Subvencije poljoprivredi za 2014

kad bi ukinuli subvencije bilo bi tvrdo godinu ili dve a onda bi ipak morala da padne cena zakupa

Ne bi pala cena zakupa ni onda po mom vidjenju stvari, posto subvencije ne prima uvek zakupac ,eventualno podele.A oni preko 100h svojih njiva niti traze od vlasnika zemlje upis, pa jos i najbolje placaju

Auu koliko strana uzalud pisano .. drzite se teme . Nego izvesno je da ce biti regresiranog goriva od 1.04 ( u sta ja sumnjam ) .. Sta sad , cuvati racune od dizela kupljenog u februaru , vredi li ili ne ...
Znamo sta nam je obecano , to i ptice znaju , samo ovo oko dizela jos zavlace :/

U svakom slučaju čuvati račune, a do 1.04 kupiti goriva samo onoliko koliko vam je neophodno da nebi bilo nekog iznenađenje.

U svakom slučaju čuvati račune, a do 1.04 kupiti goriva samo onoliko koliko vam je neophodno da nebi bilo nekog iznenađenje.
Do tog datuma ce biti uradjena prehrana zita, krenuce se sa herbicidnim i fungicidnim tretmanima, zatvarace se oranje, razbacati vestak, pripremiti za setvu neki ce mozda i krenuti u setvu. U vecini od ovih operacija bez dva traktora ne moze. Sad izracunajte koliko je to utrosenog goriva i onda neko neka kaze da do 1.04 racuni ne vaze. Apsurd.

Auu koliko strana uzalud pisano .. drzite se teme . Nego izvesno je da ce biti regresiranog goriva od 1.04 ( u sta ja sumnjam ) .. Sta sad , cuvati racune od dizela kupljenog u februaru , vredi li ili ne ...
Znamo sta nam je obecano , to i ptice znaju , samo ovo oko dizela jos zavlace :/
Sta mi da radimo kojima traktori nisu registrovani za ED vec za gasno ulje da cekamo da pocne prodaja pa tek onda da idemo u njive.

Do tog datuma ce biti uradjena prehrana zita, krenuce se sa herbicidnim i fungicidnim tretmanima, zatvarace se oranje, razbacati vestak, pripremiti za setvu neki ce mozda i krenuti u setvu. U vecini od ovih operacija bez dva traktora ne moze. Sad izracunajte koliko je to utrosenog goriva i onda neko neka kaze da do 1.04 racuni ne vaze. Apsurd.
Vi očigledno niste razumeli moju poruku.

mica967......Ja sam mislio da si komentarisao ovaj post pa sam dao svoj komentar na oba, al nije problem.

Nije budalaština ovo je uobicajeno ponasanje kada neko iz centralne Srbije iznese svoje mišljene koje ne odgovara vikend paorima.Vidi koliko nji je trazilo za slavišu.koje kukanje moderator.moderator. Neka ukinu ove suavencije ove godine pola vojvodine bi išlo na prodaju zbog vracana kredita u koje ste se uvalili za razliku od nas koji nikome ne dugujemo ni dinara.Ovi sa kosova nisu godinama placali struju ,vojvodjani obradivali državnu zemlju za dz dok kod nas nema za dzabe ni kod babe. Nije lepo uskracivati nikome pravo da izkaže sopstveno razmišljne a pri tom niije narusio pravilo foruma.Suavencije pravom domacinu nisu potrebne,ovo obnavljanje svake godine pa nosenje i cekanje po trezoru je za dzabolebaroše.

ja jesam pozivao moderatore da reaguju,oni nekada reaguju tako što brišu postove koi nemaju veze sa temom a i njega sam zamolio da se smiri i drži teme al badava ode na godišnji odmor . a što se tiče babe koju spominješ znaš šta kaže baba " kod babe je đabe al babu niko i ne pita "

Poslednja izmena:
Pomoc(subvecionisanje) poljoprivrede hteli mi ili ne, mora da mora da dozivi ozbiljne redukcije .Verovatno stocarstvo ce ostati ovo za dizel i u gotovini po hektaru mocicemo da sanjamo.Da budem konkretan kada kazem mocicemo odenosi se i na mene jer i ja godinama imam iste na 1,44 ari dok na preostalih 15 hektara najverovatnije uzimaju ovi sto im obradjujem.Gotovina i za dizel su tajkunske subvecije jer su tajkuni i pisali.pidikanac samo ti zovi, ovo nema dzabe ni kod babe je figurativno,nikakve mi pogodnosti u smislu za dz nemamo.Vidim da se preporucuje nev holand, case umesto 558 za put u evropu.Vodeci se iskustvima ljudi iz vojvodine koji su za noc uleteli u zelene prekookeanske jon dire,veruj da sam srecniji u 558 i r65.

