Subvencije poljoprivredi za 2014

Ste vi svi iz Malih Pijaca tako pametni?

Stranka bude draza i od porodice.

vodi ga kuci ako ti valja

:cool:....iz svega što ste ovde napisali momci, ja izvodim samo jedan jedini zaključak...mislite isto kao i dole citirani...:cool:

i evo da ne bude da nebih radio i ja u epsu,hocu da radim u javnom preduzecu i hocu da dam i mito koji kao ne uzimaju,da ne bude da mi je ok sto radim poljoprivredu,pitaj tog minista koliko treba da se udje u taj eps pa i neka meni uzimaju od te "bedne plate" dacu im preko 3000e da udjem u javno preduzece eto toliko o losem u epsu-posti...

:cool:...elem...niti mi je rod, niti mi je pomoz bog, niti delimo sranačke simpatije...

...lepa reč i gvozdena vrata otvara....prostotom na univerzitetskog profesora, pa makar bio i ministar, ništa se ne da postići....

...toliko na tu temu....dalje ne komentarišem...hvala na pažnji....:cool:

:cool:....iz svega što ste ovde napisali momci, ja izvodim samo jedan jedini zaključak...mislite isto kao i dole citirani...:cool:

:cool:...elem...niti mi je rod, niti mi je pomoz bog, niti delimo sranačke simpatije...

...lepa reč i gvozdena vrata otvara....prostotom na univerzitetskog profesora, pa makar bio i ministar, ništa se ne da postići....

...toliko na tu temu....dalje ne komentarišem...hvala na pažnji....:cool:

ako je profesor na univerzitetu i zivo je bice ne mora da znaci da radi dobro.uzmi uzorak od parcela koje su ti po 50 ari pa vidi sta dobijes, nabije institutu za analizu zemlje po 3000din od uzorka pa kao vrati,ja sam analizirao oko 10 parcela i sad treba da kupim npr njival za kiselo zemljiste a zasta i kad?sto ne puste sad tih bednih 6000din pa da kupim a ne na kraju godine. i naravno da je kreten jer je pustio uvoz npr nekog sira mislim da je bugarski. i to ti covek ma to je debil.uvozi ulje jbm ga odakle,ja ne proizvodim sir ali je stvarno zalosno sta taj ministar radi umesto da digne inspekciju na noge a ti ga vodi kuci

- - - - - - - - - -

i zasto ne kaze nema nista od subvencija vec svake godine po dva puta vadimo dokaze da smo aktivno i komercionalno domacinstvo,neka ukinu pa da se batali prica subvencija.puno su i dali ko je zgrabio zgrabio je. MA SALIM SE DOBAR JE TAJ PROFESOR ali ne kao ministar...

Nemojte svoje flustracije leciti na Vojvodjanima.Normalno da trazimo zakone i propise kojima ce se subvencionisati svaki hektar kako nas tako i vas, zatim trazimo da se zabrani prodaja zemlje strancima i tajkunima. Nesto ne cujem da se ti isti otimaju za zemlju tamo dole pa vas ti zakoni i ne zanimaju. Mozda ce vas zanimati kad odete u penziju pa postanete ozbiljni proizvodjaci.
Nista ja ne lecim na nikog,normalno je da sagledamo zajednicke interese i tako izadjemo sa stavovima.Vase interese u vojvodini ja u podpunosti razumem ili te interese branite sami jer 90% ne nalazimo se u njima.Kada sam rekao da 40% u vojvodini obradivog zemlista povezao sam sa rezultatima popisa,ako sam pogresio imas izvinjenje.Tamo dole kod vas,sta je pesnik hteo reci.Gospodin-dja coci064 dali mogu da od vas sta je definicija poljoprivrednik i sta je,cime da se bavi jedno poljoprivredno gazdinstvo.To sto se tice mog ozbiljnog bavljenja poljoprivredom tu ti nemas kompetencije za bilo kakav komentar.Penziju ako dozivim biracu izmedju polj..i radne a kao slag imaci dodatnu svajcarsku.

i ako si mu razjasnio:osmeh: navikli kao ovi sa kosova,oni nisu placali struju a ovi zemlju uzimali za dzabe skoro,i misli da je poljoprivrednik ako uzme 50h za 1000e a ja to ovde platim za 3h pa vidi kako oni navikli

- - - - - - - - - -

Ne bunite se jos ljudi, tek je pocetak! Bice vam jasnije mnogo toga za godinu, dve!

daj ne zezaj,da cekamo jos toliko?:osmeh:

Nista ja ne lecim na nikog,normalno je da sagledamo zajednicke interese i tako izadjemo sa stavovima.Vase interese u vojvodini ja u podpunosti razumem ili te interese branite sami jer 90% ne nalazimo se u njima.Kada sam rekao da 40% u vojvodini obradivog zemlista povezao sam sa rezultatima popisa,ako sam pogresio imas izvinjenje.Tamo dole kod vas,sta je pesnik hteo reci.Gospodin-dja coci064 dali mogu da od vas sta je definicija poljoprivrednik i sta je,cime da se bavi jedno poljoprivredno gazdinstvo.To sto se tice mog ozbiljnog bavljenja poljoprivredom tu ti nemas kompetencije za bilo kakav komentar.Penziju ako dozivim biracu izmedju polj..i radne a kao slag imaci dodatnu svajcarsku.
sretna ti bila i jedna i druga i treca ali se mani pametovanja nama iz vojvodine imas svoga palmu jovancu zirafu i akva park pa polako trosi te silne penzije

