Subvencije poljoprivredi za 2014

Danas stigli papiri postom za preregistraciju gazdinstva. Ali ne pisu od kad pocinju da primaju zahteve za preregistraciju, jel zna neko?

Bas kao sto kaze Milan.Meni juce stigli papiri za obnovu,krajnji rok za upis je 31.mart.G-din prof.dr.D. Glamocic nas licno poziva da iskoristimo ovu mogucnost i zajedno sa resornim ministarstvom ucestvujemo u kreiranju povoljnog ambijenta za plasiranje svojih proizvoda na domacem i inostranom trzistu,kao i da budemo partneri ministarstvu u unapredjenju agrarne politike.Ko je dobio papire procitao je i ostatak teksta,ko ne procitace uskoro.Bitno ne brinite,agrarni budzet je veci nego ranije,kako kaze g-din prof.dr. D. Glamocic,kao i to da pregovorima za pristupanju EU na pravom smo putu da se na najbolji nacin pripremimo za trzisnu utakmicu sa evropskim farmerima.Sve u svemu,oni skloniji nervozi bolje da ne citaju pozdravnu poruku doticnog,pesimisti pogotovo,a optimisti na krilima evropskog elana vladajuce oligarhije,vec mogu da polete ka EU visinama.Nisam zaboravio da nas cekaju izbori i eventualna tumbanja po linijama vlasti i moci,ali svejedno,nista se bitnije nece promeniti.

Ja sam dobio papire pre par dana ali nisam još ni otvorio,Jedino što sam primetio da je koverat duplo manji u odnosu na ranije godine.

Setili su se da papir moze i da se presavije, zato su koverte manje :osmeh: Juce stigli papiri, danas popunio i predao, nema guzve, milina.

Ne predajem ništa do samog kraja.Moram da vidim šta će sve da izmisle i izbace u uredbama.Svašta se sprema ,a ja volim da to vidim pa da onda na tenane reagujem.

Jel cuo neko za ovaj predlog mislim Miroslava Grubanova(ako ne gresim) da se dobije 8000 din direktnih davanja a 4000 din za naftu,seme i djubrivo?

I ja mislim da je najbolje da subvencije isplate, pa da kupujemo gde hocemo a ne da nas uslovljavaju gde da kupujemo, od koga i sta, jel na taj nacin opet uteruju pare nekom u dzep.

Jel cuo neko za ovaj predlog mislim Miroslava Grubanova(ako ne gresim) da se dobije 8000 din direktnih davanja a 4000 din za naftu,seme i djubrivo?
Mire Muflon kad predlozi, to su ideje prave, sve za interes nas proizvodjaca, bas lepo. Ja sam juce dobio papire, danas popunio I krenuo da predam, ali sam se predomislio, sacekacu jos malo, mozda nesto I izmenim.

Verovatno si mislio na ovo
Edit vestUnesi tag

[h=1]Paori traže povoljnije subvencije[/h]
isprekidana_linija_vesti.png
sreda - 12.02.2014

grubanov-dsjh84.jpg
okvir_vest_sadrzaj.png

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije zatražila je od Ministarstva poljoprivrede povoljnije subvencije, s obzirom na to da je prošla godina bila loša kada su u pitanju otkupne cene poljoprivrednih proizvoda.

Predsetavnik asocijacije Miroslav Grubanov rekao je za RTV da poljoprivrednici traže od ministarstva da domaćinstva koja poseduju od 50 do 100 hektara zemlje dobiju 8.000 dinara u novcu, a 4.000 da se pravda računima.

Poljoprivrednici traže i da se subvencije ne uslovljavaju analizom zemljišta, niti uplatom za PIO fond. Jedan od zahteva je i da sva grla u stočarstvu dobiju subvencije, bez obzira da li su umatičena.

Predsednik Upravnog odbora Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije je rekao da otkupljivači suncokreta je zatraženo da se što pre izjasne o minimalnoj zagarantovanoj otkupnoj ceni zbog planiranja setve.

'Ako se otkupljivači ne izjasne na vreme ratari na ovom području najavljuju da će se opredeliti za setvu drugih poljoprivrednih kultura', upozorio je Jakšić.

Nazad
Vrh