Subvencije poljoprivredi za 2014

sto se tice preparata koliko rece juce bio si u svici,ja bas iz svajcarske narucujem npr kvadris koji tamo kosta oko 50f a ovde je oko 10 000 din tako da i to mozes da resis,sve mozes da uvezes i to bez ovih velikih uvoznika,skupis pare sednes u kombi kupis tamo sve i legalno i originalno uvezes jos i ustedis veruj mi

Veoma zanimljivo zapazanje Jagodinca. Kada cita covek ispada da svako pise kako mu odgovara, sto I jeste I zato cemo daleko dogurati. Ko ima voce treba drzava da mu osigura useve, donira kopanje bunara, sistem za zaliv, sadnice,,, Interesuje me ova tvoja podela da treba subvencionisati povrtare koji prodaju robu za dalju preradu, a dobro znas da je u promilima (ne procentima onih sto privatno preradjuju) I da se tim poslom bave firme koje otkupljuju bud zasto tu robu. Ove sto iznose na pijac, ne treba subvencionisati jer su oni puni para. Uvoz vise na zalost niko ne moze da spreci jer koliko vidim drzavi je u interesu da se sto vise uvozi da bih se ovde oborila cena. Sto je velika greska I gubitak za proizvodjaca. Moje licno misljenje je ovo pogresna politika I subvencionisanja na ovaj nacin I ovog prevelikog uvoza.

Nikud nas nece odvesti ovakav vid subvecioniranja poljoprivrednih gazdinstava.Iz godine u godinu samo tupkamo ko konji uz prazna jasla,tako ce nam biti i dalje nastavi se ovako dalje.Nije mi jasno koja evropska drzava bilo sta subvencionise a da nema strategiju i ne vidi interes,nasa dosad koliko vidim nema.U poljoprivredi da bi celo drustvo imalo koristi treba drzava da svima zastiti useve kod osiguravajucih kuca od elementarnih nepogoda,da stocarstvo subvecionise po kilogramu -litru prodatom,da pomogne one koji zele da se istim u buducnosti do 10 godina bave.Povrtare koji proizvode za dalju preradu isto po kilogramu prodatom,ne i one koji neposredno posle berbe iznose na pijace.Vocare,vinogradare isto po kilogramu prodatom na dalju preradu i td.Ovakvim dalovanjem uposlilo bi se ogroman broj nezaposlenih i sprecilo bih se uvoz mesa povrca voca i znali bih smo cime ranimo potomstva a ne da sluzimo kao poligon za ispitivanje raznoraznih preparata.

sto se tice preparata koliko rece juce bio si u svici,ja bas iz svajcarske narucujem npr kvadris koji tamo kosta oko 50f a ovde je oko 10 000 din tako da i to mozes da resis,sve mozes da uvezes i to bez ovih velikih uvoznika,skupis pare sednes u kombi kupis tamo sve i legalno i originalno uvezes jos i ustedis veruj mi

- - - - - - - - - -

Veoma zanimljivo zapazanje Jagodinca. Kada cita covek ispada da svako pise kako mu odgovara, sto I jeste I zato cemo daleko dogurati. Ko ima voce treba drzava da mu osigura useve, donira kopanje bunara, sistem za zaliv, sadnice,,, Interesuje me ova tvoja podela da treba subvencionisati povrtare koji prodaju robu za dalju preradu, a dobro znas da je u promilima (ne procentima onih sto privatno preradjuju) I da se tim poslom bave firme koje otkupljuju bud zasto tu robu. Ove sto iznose na pijac, ne treba subvencionisati jer su oni puni para. Uvoz vise na zalost niko ne moze da spreci jer koliko vidim drzavi je u interesu da se sto vise uvozi da bih se ovde oborila cena. Sto je velika greska I gubitak za proizvodjaca. Moje licno misljenje je ovo pogresna politika I subvencionisanja na ovaj nacin I ovog prevelikog uvoza.

ima subvencije na sve,ima premije i za mleko,ima i tih sadnica ali moras da budes u vlasti.ja sam ocesao za nekih 2 god osiguranja i nekoliko stotina sadnica sljiva,sve ostale sisteme navodnjavanja,mehanizaciju,hladnjacu bez dinara od opstine i drzave,kad sam jurio oni kazu mozda bude ali nisu sigurni za subvencije i ja tako sve radim bez racuna,i kopanje bunara,hladnjaca bez i jednog papira osim garancije od izvodjaca,creva za polivanje bez racuna jer su onda jeftinija i to ti je to od subvencije

Ne ocekujem ja od njih nista dokle god se mnoge stvari ne srede. Kada se budem registrovao gazdinstvo, javno cu obznaniti.