Slavisa budi siguran da su cene zakupa u Vojvodini daleko vece nego kod vas.Tih cene sto pises ovde nema.

sretna ti bila i jedna i druga i treca ali se mani pametovanja nama iz vojvodine imas svoga palmu jovancu zirafu i akva park pa polako trosi te silne penzije

kao sto se da primetiti laki je malo nervozan-mrzim ne pravdu!!! zasto mora da se ceka penzija za poljoprivredu,ja necu skoro u penziju a i ne nadam joj se puno a da jos vi odete pa idite u madjarsku i tamo lepo trazite svoja prava i naravno sa vojvodinom i poedite beograd ako vam treba.samo idite sto pre to bolje

kao sto se da primetiti laki je malo nervozan-mrzim ne pravdu!!! zasto mora da se ceka penzija za poljoprivredu,ja necu skoro u penziju a i ne nadam joj se puno a da jos vi odete pa idite u madjarsku i tamo lepo trazite svoja prava i naravno sa vojvodinom i poedite beograd ako vam treba.samo idite sto pre to bolje

beograd je vas a sa madjarima je lakse nego sa vama a uopste nisam nervozan tek sam popio tri spricera

Slavisa budi siguran da su cene zakupa u Vojvodini daleko vece nego kod vas.Tih cene sto pises ovde nema.

a koja je cena bila do pre 2-3 god drzavnog zemljista u vojvodini? a koliko sad.koliko sam procitao ide najvise do 100e h a i to bas ne verujem da je tacno jer kad uzmes 1h na 11000din a vrate ti 5000+6000 ti si na 0. mislim da prosle godine bilo nafte 80l po h u prolece i 80 u jesen zavisi biljke

- - - - - - - - - -

beograd je vas a sa madjarima je lakse nego sa vama a uopste nisam nervozan tek sam popio tri spricera

tek tri?pa ubrzaj malo vidis koliko je sati:osmeh:

- - - - - - - - - -

naravno da je lakse kad sverc komerc ide preko madjarske

To sto ti pises nema veze sa zivotom.Za 11000 din/ha imas samo pasnjake i slatine gde svakako nista ne rodi.5000-6000 hiljada se ne vraca to su subvencije za koje ovog momenta imas 1 vrecu semenskog kukuruza da kupis sa kojom mozes manje od 0,5 ha da posejes.
80+80 l je bilo za ratarsku proizvodnju,nebitno koja je biljka.
takve iste subvencije su vazile i kod tebe.

To sto ti pises nema veze sa zivotom.Za 11000 din/ha imas samo pasnjake i slatine gde svakako nista ne rodi.5000-6000 hiljada se ne vraca to su subvencije za koje ovog momenta imas 1 vrecu semenskog kukuruza da kupis sa kojom mozes manje od 0,5 ha da posejes.
80+80 l je bilo za ratarsku proizvodnju,nebitno koja je biljka.

najbolje da ti srede pasnjak pa da ti daju,dovedi u red zemlju. i meni isto daju subvencije nesto po h nesto kroz naftu naravno koju ne uzmem kad oni daju zeleno svetlo i ne na nis-u. ja se bavim vocarstvom i za podizanje malinjaka od 0,5h mi treba 6000 sadnica malina po 0,5e , djubrivo u prvoj godini oko 200e stubovi 500kom,zica 4 km i ostali preparati kad saberes na budak bez rada ulog je min 7 000e i poceo sam da pripremam da prosirim jos malo. vi radite kolicinu a mi cenu tako da mu dodje na isto

Dana 4-og februara je održan protest poljoprivrednika ispred sudau vezi sa registracijom presa,tanjirača itd.Lokalne TV su snimale i tražile su izjave poljoprivrednika ne bi li se digla prašina oko zakupa koje je kod nas 38 000-niko nije hteo da priča.
Zaboravih da napišem da je bilo 20-ak policajaca na 50-ak ljudi koji nisu imali nameru praviti nikakav nered.To je to.

najbolje da ti srede pasnjak pa da ti daju,dovedi u red zemlju. i meni isto daju subvencije nesto po h nesto kroz naftu naravno koju ne uzmem kad oni daju zeleno svetlo i ne na nis-u. ja se bavim vocarstvom i za podizanje malinjaka od 0,5h mi treba 6000 sadnica malina po 0,5e , djubrivo u prvoj godini oko 200e stubovi 500kom,zica 4 km i ostali preparati kad saberes na budak bez rada ulog je min 7 000e i poceo sam da pripremam da prosirim jos malo. vi radite kolicinu a mi cenu tako da mu dodje na isto
Pa sta mislis da smo dosad radili nego razoravali parloge.Samo izgleda ko je vise parloga po Vojvodini razorao taj je losiji covek u vasim ocima.

e to ti je kod nas skoro pa i normalan zakup,sto je jos losije uzimamo od ljudi koji ne rade i to im padne na pamet na pola ugovora hoce kao nekom da prodaju,jeste puno 38 000din za prizvodnju kojom se vi bavite jer mi tih 38 000 cupamo sa nekih 7 ara kad stigne berba, u sustini ostaje 30% kad sve platimo i ako je sve ok da ne udari neko nevreme ili vreme

Vidis tu je razlika izmedju nas. Ti mozes da biras koju ces penziju da uzmes jer te zemlja u oba smisla nije interesovala. Prodo si se za svajcarski franak. Ja ti savetujem da uzmes svajcarsku zbog tog slaga pa ga lizi i uzivaj.

Nazad
Vrh