Kritika ti je na mestu, ali si mogao usput napisati i neka tvoja resenja u vezi subvencija. za 4god koliko si na forumu napisao si 21 poruku i sad ocekujes da mi pisemo ono sto ti hoces da cujes. Ukljuci se u diskusiju pa cemo oceniti tvoju kompentenciju u vezi ovih kritika. Naj lakse je kritikovati.
- - - - - - - - - -
Greskom ponovjen post.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Greskom ponovjen post.
- - - - - - - - - -
Za gorivo nisi u pravu. Sipalo se u prolece po 60l po ha takodje i u jesen toliko. Gorivo je bilo subvencionisano 50din po litri. Tako da si povracaj dobio pola u leto , a pola u zimu ili ga jos uvek cekas. Ti nisi tacno preneo ni ono sto je bilo, a ocekujes da se slozimo oko buducih mera. Tesko to ide.Posto vidim da ti do danas niko nije odgovorio, evo ja cu. Kad samo mogao da citam 78 strana nadgornjavanja, mogu i da napisem ponesto.
1) Da, mozes da regustrujes gazdinstvo najkasnije do kraja marta (a pocelo je u februaru).
2) u prosloj godini, vazilo je da se zahtevi za subvencije za jagode podnose kad i za ostale vocarske kulture, sa IZUZETKOM da se za jagode moglo podneti i (cini mi se) do kraja septembra 2013. Dok su ostali vocari mogli valjda samo do avgusta 2013. Ispravite me molim ako gresim.
U vezi s tim, jedna BITNA napomena - ako hoces da iskoristis taj dodatni rok u septembru (nakon eventualne avgustovske sadnje i nekih septembarskih radova), NEMOJ cekati da prvi zahtev za subvenciju zatrazis u septembru, jer ce te odbiti sa recima - "JOK, rok je bio u avgustu". Prosle godine su prihvatili subvencije u septembru SAMO AKO si ipak vec podneo neki zahtev u onom osnovnom roku.
Znaci - moralo se podneti bar nekakav zahtev do kraja avgusta (npr za sadnice, foliju), pa ko to uradi smeo je onda da trazi dodatno i u septembru. Bar su takva moja iskustva, mozda su drugi prosli bolje. Ne sumnjam uopste da dragi sugradjani iz vlasti koriste svaku priliku da smanje broj prihvacenih zahteva pa da ide po principu tebi dam, tebi ne dam, ili zahebi koga stignes..
Znaci moj def. odgovor na pitanje za racune bio bi - mozes podneti racune itd NAKON sto podignes zasad.
3) Subvencije za gorivo - prosle godine je radilo tako sto, nakon registracije gazdinstva (RPG), u tacno odredjenom vremenskom periodu (npr mesec i po u prolece i isto tako u jesen) odes sa svojom karticom gazdinstva na NIS pumpu, sipas gorivo za do 6000din, uzmes fiskalni, pokazes im karticu RPG, oni obavezno overe fiskalni svojim pecatom. Onda taj fiskalni predajes opet u nekom bliskom roku i dajes zahtev za povracajem 50din po litri. Tj u 2013 je bilo 50din, sad neko kaze bice manje.