Zasto tako sve u bukvalu,ima cak i stranih osiguravajucih kuca ako ova nasa nisu u redu.Znas li koliko domacinstva nemaju sredstva da postavljaju mreze i vuku cisternama vodu.Postoji ministarstvo,parlament za zakonska uredjenja a mi mucenici za zaokruzivanje a to nam ide na ruku jer je za mesec dana.Olovku u ruke pamet uglavu **greška uzazid.Sala na stranu,ima mnogo ljudi koji veoma tesko zive , mi na ime subvencionisanja ubiramo kakve takve pogodnosti , te pogobnosti su i delom sredstva i ovih pacenika treba se lepo usmeriti tako da i oni ocekuju kakav takav boljitak u skorijoj bubucnosti.Nisam jagodinac,zivim u opstini Rekovac imanje mi je istoj opstini.Nista mi ne znaci ovih 12 000 po hektaru mnogo bih srecniji bio kada bih se od ta sredstva svake godine otvarao po jedan pogon za pteradu voca, povrca i slicnih da bi se uposljavalo stanovnistvo koje iz raznoraznih razloga ne mogu imati organizovanu proizvodnju.Nisam srecan da samo ja zivim u izobilju dok komsiluk pati,tu nemoze biti srece.Bio sam u Kovinu da vidim adapter za kombajn pre dve godine, frapirao sam se videvsi kako ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem i to usred najvece zitnice u evropi.Na moje pitanje zasto je ovakva situacija, svi kazu dva coveka bliska zutima sve licitiraju.Zar i oni dobijaju subvencije ludi mi odgovorise da oni pisu propise subvecioniranja poljoprivrede republike Srbije.Takva nam agrarna politika nije od pomoci celokupnom drustvu a ne samo meni.

Zasto tako sve u bukvalu,ima cak i stranih osiguravajucih kuca ako ova nasa nisu u redu.Znas li koliko domacinstva nemaju sredstva da postavljaju mreze i vuku cisternama vodu.Postoji ministarstvo,parlament za zakonska uredjenja a mi mucenici za zaokruzivanje a to nam ide na ruku jer je za mesec dana.Olovku u ruke pamet uglavu **greška uzazid.Sala na stranu,ima mnogo ljudi koji veoma tesko zive , mi na ime subvencionisanja ubiramo kakve takve pogodnosti , te pogobnosti su i delom sredstva i ovih pacenika treba se lepo usmeriti tako da i oni ocekuju kakav takav boljitak u skorijoj bubucnosti.Nisam jagodinac,zivim u opstini Rekovac imanje mi je istoj opstini.Nista mi ne znaci ovih 12 000 po hektaru mnogo bih srecniji bio kada bih se od ta sredstva svake godine otvarao po jedan pogon za pteradu voca, povrca i slicnih da bi se uposljavalo stanovnistvo koje iz raznoraznih razloga ne mogu imati organizovanu proizvodnju.Nisam srecan da samo ja zivim u izobilju dok komsiluk pati,tu nemoze biti srece.Bio sam u Kovinu da vidim adapter za kombajn pre dve godine, frapirao sam se videvsi kako ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem i to usred najvece zitnice u evropi.Na moje pitanje zasto je ovakva situacija, svi kazu dva coveka bliska zutima sve licitiraju.Zar i oni dobijaju subvencije ludi mi odgovorise da oni pisu propise subvecioniranja poljoprivrede republike Srbije.Takva nam agrarna politika nije od pomoci celokupnom drustvu a ne samo meni.

ima i stranih i mozes kod njih da osiguras,sto se tice prerade tu je ponuda i potraznja,subvencije jesu mizerne jer to uzmu kroz papire ali ipak malo znace cisto da se prica o njima,to sto neko lose zivi isto je svuda jedan ima 10 nemaju tako mora,ne mogu svi da lepo zive a to je najvise zbog administracije i pojedinaca koji se ubace npr u privatizaciju i pokupe milione,i ja bataljujem ovo cim budem nasao neki posao u drzavnoj firmi,zamisli sad da otvore firmu za preradu a pre 8-9 god npr privatizovali knjaz milos i radnici uzeli lepu sumu para a sad njihova deca kao nemaju gde da rade,pa i ne treba da imaju zasto su uzeli te pare umesto da postanu vlasnici,to nije samo knjaz milos vec u svakom gradu ima firmi ciji su radnici uzeli i do 2000e po godini staza,e pa ne moze da se radi,nema posla tako i treba

