Subvencije poljoprivredi za 2014

U ovu i slične teme ulazim samo kad mi je dosadno i kad nema ništa pametnije za čitanje. Ne ulazim u polemike jer nema svrhe, ali imam predlog da se na kraju dana izaberu biseri koje ljudi smisle i napišu. Za danas predlažem dva koja ću parafrazirati jer me mrzi da tražim i citiram. Prvi je da coveku ne odgovara količina subvencionisanog goriva po hektaru jer on radi i usluge. Drugi, da 50 hektara ratarenja donosi prihod u visini minimalca a da zna kako se i sa polovine hektara solidno napreduje.

Nisam rekao da sam bolji. Nemoj se truditi da objasnjavas nesto do cega ti navodno nije stalo, a ustvari ne mozes da ostvaris osnovne uslove za to. Ko te nezna skupo bi te platio.

A do čega mi to nije stalo pod1 a pod 2 što bi me skupo platio.Završi započetu misao.
Nego ne možeš da odgovoriš na pitanje pa si rešio da je napad najbolja odbrana.

U ovu i slične teme ulazim samo kad mi je dosadno i kad nema ništa pametnije za čitanje. Ne ulazim u polemike jer nema svrhe, ali imam predlog da se na kraju dana izaberu biseri koje ljudi smisle i napišu. Za danas predlažem dva koja ću parafrazirati jer me mrzi da tražim i citiram. Prvi je da coveku ne odgovara količina subvencionisanog goriva po hektaru jer on radi i usluge. Drugi, da 50 hektara ratarenja donosi prihod u visini minimalca a da zna kako se i sa polovine hektara solidno napreduje.
Nikako da prestanem,smejem se vec pola sata...:haha: al ozbiljno.

Poljoprivredne penzije su 10 000 din.
Treba uplacivati do 65 godine zivota, 90 000 dinara fodisnje, da bi na kraju dobijao 10 000 mesecno.
I dali ce neko umreti u 66 ili 69 godini?
Ta penzija nije beda?

Kolega mindjusar momci brkaju pojmove,koliki su bili doprinosi pre ovih famoznih subvencija?A vi iz KEkende nadjite se u nekom kaficu pa se drugarski ispricajte to su nekad radili momci iz Srema verovatno sedeli jedan pored drugog.Pozdrav

Naravno da je beda, samo mi nije jasno kako da oni koji ne rade i čekaju socijalnu pomoć imaju veća primanja nego od onog ko radi,
Neki dobijaju i po 500 eura mesečno socijalnu pomoć, pa vi vidite,
Mislim da je PIO bio oko 50 000 dinara

Znaci da rezimiramo.
6000 subvencija bez pia, a za ostalih 6000 din racuni od 1.01.2014. po 3000 din za vestak i gorivo.

Kolega mindjusar momci brkaju pojmove,koliki su bili doprinosi pre ovih famoznih subvencija?A vi iz KEkende nadjite se u nekom kaficu pa se drugarski ispricajte to su nekad radili momci iz Srema verovatno sedeli jedan pored drugog.Pozdrav

koliko ja znam 2005.e 34.000 ili 36.000
Ali to nema veze sa subvencijama,nego sa minimalcem

Meni nije jasno kako neko prima pomoc ili sta vec za izdrzavanje rodjenog oca ili majke? Kako velika vecina ovih domacih ''crnaca'' prima socijalu? judi koji su godinama uplacivali poljoprivrednu penziju imaju 10 000 din. Ako se ovako nastavi, najlosije ce proci ljudi koji rade po pravilu.

Nemam nista protiv zaposlenih koji se bave i poljoprivredom.Moraju,jer su im nedovoljne plate,a mnogi nisu sigurni do kad ce imati taj posao na kom su trenutno.Tako i mi cisti poljoprivrednici moramo da svastarimo,i ratarstvo,i stocarstvo,povrtarstvo...Ni mi nemamo bas neku sigurnost.Ipak,kako-tako,zaposleni imaju i odmor,i bolovanje,vecina i osiguranje od povreda na radu,i cekove,i administrativne zabrane...Mi nista od toga nemamo.Sve moramo da platimo gotovinom,eventualno nekim nepovoljnim paritetom.
Bez uvrede,ali ipak treba da postoji neka razlika izmedju zaposlenih i cistih poljoprivrednika

Поготово ако има западни трактор,можда се држава сажали јер нема да наспе гориво да иде да ради услуге...ИЛи сваком ко ради преко 50 ха да још плус субвенције,јер елем,нема човек од чега да живи.на минималцу је сваки месец...

Kolega brankovic velika vecina nas radnika nema godisnji nema bolovanje(imao sam infarkt pa im nije trebala doznaka)znas li zasto,cekove ne koristimo jer koji moj da placas odlozeno,e sada i sa poljo strane moja roba nije ista jer ako nemam aktivan status nemam pdv.Pa sta smo mi najgori ljudi ove j.... Srbije cak su i oni socijalci bolji?

Tacno. Nije svih 90 h PIO. Ali je najmanje 500 evra, I vise je ali da zaokruzimo na 500 e
Za 40 godina uplacivanja, to je 20 000 evra. Sa kamatama za tih 40 godina, to je najmanje 50 000 evra(nemam sad vremena da tacno izracunam u dinar), da bi neko u najboljem slucaju uzivao 10 godina penziju od cak 10 000 dinara.

Nazad
Vrh