Subvencije poljoprivredi za 2014

Alo ljudi iz zapadne,istočne,severne,južne,severoistočne.jugozapadne i sve ostale Srbije.Kad vas dvojica ne možete da se dogovorite šta onda treba da očekujemo.
Ako neko ne poznaje tematiku povrtarstva a bavi se ratarstvom ili tematiku stočarstva a bavi se voćarstvom itd.-bolje je da ćuti nego da piše na pamet.Sve nas slični problemi muče i umesto da se složimo mi se glođemo oko toga šta može da rodi na 50 ari .A koliko može droge da rodi i tek koliko tu može da se zaradi:ppozdrav:

Nemogu da shvatim da ovde na forumu postoje tolika mimoilazenja u pogledu subvencionisanja poljoprivrede.Ima tu svega i svacega mlogi subvencije posmatraju iz svog i samo svog ugla.
Ako uzmemo za predpostavku dasmo mi zaista pravno uredjeno drustvo sa nacelima trzisne privrede u demokradski profilisanom drustvu onda moramo znati da “subvencije “se kao netrzisni mehanizam upotrebljavaju u malom broju slucajeva.

1. Kao socijalni mehanizam za pretvaranje neprofitabilne delatnosti u ioleprihvatljivu delatnost u cilju zaposljavanja gradjanstva .
  2. Mehanizam sakoim cese uticati na povecanje i razvijanje odredjenih privrednih delatnosti od strateskog znacaja za nase drustvo.
  3. U cilju ispravljanja netrzisnih desavanja kojasu dovela do pada zarade odredjenih proizvodnih delatnosti [elementarne nepogode, pojave monopola, neadekvatnih propisa ili uredbame od strane nadleznih organa itd.]
Pomom misljenju ovo su najbitniji razlozi za dodelu subvencija. Za tacku 1 i 2 mozemo se izboriti samo na parlamentarnim izborima glasajuci za p.stranke koje imaju ovo za prioritet u svojim stranackim porogramima. Dok za razloge iz tacke 3 se mormo boriti na razne nacine [ ekonomskim , pravnim, raznjm vidovima pritisaka] kakobi imi bili ravnopravni ucesnici na ovom trzistu. Bojim se da mi polako ali sigurno postajemo gradjani drugog reda zahvaljujuci svojim shvatanjima.

1) до 60 литара горива по хектару које купи у периоду од 1. априла до 31. маја текуће године за пролећне радове;
2) до 60 литара горива по хектару које купи у периоду од 15. септембра до 30. новембра текуће године за јесење радове.
Овлашћени дистрибутер, у смислу овог правилника, јесте лице које је регистровано код Агенције за привредне регистре и има лиценцу за обављање енергетске делатности трговине моторним и другим горивима на станицама за снабдевање возила. - See more at: http://uap.gov.rs/pravilnik-o-uslov...ava-na-regres-za-gorivo/#sthash.lhiaVafL.dpuf

gorivo da kupimo od arila do maja po jeftinijoj ceni:osmeh:

- - - - - - - - - -

Alo ljudi iz zapadne,istočne,severne,južne,severoistočne.jugozapadne i sve ostale Srbije.Kad vas dvojica ne možete da se dogovorite šta onda treba da očekujemo.
Ako neko ne poznaje tematiku povrtarstva a bavi se ratarstvom ili tematiku stočarstva a bavi se voćarstvom itd.-bolje je da ćuti nego da piše na pamet.Sve nas slični problemi muče i umesto da se složimo mi se glođemo oko toga šta može da rodi na 50 ari .A koliko može droge da rodi i tek koliko tu može da se zaradi:ppozdrav:

da pitamo cedu?:bravo:

@Milan971
Pogresio si.Nije bilo gasno ulje za prolecne radove 2013.Bilo je loz ulje,(bar je tako bilo na pumpama u mojoj okolini) koje su zvali D2

Meni samo nije jasno jel neko u tom ministarstvu zna kad pocinje sezona radova? od 1 aprila da se kupuje gorivo! pa meni i svi drugima treba jos od 1 marta, i ranije.

vecinom vec kupujemo ali to oni steluju da tada kupis i ako ti ne treba da cuvas,nije mi jasno zasto jednostavno ne puste tokom cele godine da kupis kad hoces a da se racuni predaju na kraju god i subvencije plate sledece tako je bolje i nama i njima a ne da preprodajemo aitoprevoznicima jer nama tad i ne treba puno ili smo deo vec kupili.a sta reci jos ako mora na nis-u onda podmicujes kasire i eto resenja svima dobro:osmeh:

Nazad
Vrh