Nisam mislio na cenu pojedinih preparata ,vec na primenu istih i uticaj na zdravlje posle konzumiranja.Sada posle gore citiranog teksta dolazimo do poznate izreke,u Solun dinar samun a do Soluna pojedes sto sa samuna.Slavisa ja ne koristim druge preparate osim Galenikinih.Vise neces moci da sedas u kombi i odes u svicu jer je juce izglasan zakon koji nece ti dozvoliti da u istu krocis.Posle 7 sezona rada nebi zeleo da krocim tamo a kamoli da njihovo kupim.

Covek je popio za godinu dan 2x blokade zbog kvazi subvencija, a u medju vremenu zabranio izvoz suncokretu kad je dostigao ne podnosljivu cifru za njegove prijatelje!
Znaci covek nije dostojan nikakvog postovanja.

nisam za njega malo razmislite on je popio 2 blokade ali ko ih je organizovao a ove sada subvencije su kao bolje bolje bi bilo da nam daju po 4000 za seme naftu i djubar ali da to sve kupujemo po spustenoj ceni ovako ovo sa kesom po meni najvise odgovara mesetarima i onima koji privatno izdaju zemlju ja imam primer di mi je covek izdao zemlju a gazdinstvo registrovao na sebe i on dize kes a dogodine subvencije ko zna kakve ce biti jer su nam ove dali zbog izbora

da necu krociti ali narucicu i stici ce npr taj preparat,koristim norvrsko djubrivo jer prosle god sam uzeo malo subotickog ono je sramota i bruka,galenika ok,sidjenta je isto dobra ima dosta dobrih preparata i ako ih koristis pravilno nemas problem nisacim.evo ti primer i za kap po kap i to na malo,u italiji traka kosta duplo manje nego ovde,ja sam skoro uzeo neku italijansku pumpu i sad moram traku i zao mi sto nisam otisao da kupim tamo vec ovde da dajem lopovima,cuo si za firmu dzoni kom.kod njih mi je bila 4000din jeftinija ta pumpa ali sam kasno saznao,tek kad sam kupio i mislio da sam prosao najeftinije sto sam mogao jer kao od uvoznika i zato kupuj sve sto mozes u drzavi proizvodjaca i retko sta domace jer se ne isplati,ne kazem bas da ne kupujes nase ali ko da ostane neki patriota kao kad te biju po dzepu a kvalitet 0

- - - - - - - - - -

naravno da ima i nas kvalitet nesto,npr pirotski opanak ne prevazidjena stvar,metalac,takovo,bambi,tigar,pestan i jos puno dobrih kvalitetnih ali to se zna da sad ne mislis da sam neki koji sve kupuje strano ali zna se vec sta vredi a sta ne

ja kazem da trenutno prosirujem za 50 ari,tj evo bas danas i ovih dana. ne druze ja ne radim kao ti,imam malo vise malina starog zasada i kupine i sljive,i naravno meni rod ne propada jer ne cekam drzavne silose vec sam napravio malu hladnjacu za svoje potrebe oko 30t tako da me zabole sto ne pravite silose i radite

- - - - - - - - - -e bas si ti neki namcor koliko ti radis zemlje ja toliko sijem krompira za kucu samo bi se nesto proterivao kad citas poruke kod svakog imena ti pise odakle je covek pa ti ako znas geografiju i skontas da je iz vojvodine ti nemoj citati jel izgleda da ako ja sad napisem da je noc ti ces naci neku zamerku ovo je tema subvencije a ne vojvodina ili srbija uzivaj u ostku veceri

photo.php

ja kazem da trenutno prosirujem za 50 ari,tj evo bas danas i ovih dana. ne druze ja ne radim kao ti,imam malo vise malina starog zasada i kupine i sljive,i naravno meni rod ne propada jer ne cekam drzavne silose vec sam napravio malu hladnjacu za svoje potrebe oko 30t tako da me zabole sto ne pravite silose i radite

- - - - - - - - - -e bas si ti neki namcor koliko ti radis zemlje ja toliko sijem krompira za kucu samo bi se nesto proterivao kad citas poruke kod svakog imena ti pise odakle je covek pa ti ako znas geografiju i skontas da je iz vojvodine ti nemoj citati jel izgleda da ako ja sad napisem da je noc ti ces naci neku zamerku ovo je tema subvencije a ne vojvodina ili srbija uzivaj u ostku veceri

