Subvencije poljoprivredi za 2014

Kod nas na pumpi u selu stize u subotu gasno ulje,e sad dali ce vaziti racuni,ne znam.Pumpa je privatna nije NIS.

Za gorivo nisi u pravu. Sipalo se u prolece po 60l po ha takodje i u jesen toliko. Gorivo je bilo subvencionisano 50din po litri. Tako da si povracaj dobio pola u leto , a pola u zimu ili ga jos uvek cekas.

U pravu si, moja greska. Ostala mi neka sestica u glavi pa sam rekao za 6000din umesto 60l. Da ne pominjem da sam pre toga citao ovaj forum 3 sata do ponoci... oce to malo da udari na mozak. ;)
I ja sam uzeo toliko, tj 60l u leto. Izvinjavam se zbog greske, davno je bilo.
Doduse gorivo na kraju nisam iskoristio jer su mi drugi obradili njivu a nikom nije trebalo gorivo umesto para. A auto mi slabo ide na D2.

e pa dobro vece svima,kao sto malo procita vidim neko ne zna sta je BAN a neko prica nesto kao da ce da crkne ako ne dobije subvencije,napisao je neko da su mi ubacili da sam naprednjak i jos nesto,jos jednom nisam u politici niti me zanima,a najvise me nervira omalovazavanje nekog ko mozda manje radi,ali to nema veze skinut mi ban u medjuvremenu je i onako bilo lepo vreme za rad tako da je ok

- - - - - - - - - -

sto se tice nafte ima na svim pumpama,koliko para toliko nafte:osmeh: pozdrav za sve sa severa:ppozdrav:

zdravo svima!nova sam na sajtu i treba mi savet.nasledila sam zemlju od tate,na majci je uživanje a ima i 4 j zemlje.PIO je tereti sa milion dinara duga,pošto obavezna penz.osig. nije plaćena.ona bi da prepiše meni da se toga oslobodi(ako je moguće?).znaći onda i gazdinstvo treba da se reg.na mene? ali ja sam u radnom odnosu.verovatno od subvencija nebi bilo ništa,ali šta će biti sa dugom?neće nas dalje zezati?

Gazdinstvo mozete registrovati na svoje ime i dobicete subvencije bez obzira sto ste u radnom odnosu.Od prosle godine svejedno je da li ste zaposleni ili ne.
Dug za PIO,koliko ja znam ne moze biti otpisan

• Like
Reagovanja: imi
Imi pod hitno neg ti prepise i to ne darovni neg kupoprodajni ugovor vise se plati al sigurnije je,a taj pio kade ode u penziju skidace neki procenat od penzije,slican slucaj imala i i od moje mame prijateljica.Aj i ovo da ti dodam imaces subvencije posto si u radnom odnosu al moraces da registrujes gazdinstvo.

• Like
Reagovanja: imi
hvala ti steva44.gazdinstvo je reg.na njeno ime.na žalost ništa od zemlje nisam još prepisala na moje ime.najbolje da uzmem malo bensedina pa da odem u katastar.prepišem i zemlju i gazdinstvo u mesnoj zajednici.samo da ne istekne rok za predaju registracije.

Ja bi celo gazdinstvo preneo na sebe (tebe) gde bi ti majka dala parcele u zakup a onda bi u toku godine posle subvencija izvršio ukljižbu parcela na sebe. Ako budeš čekala katastar ove godine ništa od registracije i subvencija, ali ako u septembru podneseš zahtev za uknjižbu biće za mesec dana gotovo i imaćeš novca od subvencija da platiš takse.

Za ocev dug od 650 000din,su mi stavili 5jutara zemlje pod hipotekui dali rok od mesec dana da to izmirim!Slali opomene par puta i jedan dan dosla komisija iz opstine sa svedocima overenoj hipoteki u sudu jednostavno kad prodaju zemlju i namire dug meni ce da vrate kusur...tako da sam bio primoran da to izmirim ili da ostanem bez 5kj zemlje i to jedne od najboljih.Ko ne veruje imam potvrdu iz suda o skidanju hipoteke za tu parcelu po placanju duga.Ne mojte se nadati oprastanju dugova za PIO resavajte to sto pre jer ovi ne oprastaju!!!!!

Takoje paorpaor,sami imamo na volju kada glasamo a mi hocemo najgore na vlast da dovedemo ima da nam skinu kozu sa ledji.I posle izbora mislim da ce da uvedu neke obaveze i namete ako hoce da dobijemo subvencije.Zato se ceka toliko oko uredbi.

Ma ljudi,ima da bude veselo oko uredbi nakon izbora.Vidite da nas drze na povocu.Evo,pojedinim kolegama vec drzavni uterivaci dugova zavrcu ruku na ledja.Bice to sve izrazenije,ovo je talas pred cunami.Veoma je osetljiv trenutak po sve,pogotovu ove sa vlasti.Ne smeju mnogo uvrtati ruke,moraju malo i pomaziti napaceni narod.Pa tako i krenule neocekivane isplate nekih zaostalih davanja,na koja smo pomalo i zaboravili.S druge strane,potrosice se citavo bogatstvo oko izbora,za koje tacnu cifru nikada necemo saznati,jer trosenje narodnih para nikada i nije bilo transparentno.I kada se napokon napipa dno busne drzavne kase,nakon izbora u periodu formiranja novih jahaca srpske apokalipse,krenuce se sa novim uredbama,lomljenjem ruku,izmisljanjem novih nameta itd.Jer novo-stara izabrana kvazi elita mora da krpi rupe budzeta velicine Atlantika,a usput i da puni svoje duboke dzepove.Ipak se sistem lopovluka izgradjivan decenijama,ne moze napustiti sada kada smo im dali legitimitet za kradju u narednih cetiri godina.Sve ce se znati ubrzo,tek cemo mi psovati u ovoj temi...

Od svh vlada i ministra polj.mislim da ce po nama ovi biti najgori prvo: idu izbori ,to neko mora da plati (oni sigurno necev) drugo:prave Beograd na vodi (tu ce ici vecina para) trece:za penzionere i administraciju (mora da ima para) i cetvrto: gde su tu oni koji ce voditi drzavu (mora da ima i za rukovodice) a SUBVENCIJE (pa daleko su naredni izbori) samo bog moze da nam pomogne ako bude kise (ali je i tu slaba vajda)

Od svh vlada i ministra polj.mislim da ce po nama ovi biti najgori prvo: idu izbori ,to neko mora da plati (oni sigurno necev) drugo:prave Beograd na vodi (tu ce ici vecina para) trece:za penzionere i administraciju (mora da ima para) i cetvrto: gde su tu oni koji ce voditi drzavu (mora da ima i za rukovodice) a SUBVENCIJE (pa daleko su naredni izbori) samo bog moze da nam pomogne ako bude kise (ali je i tu slaba vajda)
Đilas je u Beogradu izgradio onaj most, pa mora i Vučić sa nečim da se pohvali. I zato sada Vučić gradi Beograd na vodi. Nemogu da shvatim neke stvari. Ulažemo u koridor 10, u infrastrukturu. Trošimo novac koji je mogao da koristi za unapređenje domaće proizvodnje. Stranim ulagačima se uvlačimo u .... nebili ih nekako privukli u Srbiju a domaća privreda propada. Da li za koju godinu kada privučemo strane investitore i rasprodamo ovo što još ima da se rasproda, ima smisla da se ova naša država i dalje zove Srbija.

Zagazismo u Mart, a nista se jos ne zna, treba kupovati gorivo, treba planirati toskove, a ministarstvo cuti, EJ LEZILEBOVICI, RADITE LI ???????

Nazad
Vrh