Subvencije poljoprivredi za 2014

Pa čime brate oreš...mi ovde svašta pročitasmo od tebe al nigde ne napisa čime uzoreš tih 450 il koliko već jutara zemlje...
Ja pomislio da plaćaš drugom
Necu da pisem o oranju nego o kukuruzu rod 2012 koji je mi je ostao neprodat sad je propao i mogu da ga bacim.

najbolje da ti srede pasnjak pa da ti daju,dovedi u red zemlju. i meni isto daju subvencije nesto po h nesto kroz naftu naravno koju ne uzmem kad oni daju zeleno svetlo i ne na nis-u. ja se bavim vocarstvom i za podizanje malinjaka od 0,5h mi treba 6000 sadnica malina po 0,5e , djubrivo u prvoj godini oko 200e stubovi 500kom,zica 4 km i ostali preparati kad saberes na budak bez rada ulog je min 7 000e i poceo sam da pripremam da prosirim jos malo. vi radite kolicinu a mi cenu tako da mu dodje na isto
Zaboravio si da napises da to sve moze da obradjuje jedan bolji kultivator. Koliko traje zasad maline pa podeli tih 7000e pa ces videti koliko ti je godisnje ulaganje. Da bi radio 100ha zemlje treba ti mehanizacije i opreme bar za 100000e, ako hoces da radis kvalitetno. Treba moci kupiti ili iznajmiti 100ha, a ti pricas koliko si ulozio u 0,5ha.

Petrovic je marka za poljoprivredu!!!! ala lupate...kazes lepo, volim petrovica zato sto nije hteo da daje subvencije i to je to, a ne da je jedna ciganstura koja nema tri u nakrst sa poljoprivredom marka!

Niko nije rekao da je marka, moguce da ovde nekom Dragin vise prirastao za srce, al ga corkirase. Covek nije ciganin, obrazovaniji je bio od mnogih I dao je subvencije. Znaci ispunio ocekivano. Pa nismo mi valjda svi invalidi ovde da cekamo socijalu. Ima ruku da odsecem do lakta, ako od svog posla ne mogu zaraditi.

Niko nije rekao da je marka, moguce da ovde nekom Dragin vise prirastao za srce, al ga corkirase. Covek nije ciganin, obrazovaniji je bio od mnogih I dao je subvencije. Znaci ispunio ocekivano. Pa nismo mi valjda svi invalidi ovde da cekamo socijalu. Ima ruku da odsecem do lakta, ako od svog posla ne mogu zaraditi.
Mozda je on obrazovan kao pravnik,ali poljoprivredu on niti poznaje niti ima ikakvog obrazovanja u vezi poljoprivrede.

Jeste dao subvencije, ali posle blokada puteva. On je hteo subvencije prema ostvarenom prinosu. Ja mislim da to nije odgovaralo celoj Srbiji, ali da su blokade uglavnom bile samo po Vojvodini. Njegovi drski nastupi na TV iritirali su svakog. Taj ni ne gleda kao covek.On je iznedrio i onog Milosa Milovanovica. Dva debila.

Ljudi kako neshvatate neke stvari. Ministarstvo moze voditi bilo ko. Znaci uhvatis prvog coveka na ulici I stavis ga u ministarsku fotelju I on ce biti ministar. Svi se hvataju , on je pravnik, on je pravnik,,, svi oni imaju savetnike I saradnike koji rade u ministarstvu I svi oni zajedno usvajaju odluke. Kakvo to dodatno obrazovanje nekom treba da bih se razumeo u poljoprivredu ? Nama je bitno da drzava samo stane uz proizvodjaca I spreci monopol, krene izvoz, smanji se uvoz. Na zalost to je nemoguce, koliko vidim do juce su skoro svi I na ovom forumu bili za ulazak u eu, a kada tamo (daleko bilo pristupis) neces imati, ama bas nikakve sanse da se izboris sa daleko jacim igracima. Problem je sto ovde ljudi gledaju samo pravo I ne vide mnoge stvari sa strane.

Covek je popio za godinu dan 2x blokade zbog kvazi subvencija, a u medju vremenu zabranio izvoz suncokretu kad je dostigao ne podnosljivu cifru za njegove prijatelje!
Znaci covek nije dostojan nikakvog postovanja.

Kako ne shvatate da je ministar politička fukcija i da nije bitno koje je struke e sada kakvi su im savetnici toga se plašim. Druga stvar svi se hvataju ministar ,dao ministar nije dao, šta mislite kada vlada glasa za budžet koliko se pita ministar poljoprivrede? Naravno kada smo u rebalansu budžeta po običaju krešu iz naših par procenata. Više je po meni kriva vlada sastavljena od budala nego ministar kao ličnost. Dok ministarstvo finansija ne odobri novac može da nam ministar bude i Bil Klinton ali para nećemo dobiti. Ima ministar neke svoje ingirencije ali.....jel stvarno misliti da je neki ministar svojom odlukom doneo odredbe kao što su zabrana izvoza? Cela banda se uplete u tu priču a ne samo ministar kao pojedinac.

