Subvencije poljoprivredi za 2014

Kritika ti je na mestu, ali si mogao usput napisati i neka tvoja resenja u vezi subvencija. za 4god koliko si na forumu napisao si 21 poruku i sad ocekujes da mi pisemo ono sto ti hoces da cujes. Ukljuci se u diskusiju pa cemo oceniti tvoju kompentenciju u vezi ovih kritika. Naj lakse je kritikovati.

- - - - - - - - - -

Greskom ponovjen post.

- - - - - - - - - -

Posto vidim da ti do danas niko nije odgovorio, evo ja cu. Kad samo mogao da citam 78 strana nadgornjavanja, mogu i da napisem ponesto.

1) Da, mozes da regustrujes gazdinstvo najkasnije do kraja marta (a pocelo je u februaru).

2) u prosloj godini, vazilo je da se zahtevi za subvencije za jagode podnose kad i za ostale vocarske kulture, sa IZUZETKOM da se za jagode moglo podneti i (cini mi se) do kraja septembra 2013. Dok su ostali vocari mogli valjda samo do avgusta 2013. Ispravite me molim ako gresim.
U vezi s tim, jedna BITNA napomena - ako hoces da iskoristis taj dodatni rok u septembru (nakon eventualne avgustovske sadnje i nekih septembarskih radova), NEMOJ cekati da prvi zahtev za subvenciju zatrazis u septembru, jer ce te odbiti sa recima - "JOK, rok je bio u avgustu". Prosle godine su prihvatili subvencije u septembru SAMO AKO si ipak vec podneo neki zahtev u onom osnovnom roku.
Znaci - moralo se podneti bar nekakav zahtev do kraja avgusta (npr za sadnice, foliju), pa ko to uradi smeo je onda da trazi dodatno i u septembru. Bar su takva moja iskustva, mozda su drugi prosli bolje. Ne sumnjam uopste da dragi sugradjani iz vlasti koriste svaku priliku da smanje broj prihvacenih zahteva pa da ide po principu tebi dam, tebi ne dam, ili zahebi koga stignes..
Znaci moj def. odgovor na pitanje za racune bio bi - mozes podneti racune itd NAKON sto podignes zasad.

3) Subvencije za gorivo - prosle godine je radilo tako sto, nakon registracije gazdinstva (RPG), u tacno odredjenom vremenskom periodu (npr mesec i po u prolece i isto tako u jesen) odes sa svojom karticom gazdinstva na NIS pumpu, sipas gorivo za do 6000din, uzmes fiskalni, pokazes im karticu RPG, oni obavezno overe fiskalni svojim pecatom. Onda taj fiskalni predajes opet u nekom bliskom roku i dajes zahtev za povracajem 50din po litri. Tj u 2013 je bilo 50din, sad neko kaze bice manje.
Za gorivo nisi u pravu. Sipalo se u prolece po 60l po ha takodje i u jesen toliko. Gorivo je bilo subvencionisano 50din po litri. Tako da si povracaj dobio pola u leto , a pola u zimu ili ga jos uvek cekas. Ti nisi tacno preneo ni ono sto je bilo, a ocekujes da se slozimo oko buducih mera. Tesko to ide.

Amose,dobri su moderatori i kada bi sledili tvoje instrukcije ti sad ne bi imao kome da pišeš.
Ova je tema škakljiva pa često dolazi do sukoba mišljenja.Ono što si ti izneo (način kako će se subvencionisati) je sigurno u ovoj temi ponovljeno bar 10 puta.
Po tome bi ova tema komotno mogla i da se zaključa dok ne počnu da isplaćuju i onda bi sledile poruke: meni uplaćene 1,8 u 10 i 33........
Pusti ljude malo neka daju sebi oduška-samo da se ne vređaju.:ppozdrav:

Zar da bude manje od 50din/l:sta: Kupovacemo na crno i gotovo. Ovako moram da lagerujem gorivo i da racunam koliko ce mi trebati.