- - - - - - - - - -

photo.php

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

photo.php

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

ne,nije dan i ovde je noc:osmeh: i vi spletkarite cim vidite da je neko iz centrale LEPO SAM NAPISAO SUSE SE A JA POLAKO VADIM DEO PO DEO I SADIM ALI SA MREZAMA I VODOM,TIH 50ARI SAD SADIM TJ BAS DANAS SAM DEO RADIO,TO JE DEO OD IMANJA KOJI IMAM DA SE OPET RAZUMEMO STA MISLIS DA RADIM 50 ARI I DA SE ZAMLACUJEM SA POLJOPRIVREDOM KAO, trenutno imam 6h malina 2h kupina 2h sljiva i ostale sitnije sorte po malo probno. to je povrsina zbog suse a ne zato sto ja tako hocu. TO STO TI SADIS KROMPIR I JA SADIM PSENICU 1H ZA SVOJE POTREBE TAKO DA MI NE TREBA VASA AKO MISLIS DA SU SVI SITNI,mene ne mozes da vredjas sa tih 50 ari krompira ni sa 100h psenice ili patuljastog kukuruza jer poljoprivrednik je i sa 10 ari i sa 10000h ako to voli i ako to stvarno radi kako treba i uvek cu ti odgovoriti kad pomenes da je neko sitan a da nije iz vojvodine

Sta ti nije jasno oko povrtara koji predaju robu za dalju preradu.Onaj ko proizvodi industrijski paradaz on ne moze da visi na pijaci svakog dana isti mora da ima velike ugovorene kolicine,verovatno jos i neku industriski trazen pruizvod tipa(kupus,kormison,grasak pasulj itd itd)sa dva tri proizvoda nema sanse da visi na zelenim pijacama.Za dalju preradu pokrece se veliki broj radnih mesta da ne pricamo o pratece firme do finalno preradjenog proizvoda do trgovinskoh rafa.Da ne pricamo o finalnom proizvoda od utovljenog grla i pomuzenog mleka.Smem da garantujem da ovakva politika moze da pokrene celu zemlju.

znam geografiju po malo,radio sam par meseci na jednoj zgradi u ns. ljudi su puno bolji nego u bg ali bre vi kukate kao da samo vi radite,i zapamti da ne mozes sve da sadis i radis na velikim povrsinama,nesto se sadi i na manjim ako se razumes u poljoprivredu

pored svega jos nisi ni citati naucio nikad nisam spomenuo da je neko sitan ili krupan poljoprivrednik niti cu jel sam i sam sitan relativno, a tvoja centrala neka ti je sa srecom ja je nepotcenjivam a nemam ni razloga da je hvalim

pored svega jos nisi ni citati naucio nikad nisam spomenuo da je neko sitan ili krupan poljoprivrednik niti cu jel sam i sam sitan relativno, a tvoja centrala neka ti je sa srecom ja je nepotcenjivam a nemam ni razloga da je hvalim

napisao si koliko ja radim zemlje ti toliko sadis krompir za kucnu potrebu.ako razumes sta pises onda jedino iz toga sto mozes da izvuces je da si hteo da podcenis.nisi direktno rekao sitan sam ali evo jos jednom KOLIKO TI ZEMLJE RADIS JA TOLIKO SADIM KROMPIR ZA KUCNU UPOTREBU. nauci da shvatis bez citata

@Simic Covece pises o industriskom paradajzu, koji se daleko manje gaji nego konzumni (plastenicki, staklenicki) napisao si da jedni dobiju, a drugi koji robu plasiraju po pijacama ne dobiju. Mene licno ne pogadja jer ne dobijam. Ne vidim zasto jedno da dobiju,a drugi ne. Zbog tih razdvajanja I klasiranja i dosli smo do ovde gde smo sada. Kamo srece da drzava ima neke dugorocne planove za zastitu bilo kog proizvodjaca u nekoj minimalnoj ceni njegovog proizvoda. A ne ovo nakaradno podsticanje.

Poslednja izmena:

e bas si ti neki namcor koliko ti radis zemlje ja toliko sijem krompira za kucu samo bi se nesto proterivao kad citas poruke kod svakog imena ti pise odakle je covek pa ti ako znas geografiju i skontas da je iz vojvodine ti nemoj citati jel izgleda da ako ja sad napisem da je noc ti ces naci neku zamerku ovo je tema subvencije a ne vojvodina ili srbija uzivaj u ostku veceri

Nazad
Vrh