Ljudi kako neshvatate neke stvari. Ministarstvo moze voditi bilo ko. Znaci uhvatis prvog coveka na ulici I stavis ga u ministarsku fotelju I on ce biti ministar. Svi se hvataju , on je pravnik, on je pravnik,,, svi oni imaju savetnike I saradnike koji rade u ministarstvu I svi oni zajedno usvajaju odluke. Kakvo to dodatno obrazovanje nekom treba da bih se razumeo u poljoprivredu ? Nama je bitno da drzava samo stane uz proizvodjaca I spreci monopol, krene izvoz, smanji se uvoz. Na zalost to je nemoguce, koliko vidim do juce su skoro svi I na ovom forumu bili za ulazak u eu, a kada tamo (daleko bilo pristupis) neces imati, ama bas nikakve sanse da se izboris sa daleko jacim igracima. Problem je sto ovde ljudi gledaju samo pravo I ne vide mnoge stvari sa strane.
Pa kad ga moze voditi bilo ko zasto je bio onaj cirkus u vreme njegovog mandata.Zar nisu ti isti saradnici i savetnici savetovali i Dragina par meseci ranije da izadje u javnost i kaze da ce subvencije biti do 100h a onda kad su ljudi pogodili skup zakup, ulozili u repromaterijal i sve to na osnovu subvencija Petrovic izadje i kaze 10h.Sve mi se cini da su i on i njegovi savetnici bili pokupljeni sa ulice.

- - - - - - - - - -

Kako ne shvatate da je ministar politička fukcija i da nije bitno koje je struke e sada kakvi su im savetnici toga se plašim. Druga stvar svi se hvataju ministar ,dao ministar nije dao, šta mislite kada vlada glasa za budžet koliko se pita ministar poljoprivrede? Naravno kada smo u rebalansu budžeta po običaju krešu iz naših par procenata. Više je po meni kriva vlada sastavljena od budala nego ministar kao ličnost. Dok ministarstvo finansija ne odobri novac može da nam ministar bude i Bil Klinton ali para nećemo dobiti. Ima ministar neke svoje ingirencije ali.....jel stvarno misliti da je neki ministar svojom odlukom doneo odredbe kao što su zabrana izvoza? Cela banda se uplete u tu priču a ne samo ministar kao pojedinac.
Koliko puta je Dragin zabranio izvoz?

Pa kakav je to covek kada se prihvati te funkcije dobija debelu platu, a zbog toga sto mu drugi kroje kapu pljujemo ga mi oduzdole, a ovi oduzgore ga prave majmunom. Idi onda budi profesor ili pravnik i mirno zivi zivot.

Sta je bilo koga briga, posto ces ti ili bilo ko drugi da plati zakup I koliko ce da ulozi u repromaterijal? Ti radis da zaradis, ako imas bolje ides radis drugi posao. Tako je svugde. Ne vidim zasto bih nekog bolelo uvo dali si ti izlicitirao 50 ili 80 000 rsd hektar zemlje. Sto se mene tice neka daju I 500 eura, a treba znati da ce jednom doci kraj I tome. Daleko jace zemlje u evropi se spremaju da u narednom period ukunu subvencionisanje, Pogledajte malo na tv-u recimo emisiju (mislim) nocni zurnal na prvoj ili jos bolje neki strani kanal preko satelita. To je isto kao ono davanje poslodavcu 10 000 e po zaposljenom radniku.

Sta je bilo koga briga, posto ces ti ili bilo ko drugi da plati zakup I koliko ce da ulozi u repromaterijal? Ti radis da zaradis, ako imas bolje ides radis drugi posao. Tako je svugde. Ne vidim zasto bih nekog bolelo uvo dali si ti izlicitirao 50 ili 80 000 rsd hektar zemlje. Sto se mene tice neka daju I 500 eura, a treba znati da ce jednom doci kraj I tome. Daleko jace zemlje u evropi se spremaju da u narednom period ukunu subvencionisanje, Pogledajte malo na tv-u recimo emisiju (mislim) nocni zurnal na prvoj ili jos bolje neki strani kanal preko satelita. To je isto kao ono davanje poslodavcu 10 000 e po zaposljenom radniku.
Nisam to uradio ja uradili su svi ukoliko su zeleli da ocuvaju povrsine koje su radili predhodnih godina

Poslednja izmena:
Sa kim si ovo u duelu?

Ovo sto si napisao se savrseno uklapa u petrovicevo vodjenje ministarstva ''znaci libo ga **greška'' a i nema blage veze da bi bilo sta on tu mudrovo.
I ni za jednog ministra nemogu reci da je ovako funkcionisao, svi su bili koliko toliko upuceni i zalagali se za po nesto, e zaboravio sam pijanog Veselinova :haha:
Znaci savetnika da se plasimo a ministar nije bitan? znaci nema sanse da je tako, ima veze koliko ima prostora za min.poljoprivrede i kojim smerom treba ici, al da je sve crno belo i da je ministar figura i da ne treba da se doznaje u to sto radi, hehe

Nazad
Vrh