:cool:..pa ako su njihove cene veće od naših, mi smo ondak njima konkurentni...a???....ili možda nismo ???...:haha:...:cool:

E, vala, svaka mi dala!
Upravo sam iscitao svih 1554 (!!!) postova u ovoj 95% besmislenoj i apsolutno neuredjenoj temi. A sve se nadam kod svake nove stranice saznacu nesto novo, vezano za temu, ali jok. Prvo se kolju "mali" i "veliki", pa vlasnici i zakupci, pa posteni i kriminalci, pa skolovani i neskolovani, pa onda ovdasnji i gastarbajteri, pa evo sad na kraju i nezaobilazne teme - Vojvodina i "Centrala".

Dobro, zar ovaj forum nema neke moderatore? Ako ovaj forum stvarno i ima moderatora, onda ga treba smeniti. Dakle, moderatore, ko god da si - ne radis dobro.
Ovo je bruka jedna, naravno da ce se ljuditi svadjati kad im das priliku; svadjace se i u kafani, na pijaci i na ulici, kad se vide oci u oci i kad mogu da popiju i batine - a kamoli tek ovako na nevidjeno gde smo svi najkur*tiji i dobacujemo najdalje (izvinjavam se gospodjama na manjku odgovarajuce metafore za njih, mada ne vidim da su one isle preterano u off-topic).
Gospodo i drugovi, internet forumi su i zgodna i nezgodna stvar, a da bi bili zgodna stvar - treba ih pazljivo cuvati i obradjivati.

Sam poljoinfo je inace fantasticna stvar (ja ga nisam pratio skoro godinu dana jer sam ostao bez pristupa iz tehnickih razloga), ali upropastavate ga sa ovako losim upravljanjem. A velika je steta kad se nesto sto je jako dobro upropasti i zgadi ljudima pa ga ostave. Malo je dobrih stvari oko nas, pa ajde da ih ne kvarimo.

Ja sam mislio da cu ovde videti pricu o tome sta se moze uraditi da se popravi situacija, sa cim cemo/cete pred kadiju, zasto nije dobro po ha, a jeste lose po kg, sta sa visinom, nizinom, klasama zemlje, voce, povrce, ratari i stocari ili nesto tako. Kad ono i ovde - BLATO, tj KALJUGA, sto rece onomad jedan.

Predlazem moderatoru (uz duzno postovanje) da se, za pocetak, probudi, a onda da ako ne moze da radi posao dovoljno cesto, neka blokira temu bar na 1-2 dana da se glave malo ohlade. Nije demokratski, ali eto, posmatrajte to kao intervenciju robnih rezervi na trzistu. ;)

Kritika ti je na mestu, ali si mogao usput napisati i neka tvoja resenja u vezi subvencija. za 4god koliko si na forumu napisao si 21 poruku i sad ocekujes da mi pisemo ono sto ti hoces da cujes. Ukljuci se u diskusiju pa cemo oceniti tvoju kompentenciju u vezi ovih kritika. Naj lakse je kritikovati.

Pozdrav nov sam na forumu i treba mi par osnovnih informacija?

Dakle na u avgustu podizem zasad jagode.Gazdistvo trebam da registrujem po prvi put koliko sam razumeo najkasnije do kraja marta ili?
Zanima me ako su podsticaji npr.30% za sadnice,30% za sistem navodnjavanje,kada ja moram da predam te racune i dali je kasno da zahtev za subvencije napisem posto dobijem te racune tj.podignem zasad.?Ili cu te racune moci da prikazem tek sledece godine.I kako funkcionisu te subvencije za gorivo?

Posto vidim da ti do danas niko nije odgovorio, evo ja cu. Kad samo mogao da citam 78 strana nadgornjavanja, mogu i da napisem ponesto.

1) Da, mozes da regustrujes gazdinstvo najkasnije do kraja marta (a pocelo je u februaru).

