Subvencije poljoprivredi za 2014

u papirima koje sam dobio ima obrazac da li sam komercionalnno ili nekomercionalno gazdinstvo kakva je to caka

Koliko ja vidim ovde i komercijalno i nekomercijalno gazdinstvo imaju pravo na podsticaje ali razlicite samo ne klavirim koji spadaju za subvencije a treba da se odlucim?

Do sad je bilo da komercijalna imaju pravo na subvencije ,a nekomercijalna na neki vid jednokratne pomoci koju je drzava uglavnom izbegavala da uplati.

Protiv toga se odmah treba boriti!!!
Ne mogu da verujem da neko ko treba da zastupa sve nas moze da trazi samo za gazdinstva od 50-100ha tih 8000,- koje po meni nikomo nista nece znaciti niti nesto posebno pomoci! Vidi se gde tajkuncici podmazuju!!

To je greska u interpretaciji. Trazi se da od 0,5 do 50 Ha ide kes, a od 50 do 100 sa racunima. Nemojte odmah napadati i kritikovati.

Nisam kritikovao, iznosio sam cinjenice, a da nema favorizovanja ovih, kao, "velikih" ima.Zakoni se kroje kako njima odgovara, protesti traju dok se njihovi zahtevi ne ispune...............

Pa kako drugačije tumačiti ovo odugovlačenje? Ministar Glamočić ni ne spominje zaostale subvencije, već samo obećava nove za ovu godinu i pri tome stalno menja priču.

Nije da ga branim, ali rekao je da ce se prvo isplatiti dugovanja za naftu, mleko, mehanizaciju i stoku pa tek ce se onda krenuti sa ovogodisnjim isplatama. Naj gore je sto se ne znaju tacni datumi kad ce poceti.

Ne sumnjam da je čovek iskren, ali ovi ostali u vladi mu pokopavaju ugled kad ga teraju da priča bez konkretnih argumenata.

Juče 14.02. u PPS Senta je bio minista dr Dragan Glamočić , pozvano nas jedvadesetak poljoprivrednika iz okolnih opština . Mogla su se postavljati pitanja odnosno razgovor je bio jedan na jedan da kažem debata na razna pitanja .Među prvim pitanjima je naravno subvencije u 2014. Dobićemo 6000din "keš" drugih 6000dinće biti za dizel i najverovatnije veštak (seme najverovatnije neće) . Računi od jesenas tj. za pod pšenicu i podlogu, najaverovatnije neće važiti.Računi bi trebalo da važe od početka godine . Po rečima ministra nije sve do njegagovog ministarstva , nego na to jako utiče i ministarstvo finanasija .Sve će se znati posle izbora odnosno posle registracije .Bilo je pitanja na temu državna zemlja. Najverovatnije neće biti prodaje iste , ali se očekuje produženje vremena zakupa .Za stočare je najavljeno pojednostavljenje dobijanja subvencije za tovnu junad i svinje .Biće obezbeđeni dinarski krediti za mehanizaciju , sa godišnjom kamatom od 4% .Sad nadam se da nešto nisam zaboravio ili da nisam dobro napisao .

Poslednja izmena:
Sto se tice pojednostavljivanja oko dobijanja subvencija za junad i svinje mislim da ni do sada nije bilo vecih problemam i da to solidno funkcionise jedino sto kasne. Ne mogu da razumem da nece vaziti racuni za MAP i ostalo dubrivo koje je jesenas baceno. Sa mo sto ne kazu ...Pa sto ste ga bacili ko vas tero? Sta tek reci na konstataciju da ce se sve znati posle zavrsetka obnove registracija? Bojim se da ce nas u poslednjem momentu zaje....

Juče 14.02. PPS Senta je bio minista dr Dragan Glamočić , pozvano nas jedvadesetak poljoprivrednika iz okolnih opština . Mogla su se postavljatipitanja odnosno razgovor je bio jedan na jedan da kažem debata na razna pitanja .Među prvim pitanjima je naravno subvencije u 2014. Dobićemo 6000din "keš" drugih 6000dinće biti za dizel i najverovatnije veštak (seme najverovatnije neće) . Računi od jesenas tj. za pod pšenicu i podlogu, najaverovatnije neće važiti.Računi bi trebalo da važe od početka godine . Po rečima ministra nije sve do njegagovog ministarstva , nego na to jako utiče i ministarstvo finanasija .Sve će se znati posle izbora odnosno posle registracije .Bilo je pitanja na temu državna zemlja. Najverovatnije neće biti prodaje iste , ali se očekuje produženje vremena zakupa .Za stočare je najavljeno pojednostavljenje dobijanja subvencije za tovnu junad i svinje .Biće obezbeđeni dinarski krediti za mehanizaciju , sa godišnjom kamatom od 4% .Sad nadam se da nešto nisam zaboravio ili da nisam dobro napisao .
A gorivo, od kad ce vaziti racuni za gorivo, jeste mozda pricali na tu temu.

Samo da nas smuljaju do izbora a posle će im biti lako.Znači li to da neće biti po sopstvenom izboru drugih 6000 i od jedne stavke.Ipak će nam u tom diktatu ćapiti jedan deo.

Nazad
Vrh