Subvencije poljoprivredi za 2014

NA-svaka ti dala:ppozdrav:
Minđušar-mislim da se ovde ne radi o ljubomori nego o tvom insistiranju da subvencije ne treba dati zaposlenima koji rade zemlju.
Ja i da hoću ne mogu uzeti ni ha od tebe i tebi sličnih.
Ja bih sa 100ha sigurno mogao lepo da živim i cele zime GO uz malo čačkanja oko mehanizacije.
Posao ne manjivam jer mi treba još 10 godina do penzije a i kod mene u kući niko nije u radnom odnosu-pa svaki dinar dobro dođe.

Kako me niste napadali kad sam vam napisao informaciju za gorivo,ljudi,to nije nešto što se meni sviđa,ili nešto što ja sugerišem,nego samo prenosim situaciju
Ja se isto snalazim kako znam i umem kao i svi ostali,iako mi se neka uredba nesvidi,iako ser svidi,a ovo kome se nesvidi meni ni iz džepa niti u džep

Niko tebe ne napada-ja recimo neću dobiti za veštak jer ne bacam ali to je moj problem u ovoj utakmici gde sudija navija za domaće-čitaj Vlada

Ne napadam te,ali mi je smesno kad kazes da radis 50ha plodne zemlje u Vojvodini,a ne mozes ni minimalac plate da izvuces iz svega toga,a posle kazes da imas prijatelja koji radi manje od 0.5ha i napreduje,jel ti nije malo apsurdno to sto pises?

Da te pitam ja tebe nesto druze. Ja radim u skoli kao profesor,radim zemlju oko 20 ha koju mi je deda ostavio i isto toliko cuvam bikove.Jer ja po tebi ne treba da se bavim poljoprivredom ili da ostavim posao u skoli. Ne razumem uopste tvoju filozofiju shvatanja,niko tebi ne brani da se zaposlis i da radis zemlju. Mozda i gresim ne znam,al zbog takvog razmisljanja sve manje ljudi ce se i baviti poljoprivredom.
Profesore niko vama ne brani da radite zemlju i drzite stoku, ali vi ne mozete biti poljoprivrednik jer ste vec profesor. Za to ste placeni, uplacuje vam se PIO i zdravstveno, imate placeni godisnji odmor. Ako sam sebi uplacujes PIO i zdravstveno znaci da stvarno zivis od te zemlje i zavisis od toga kako ces je obraditi.

Kakva je situacija sa gazdinstvima koja rade zemlju u zakupu, nosilac(i jedini clan gazdinstva) nema svoju, jel se tu placa pio?

Srpski seljak i bez uplate za PIO sasvim dovoljno popunjava drzavni budzet.Ako ne placa PIO,nece ni ostvariti bedu od penzije.A zdravstveno osiguranje je posebna prica,i pored knjizice placas gde god mrdnes ili te lekari doslovno posalju kod sebe u privatnu (puno puta,neprijavljenu kliniku).Ako se samo pogleda struktura i obim poslovanja prosecnog seljaka,paora,farmera,videce se da od njega profitiraju i fitofarmacijske kuce,azotare,masinska industrija,ind. naftnih derivata,ind. motornih vozila,ind. stocne hrane i tako u nedogled.Dobar deo tih obrtnih sredstava zavrsi u budzet kroz PDV.PIO neka ostave nesretniku na samoizboru.Ako vec nekako prezivljava sa nekoliko ha,ne mora drzavi da prebaci cirka 900 eura.Za takvog proizvodjaca ova cifra je vrlo ozbiljna,i kako su vec drugi naveli,daleko premasuje drzavni povracaj u vidu subvencija.Mnogo je bitnije da li taj neko obradjuje i kako obradjuje tu zemlju,od uplate PIO.Jer ako je zaista radi kako valja imace i drzava korist od toga,za razliku od mnogih koji dobijaju subvencije na parloge koje ni videli nisu.Kod mene se pojedini i hvale s tim.Sramota!

PIO ko plaća ne dobija bedu od penzije.PIO sa plaća na osnovicu minimalne cene rada Srbije.Tako da i radnik koji u firmi prima minimalac,i daj Bože ima plaćen radni staž,dobiće istu penziju kao i poljoprivrednik.Jedino poljoprivrednici koji su u PDV-u plaćaju PIO više ukoliko su se za to stekli uslovi.Tako je sada ,a kako će biti videćemo.

