Subvencije poljoprivredi za 2014

Nemoj ti meni dobro jutro! Ja sam uvek pisao kako jeste, samo sto tebe I slicne tebi to zakaci vrlo cesto, pa se malo naljutite. :osmeh: Ne vezano na moj predhodni post.

Kolega taj koji plaća 40 godina PIO nema penziju 10 hiljada nego 3 puta veću. Ti sa 10000 din su ko moj deda plaćali 15 godina odjavili se i čekali godine ( 65 ili 67 nebitno) i dobili minimalnu poljop.penziju. Svake godine da staviš 500 e u banki i da dobiješ 5% kamatu (trenutno nemoguće) za 40 godina nećeš imati ni 30 hiljada.
Stglo rešenje za 2013 godinu
PIO 71722,86 din
ZDR 38464,74 din
ODiNVm 3110,21
Za 2013 godinu

Ko je mogao da se odjavi je sasvim ok, ali znas i sam Gorane da ih ima koji placaju i dalje. Konkretno neki koji su rodjeni 1968 imali su 2002 16 godina uplacenog staza, e sad jedino ako ima u domacinstvu nekog da prijavi na PIO mocice da se odjavi, ukoliko nema bice prinudjen i dalje da plati i to do svoje 65 godine, zto znaci da ce imati uplaceno 47 godina a imace pisljivu penziju od 10000 din.

Nemoj ti meni dobro jutro! Ja sam uvek pisao kako jeste, samo sto tebe I slicne tebi to zakaci vrlo cesto, pa se malo naljutite. :osmeh: Ne vezano na moj predhodni post.

To je tvoje misljenje da si uvek u pravu sto ne znaci da imas pravo. :osmeh: Veciti si borac protiv subvencija, iz inata ne zelis (bar je tako bilo do sad) da prijavis gazdinstvo a ne skidas se iz ove teme nikako. Mislim da nije u redu tvoja rabota!

Ne znam tačno za 2013 godinu. Ovo je plaćeno na iskzau dobit iz 2012 godine.

Izvinjavm se članu Lakariju ukupan iznos koji imate posle 40 godina uplata 500 eura godišnje s kamatom od 5% je 62526,56 eura

Ko je mogao da se odjavi je sasvim ok, ali znas i sam Gorane da ih ima koji placaju i dalje. Konkretno neki koji su rodjeni 1968 imali su 2002 16 godina uplacenog staza, e sad jedino ako ima u domacinstvu nekog da prijavi na PIO mocice da se odjavi, ukoliko nema bice prinudjen i dalje da plati i to do svoje 65 godine, zto znaci da ce imati uplaceno 47 godina a imace pisljivu penziju od 10000 din.
Uslov za penziju je ili 40 godina staža ili ako se to nema drugi uslov su godine života i to je trnutno za muškarce 65 godina.

Pogresno ti mene razumes. Nemam ja nista protiv ovih sto dobijaju, nego ovih sto na ovaj nacin daju. Meni ni iz dzepa, ni u dzep. Ostacu protivnik primanja ovakvih subvencija, jer je ovo klasicna kupovina poljoprivrednika za sicu. A okretanje glave od velikih problema u poljoprivredi. Takodje da naglasim da sam I protiv poljoprivrednika koji muvaju I ne ''igraju'' po pravilima, a svi I znamo kakvim se kombinacijama sluze da dobiju pisljivu pomoc. A sto se tice ovog ko je u pravu, JA SAM UVEK U PRAVU! :osmeh:

Neće Pero,imaće penziju srazmerno uplati.Provereno, i neće morati plaćati 47 godina biće dosta 40 godina da plaća,tako kaže zakon

Nije tema ali meni neke stvari nisu jasne.
Kod mene u selu ima nekoliko porodica,ma kakvi ima 10 sigurno koji su placali 3-5 godina kako sami kazu,i onda su jednostavno prestali.Dugovi sa zdravstvo i penziono su narasli do neba.Svi smo ih zezali.E sad se vreme okrenulo.Predavali su neke papire i evo doslo im resenje da primaju penziju ove godine a nekoliko njih vec i prima.Sta se du desilo.Moja majka je placala 22god a pojedini 3 godine i odustali i sad dobili.To se je namnozilo i postalo kod mene hit i sad se svi zivi odjavljuju i svi koji swu nekada odustali sada idu i traze penziju.Boze dragi...

Pogresno ti mene razumes. Nemam ja nista protiv ovih sto dobijaju, nego ovih sto na ovaj nacin daju. Meni ni iz dzepa, ni u dzep. Ostacu protivnik primanja ovakvih subvencija, jer je ovo klasicna kupovina poljoprivrednika za sicu. A okretanje glave od velikih problema u poljoprivredi. Takodje da naglasim da sam I protiv poljoprivrednika koji muvaju I ne ''igraju'' po pravilima, a svi I znamo kakvim se kombinacijama sluze da dobiju pisljivu pomoc. A sto se tice ovog ko je u pravu, JA SAM UVEK U PRAVU! :osmeh:

Pa o tome se radi! Trebas se boriti za mnogo vece subvencije i ne dati im da nas omalovazavaju sa sicom!
Sto se tice muvanja, ma svako ko ume ili ima malo kefala muvace, no, nije to problem. Problem je taj sto namerno ostavljaju rupe u zakonu i uredbama da bi to koristio neko mnogo mocniji od nas. Dakle problem je u drzavi jer ne radi svoj posao i nema kontrolu ili ne zeli da ima nad ovom situacijom i ne primenjuje rigorozne kazne!

- - - - - - - - - -

Koliko ima uplaćeno godina?

Ima 25 godina uplaceno i penziju od 10000 din isto kao i neki drugi koji imaju samo 16 god. uplacenog. Da sam znao zakon 2002 god kad je cale imao 16 god uplacenog staza, mogao sam njega skidati sa PIO s tim da bi ja morao da ulazim, bilo bi sve drugacije. Imao bi ja sada vec 13 god. uplacenog staza, ovako prc. Kad sam to cuo 2011 hteo sam Nini u poreskoj vrat polomiti!

U potpunosti se slažem sa tobom.Ti muvatori su i najglasnije jer su šanse za muvanje sve manje i manje a od tog muvarluka se najbolje živelo baš u vreme kada hobisti nisu dobijali subvencije.

Alo, ratari, stočari, povrtari, voćari...! Dokle god se mi ovako budemo slagali (kao na ovoj temi), svaka vlast i treba da nam da qrac od subvencija!!! :mad:

Ako može mala pomoć, predao danas papire za registraciju domaćinstva, pokazao im i rodovnike koji su svi na moje ime od ovaca koje sam kupio, ali mi na šalteru traže HID broj ( veterinarski identifikacioni broj ) koji sadrži 12 cifara za svaku ovcu , da bi mogli da ih upišu za subvencije ove godine.
Pošto nemam matičara za stoku u svojoj opštini i od koga da potražim savet, već moram iz neke od susednih da zamolim da mi matiči jagnjad pošto se ovce sada prvi put jagnje u martu kod mene, molim nekog da mi objasni šta i od koga da tražim u vezi HID broja ( da li od matičara ili veterinara ), pošto su mi rekli da mogu da predam do 31 marta.
Hvala

Nazad
Vrh