37.5 din bice povracaj po litri .. Receno je da ce smanjiti na 80 L , 3000 din je refakcija - sto matematikom dobijemo 37,5 din / L

Pre cu kupiti ED na crno za 130 din .. nego gasno ulje 0.1 po 155din pa da cekam 37 din

Cccc....37,5 povracaj....Strasno....
Ovo nema nigde kao sto je kod nas::lose::
Kako koja godina dolazi,sve je gore.
Najbolje bi bilo da se uopste ne trude da nam pomognu,bolje bi se sami snasli

Poslednja izmena:
Akciza je za dizel povisena za 5din 1.januara, sto ce reci da je akciza oko 40din (da ne trazim tacan podatak sad). Oni (partokratski dzabalebaroski sistem) nece ni da subvencionise ni celom akcizom gorivo... Ne tako davno imali smo refakciju akcize i subvenciju od 14k din/ha.

Najnize cene kukuruza na trasi Dunava, najmanja davanja za subvencije. Nije dobro.

Hm, pošto sam ja neki dan ovde izašao sa informacijama o sipanju na NIS-ovim pumpama i principu koji je i bio poslednje 2 godine koji bi trebao biti i ove. mislim da je i prošle godine mogao da se podnese račun sa privatnih ili Lukoilovih pumpi ali je povraćaj bio 37,5 dinara. Ko je sipao na NIS-u imao je povraćaj od 50 din. Meni je rekao jedan radnik LUK OIla da su kod njega prošle godine ljudi uzimali račune za koje su imali povraćaj baš 37,5 dinara koji se i ovde pojavljuju u priči. Moguće da će NIS kao monopolista se odreći zarade tj. te razlike od 12,5 dinara ali TU SAM INFORMACIJU ja već rekao da će se moći sipati na NIS-u pod istim uslovima kao i 2013. Ali nšta pre 1. Aprila kao i prošle godine. Pa ko voli neka bira ILI 37,5 ILI 50...

37.5 din bice povracaj po litri .. Receno je da ce smanjiti na 80 L , 3000 din je refakcija - sto matematikom dobijemo 37,5 din / L

Pre cu kupiti ED na crno za 130 din .. nego gasno ulje 0.1 po 155din pa da cekam 37 din

Zar i kod vas ima crno trziste ED? Na jugu je dobra ponuda zbog izgradnje Koridora 10. Do sada nisam uzimao taj ED zbog moguceg mesanja sa necim drugim od strane preprodavaca. A cena je isto 130 din, mada se moze naci i jeftiniji.

Hm, pošto sam ja neki dan ovde izašao sa informacijama o sipanju na NIS-ovim pumpama i principu koji je i bio poslednje 2 godine koji bi trebao biti i ove. mislim da je i prošle godine mogao da se podnese račun sa privatnih ili Lukoilovih pumpi ali je povraćaj bio 37,5 dinara. Ko je sipao na NIS-u imao je povraćaj od 50 din. Meni je rekao jedan radnik LUK OIla da su kod njega prošle godine ljudi uzimali račune za koje su imali povraćaj baš 37,5 dinara koji se i ovde pojavljuju u priči. Moguće da će NIS kao monopolista se odreći zarade tj. te razlike od 12,5 dinara ali TU SAM INFORMACIJU ja već rekao da će se moći sipati na NIS-u pod istim uslovima kao i 2013. Ali nšta pre 1. Aprila kao i prošle godine. Pa ko voli neka bira ILI 37,5 ILI 50...
Mislim da ni na jednoj drugoj pumpi osim NIS nije moglo da se sipa gorivo.

Pustite proslu godinu, nego jer cuo neko neke nove informacije da li od prvog marta vaze racuni za gorivo ili ce da nas ujebu kao po obicaju ::jako_besan::

Po logici stvari dok se ne obavi preregistracija koja traje do kraja marta, nece ni krenuti prodaja goriva, ako ga uopste i bude.

Nazad
Vrh