2) u prosloj godini, vazilo je da se zahtevi za subvencije za jagode podnose kad i za ostale vocarske kulture, sa IZUZETKOM da se za jagode moglo podneti i (cini mi se) do kraja septembra 2013. Dok su ostali vocari mogli valjda samo do avgusta 2013. Ispravite me molim ako gresim.
U vezi s tim, jedna BITNA napomena - ako hoces da iskoristis taj dodatni rok u septembru (nakon eventualne avgustovske sadnje i nekih septembarskih radova), NEMOJ cekati da prvi zahtev za subvenciju zatrazis u septembru, jer ce te odbiti sa recima - "JOK, rok je bio u avgustu". Prosle godine su prihvatili subvencije u septembru SAMO AKO si ipak vec podneo neki zahtev u onom osnovnom roku.
Znaci - moralo se podneti bar nekakav zahtev do kraja avgusta (npr za sadnice, foliju), pa ko to uradi smeo je onda da trazi dodatno i u septembru. Bar su takva moja iskustva, mozda su drugi prosli bolje. Ne sumnjam uopste da dragi sugradjani iz vlasti koriste svaku priliku da smanje broj prihvacenih zahteva pa da ide po principu tebi dam, tebi ne dam, ili zahebi koga stignes..
Znaci moj def. odgovor na pitanje za racune bio bi - mozes podneti racune itd NAKON sto podignes zasad.

3) Subvencije za gorivo - prosle godine je radilo tako sto, nakon registracije gazdinstva (RPG), u tacno odredjenom vremenskom periodu (npr mesec i po u prolece i isto tako u jesen) odes sa svojom karticom gazdinstva na NIS pumpu, sipas gorivo za do 6000din, uzmes fiskalni, pokazes im karticu RPG, oni obavezno overe fiskalni svojim pecatom. Onda taj fiskalni predajes opet u nekom bliskom roku i dajes zahtev za povracajem 50din po litri. Tj u 2013 je bilo 50din, sad neko kaze bice manje.

Zar da bude manje od 50din/l:sta: Kupovacemo na crno i gotovo. Ovako moram da lagerujem gorivo i da racunam koliko ce mi trebati.

Kritika ti je na mestu, ali si mogao usput napisati i neka tvoja resenja u vezi subvencija. za 4god koliko si na forumu napisao si 21 poruku i sad ocekujes da mi pisemo ono sto ti hoces da cujes. Ukljuci se u diskusiju pa cemo oceniti tvoju kompentenciju u vezi ovih kritika. Naj lakse je kritikovati.

Prijatelju, ja ne kritikujem ideje i predloge ili vase kompetencije, vec sve ono ostalo cemu nije mesto u normalnoj raspravi, a to su vredjanja na svim mogucim osnovama, izlivanje besa i frustracije cim neko misli drugacije ili je drugaciji itd.

A samo zato sto hocu da vidim sta bi moglo da se uradi ne znaci automatski da i sam znam sta da se radi, tj da sam kompetentan oko subvencija.
Nisam ja rekao - ajd sad svi ucutite da ja lanem, nego kazem ajd da se smirimo malo pa mozda onda i izadje nesto korisno iz toga. Veruj mi da bih voleo da se ovde nesto korisno smisli, pa da se mozda i izadje sa nekim minimalnim zajednickim stavom pred vlast, mozda i nekom potpisanom peticijom. Citao sam sve poruke i ima ovde puno pametnih ljudi i koji mnogo bolje poznaju tu oblast od mene. Zato sam i dosao ovde i citao 78 strana, bez reci, jer me zanimalo sta ljudi kazu i da nesto naucim.

Inace, ja jako ne volem taj "forumski elitizam" u smislu ko je dosao prvi. Nema smisla brojati poruke, jer to nije merilo niti necijeg znanja ni godina ni pameti ni covecnosti a bogme ni iskustva. To sto ja imam 21 poruku ili sto neko drugi ima 1 ili 1800 ne znaci nista. To je kao kad bi neko merio vrednost ljudi po momentu kad ih je on licno upoznao, pa ako nekoga zna 20 godina - taj je dobar, a kog je upoznao juce - taj je "guster" i treba ga cebovati.

Ajd pozdrav svima, sad valja spavati, sutra je novi radni dan.

Nazad
Vrh