODiNVm 3110,21
Za 2013 godinu
moj otac placao 40 g ima 12000
ne ja bi vecu penziju a mislim da je i on zasluzio...@ NEO....
...u držžavi koja nema definisane bar dve osnovne odrednice države, recimo teritorija i stanovništvo, svaka pomisao na strategiju u poljoprivredi, a posebno u tako dugom periodu je čisto gubljenje vremena....
...liči mi da imaš kapacitet da pokreneš neku inicijativu u sferi porezi i doprinosi...ako si raspoložen, poteraj to, može se naći podrške....tu ima mesa i može biti neke vajde...a ovo strategija, taktika, doktrina, itd...to je pfff....
...eto takoo...
- - - - - - - - - -
...i jel bi i ti isto tako...a???...
da prvo da krenu da isprave nepravdu koju su njemu naneli jer je 5 g uplacivao maksimalni moguci iznos...pa onda da se čini nešto po tom pitanju...a???....
Dokument je “STRATEGIJA POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA R.SRBIJE [2014-2024] poglavlje 5.1 Budzetski plan 2014-2023.
moj otac placao 40 g ima 12000
otprilike 5g staza u firmi,5g kao preduzetnik ostalo poljoprivrda ne bih sad da ga budim ako bas zelis tacno mogu sutra da napisemKako je placao 40 godina kad je obaveza placanja od 1986 god. sto znaci da je dosad mogao platiti samo za 28 god.!
A da se ujedinjimo svi koji smo placali PIO za roditelje mnogo vise od 16 godina a penzija im je ista kao kod onih koji su placali samo 16 god. i da tuzimo PIO zavod u kompletu sa drzavom sto dozvoljava da nas zaj...va! Smiley zato sto pisem nesto sto je daleko od realnog!
@talianu stvarno nisam cuo nikog u selu da ima vecu poljoprivrednu penziu zato sto je vise godina placao PIO od minimalnih 16???!!!
Dali stvarno znas neki slucaj?!
otprilike 5g staza u firmi,5g kao preduzetnik ostalo poljoprivrda ne bih sad da ga budim ako bas zelis tacno mogu sutra da napisem