Diklofenovo razmišljanje je zdravorazumno sa pogledom malo na ljude oko sebe.Ako se ovako nastavi možda i uspemo da se složimo ali džabe evo za kratko vremeo pet će neko misliti da ima pravo prečeg i opet nastaviti iz početka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Spadam u grupu poljoprivrednika koja je u PDV-u,plaća PIO i živim samo i isključivo od roda sa njive.Opet i pored toga se ne slažem da PIO mora biti uslov subvencijama.Subvencije nisu namenjene proizvođaču već zemljištu.Za svo zemljište se plaća porez kao i što od svog zemljišta rod doprinosi državi.Neko hrani stoku,neko izveze ali država uvek od zemlje dobije.
Problem je u tome što ovo i nije država.Da Zoran ima normalnu platu od koje može da živi pa zar bi on radio zemlju i "gledo" kravi u **greška svaki dan.Garantujem da ne bi kao što ni 90% sadašnjih poljoprivrednka to nije radilo za vreme zdrave države i dobrih primanja.
Uostalom pita li se ko kako da neko ko radi 10ha plati državi 91000rsd/god,a kamoli neko ko nema ni tih 10h.
...evo ovako....info od jutros...
...svi koji imaju zemlju, od 0,5ha pa naviše, a pri tome nisu negde zaposleni, tj. ne plaćaju ili im se ne plaća PIO, u obavezi su da plaćaju PIO kao poljoprivrednici....obaveza teče po automatizmu... gospođa u socijalnom kaže: biće iznenađenjaaa...
...prosečan posed u Srbiji je 4,5ha...nek je 5ha radi lakše računice...5x12.000=60.000 din subvencija....PIO 94.000 din.....
...eto takooo...
Imam jedno pitanje za one koji pored posla rade nebitno koju površinu zemlje :
Ako ste toliko ljubomorni,i vezani za potsticaje,zašto ne ostavite posao i borite se samo sa poljoprivredom,ako smatrate da nama koji radimo 50 ili više ha CVETAJU RUŽE isključivo
Za odgovor neprihvatam da nema zemlje
A inače moj prijatelj radi manje od 0.5ha (plastenici u "bašti",proizvodnja cveća i ostalog rasadnog materijala) I plaća PIO,i izdržava porodicu i napreduje lepo,drugih prihoda NEMA
Imam jedno pitanje za one koji pored posla rade nebitno koju površinu zemlje :
Ako ste toliko ljubomorni,i vezani za potsticaje,zašto ne ostavite posao i borite se samo sa poljoprivredom,ako smatrate da nama koji radimo 50 ili više ha CVETAJU RUŽE isključivo
Za odgovor neprihvatam da nema zemlje
A inače moj prijatelj radi manje od 0.5ha (plastenici u "bašti",proizvodnja cveća i ostalog rasadnog materijala) I plaća PIO,i izdržava porodicu i napreduje lepo,drugih prihoda NEMA
Odakle ta informacija....evo ovako....info od jutros...
...svi koji imaju zemlju, od 0,5ha pa naviše, a pri tome nisu negde zaposleni, tj. ne plaćaju ili im se ne plaća PIO, u obavezi su da plaćaju PIO kao poljoprivrednici....obaveza teče po automatizmu od nove godine... gospođa u socijalnom kaže: biće iznenađenjaaa...
...prosečan posed u Srbiji je 4,5ha...nek je 5ha radi lakše računice...5x12.000=60.000 din subvencija....PIO 94.000 din.....
...eto takooo...
Da te pitam ja tebe nesto druze. Ja radim u skoli kao profesor,radim zemlju oko 20 ha koju mi je deda ostavio i isto toliko cuvam bikove.Jer ja po tebi ne treba da se bavim poljoprivredom ili da ostavim posao u skoli. Ne razumem uopste tvoju filozofiju shvatanja,niko tebi ne brani da se zaposlis i da radis zemlju. Mozda i gresim ne znam,al zbog takvog razmisljanja sve manje ljudi ce se i baviti poljoprivredom.
PIO nije opcija,PIO MORA da se plati,nemora se pušiti,piti,ići na letovanje,zimovanje,praviti proslave,ali DRŽAVI SE MORA DATI NJENO,nemora,ali ćeš se posle iznenaditi,bez obzira na subvencije!
Ja zadnje 2god koliko god da radim,sve kad stavim na papir,nemam mesečno ni u visini MINIMALCA,može to biti i još GORE,nadamo se naravno boljem,ali radnik bar ima koliko-toliko SIGURNU PLATU,pa kakva god da je,i to je radniku KAMEN TEMELJAC,a sve što dođe od zemlje je DOBRODOŠLO!!! Ja jedino sigurno što imam to su TROŠKOVI (zakup,repro,gorivo,delovi,plate radnicima) i gledamo u nebo hoćemo li sve to na kraju dobiti nazad,ili će faliti nešto,ili će biti dobiti od 50e/kj
Manite se filozofije,naravno da nemogu svi biti isti,niti su ikad svi bili isti,niti će ikada biti,kako god to neko nehteo prihvatiti
Samo bi jos nesto dodao,ne vezano mnogo za ovu temu,ali je u vezi PIO.
Za licitaciju drzavne zemlje treba dati predlog da samo ko je u zadnjih 5 godina placao PIO moze da licitira drzavnu zemlju.E tad bi se iskristalisalo davanje u podzakupe,malverzacije i ostale gluposti koje su se desavale do sad.Tad onaj ko nadje njih 10 da licitiraju za njega nece to vise moci da radi jer taj ko sve uredno placa izacice sam na licitaciju,nece biti tolike jurnjave za zemljom samim tim ce i cena privatnog zakupa dosta pasti.