Pa nek' onda ta gospoda iz socijalnog i vlasti obrađuju po 0,5ha i prežive godinu dana i uplate sebi PIO. Kako ljudi koji nemaju posao i imaju tako male posede mogu sebi uplatiti doprinose?? Sumnjam da će se vlast usuditi na takav potez, leteli bi brzo iz fotelja i kancelarija kao u BiH!

:cool:...nadležna službenica me informisala da su se već usudili...od nove godine....i da će retroaktivno važiti od 2011.e.....:cool:

Odakle ta informacija.

:cool:...služba za socijalno i penziono osiguranje opštinske uprave u Kanjiži....:cool:

onaj ko radi zemlju a pritom je i zaposlen nije ništa ni gori ni bolji od onoga ko radi svoju zemlju a pritom i usluge drugome

Profesore niko vama ne brani da radite zemlju i drzite stoku, ali vi ne mozete biti poljoprivrednik jer ste vec profesor. Za to ste placeni, uplacuje vam se PIO i zdravstveno, imate placeni godisnji odmor. Ako sam sebi uplacujes PIO i zdravstveno znaci da stvarno zivis od te zemlje i zavisis od toga kako ces je obraditi.

A po čemu si ti bolji poljoprivrednik od profesora i čime ti zaslužuješ status poljooprivrednika a on ne.Navedi mi jedan razlog.Šta to treba od škole ili zanimanja da postaneš poljoprivrednik.

Opet ista tema ko ima pravo da se zove poljoprivrednik a ko ne.Ma zovite me budala ali ja moram raditi zemlju jer nije lako biti ni radnik u ovom novon sistemu malo malo pa prekid radnog odnosa zbog smanjenog obima posla pa i fali koja godina radnog staza itd.A vi kolege nosioci gazdinstva imate nekog u porodici zaposlenog u nekoj atraktivnoj firmi ili nekog dobrog penzionera a ne daj boze jos deviznog.Meni subvencije ne trebaju nek mi plate robu po predatoj kolicini pa to ce me goniti da vise proizvodim a ne muvam sa papirima.Odgovoricete da ce to tek otkupljivacima da odgovara pa ovo im je sada tek raj pdv je svakako njihov a otkupna cena pa kolko mogu jadni toliko daju.Pozdrav od hobiste koji ima reg gazdinstvo i koji zeli sve najbolje naprednim poljoprivredicima.

A sta cemo sa onima koji obradjuju 7-8 ha zemlje ,nisu uplacivali PIO jer su vec na kolenima i nemaju ni jednog zaposljenog clana u domacinstvu ,da li su oni profi ili hobi....?

Samo da dodam ovo u vezi PIO,
Mislim da je sramota da neko ko plaća PIO ima takvu malu penziju da čak da socijalni slučajevi koji nikom ništa nisu platili a samo uzimaju da imaju veće primanje od onih koji su platili pošteno PIO,dal je to po vama uredu, Zbog čega se stavlja poljoprivrednik u diskriminaciju u odnosu na ostale, zar on ne bi trebao da bude oslobođen PIO-a jer on proizvodi hranu za svoj narod.

imam 40 god. i 23 god. poljoprivrednog staza upisanog u radnu knjizicu
jos malo pa ću da idem u penziju :osmeh:

A po čemu si ti bolji poljoprivrednik od profesora i čime ti zaslužuješ status poljooprivrednika a on ne.Navedi mi jedan razlog.Šta to treba od škole ili zanimanja da postaneš poljoprivrednik.

Nisam rekao da sam bolji. Nemoj se truditi da objasnjavas nesto do cega ti navodno nije stalo, a ustvari ne mozes da ostvaris osnovne uslove za to. Ko te nezna skupo bi te platio.

Kao prvo neces ti skoro kao drugo i ne prizeljkuj to.Da si ti ziv i zdrav i da radis poljoprivredu do stote.Pozdrav.

Ja zadnje 2god koliko god da radim,sve kad stavim na papir,nemam mesečno ni u visini MINIMALCA,
Nemoj raditi zemlju, ako si mesecno ispod minimalca, izdaj zemlju pod zakup, nadji neki posao I Bog da te vidi. Plus mozes da muvas sa subvencijama. Sto su tamo neki bolji. Nemoj samo ici u gubitak.

Nazad
Vrh