Subvencije poljoprivredi za 2014

Mene samo brine ko sebi uzima za pravo da sebe nazove postenim covekom? Ovi sto su za par godina udesetostrucili kapital pa sebe nazivaju pametnima, postenima I sposobnima, a mi ostali ludi?

Naravno da ti ne dolaze u obzir.To nisu pametni nego "snalažljivi" a daleko od poštenih.

i evo da ne bude da nebih radio i ja u epsu,hocu da radim u javnom preduzecu i hocu da dam i mito koji kao ne uzimaju,da ne bude da mi je ok sto radim poljoprivredu,pitaj tog minista koliko treba da se udje u taj eps pa i neka meni uzimaju od te "bedne plate" dacu im preko 3000e da udjem u javno preduzece eto toliko o losem u epsu-posti...

Ovde se kuka ko da se umire od gladi, a njive se na licitacijama placaju po 500+ eura za hektar, njive se kupuju po 10000 eura za hektar, to je vise praksa nego izuzetak postalo u ovom delu srbije,od tih cifara 50% ljudi u srbiji padne u nesvest. Kad se to objavi na vestima naravno da onaj sto guli nocnu smenu za mesecnu platu od 20 hiljada bude revoltiran, naravno tu ne spadaju zaposleni u EPS-u, telekomu, NIS-u, oni kad se ocesu o kapiju vec dobiju 20 hiljada.
A ovo sto slavisa0101 zeli da zavrse ljudi ko premijer pre sablje, pa kakav si ti to covek kad mozes nakom to pozeleti?

Ovde se kuka ko da se umire od gladi, a njive se na licitacijama placaju po 500+ eura za hektar, njive se kupuju po 10000 eura za hektar, to je vise praksa nego izuzetak postalo u ovom delu srbije,od tih cifara 50% ljudi u srbiji padne u nesvest. Kad se to objavi na vestima naravno da onaj sto guli nocnu smenu za mesecnu platu od 20 hiljada bude revoltiran, naravno tu ne spadaju zaposleni u EPS-u, telekomu, NIS-u, oni kad se ocesu o kapiju vec dobiju 20 hiljada.
A ovo sto slavisa0101 zeli da zavrse ljudi ko premijer pre sablje, pa kakav si ti to covek kad mozes nakom to pozeleti?

e to sto kupuju za te cifre su povezani sa vlascu,mislis da je to pojedinac,kupi ti ili ja.npr vlado georgijev radio rasvetu na nekom koridoru preko mrkve.pa kako?i veruj da niko ne zavrsi bzv tamo gde mu je mesto.sta mislis kada ces da dobijes povracaj za djubrivo?meni treba nafta sad a ne u julu za mecke i audi jer nisam ministar.sto se tice tog sto je pao bio je sa zemuncima a ovi su debelo zagazili kao hapse a vidi u novom sadu-novo naselje zgradu ko je pravio-trgomen a kum mu je nikolic a tebi ih zao,ma treba sve streljati ko krade,malverzacije... pa da vidis urednu poljoprivredu

Slavisa, mnogo si nervozan i zato nije lose uzeti neki sedativ.

u pravu si bas sam nervozan,a znas zasto?kad bih i ja lopovisao nebih bio nervozan vec bi podjebavao.ako mislis da ti ovo u poljoprivredi odgovara nema potrebe da posecujes forum jer kad imas pare i sve ostalo zoves poljoprivrednu strucnu sluzbu i oni ti sve donose na kucnu adresu,sve ponude,sve repromaterijale... a ne da citamo ovde gde je koja cena da bi ustedeli malo.ipak smanji da se njusis sa vlascu i da krades

Za tvoju informaciju, niti sam lopovisao i necu lopovisati, tako da kao nekom ko posteno radi i podjebavunje ne stoji.Slavisa ovo njusenje sa vlascu i kradja je cistra uvreda nekog gog nisi video i nepoznajes.Da nebismo izlazili iz teme ja subvencije u poljoprivredi u vidu kesa smatram kao pomoc onima koji su svoja gazdinstva uvalili u kojekakve ,,povoljne"kredite i profit vikend poljoprivrednika,paora [u ovu kategoriju su oni koji peru svoj novac zakupljivajuci velike povrsine zemlje i prodaju zitarice tako da nemaju zaokruzenu proizvodnju].tako da ne podrzavam ovakav vid sibvencioniranja.Pomoc drzave prema poljoprivredniku treba da bude usmerena na osiguranju useva od elementarnih nezgoda kod osiguravajucih kuca i to u stopostotnom iznosu.Slavisa pripadam opstini Rekovac rualnom podrucju.

Ljudi svi smo na istoj strani nemojte se svadjati usmerite napade na drugu stranu gde su tajkuni i politicari koji nam kroje kapu.

Za tvoju informaciju, niti sam lopovisao i necu lopovisati, tako da kao nekom ko posteno radi i podjebavunje ne stoji.Slavisa ovo njusenje sa vlascu i kradja je cistra uvreda nekog gog nisi video i nepoznajes.Da nebismo izlazili iz teme ja subvencije u poljoprivredi u vidu kesa smatram kao pomoc onima koji su svoja gazdinstva uvalili u kojekakve ,,povoljne"kredite i profit vikend poljoprivrednika,paora [u ovu kategoriju su oni koji peru svoj novac zakupljivajuci velike povrsine zemlje i prodaju zitarice tako da nemaju zaokruzenu proizvodnju].tako da ne podrzavam ovakav vid sibvencioniranja.Pomoc drzave prema poljoprivredniku treba da bude usmerena na osiguranju useva od elementarnih nezgoda kod osiguravajucih kuca i to u stopostotnom iznosu.Slavisa pripadam opstini Rekovac rualnom podrucju.

u potpunosti se slazem i mislim da ima nesto za osiguranje ali zavisi od opstine do opstine.za tih 5-6000 po h nisam ni ja ali jesam za jeftinije gorivo ali da bude na vreme.radis kupine mozda?

Nije ovde rec o nikakvoj svadj barem ja nemam namere.Gorivo kao stavka je najmanji problem u proizvodnom ciklusu jednog gazdisva.KVAROVI I HAVARIJE na masinama su po mom vece stavke,a najveca je kada iz oblaka za 2-3 minuta odnese sve i sta su tade 5-6ooo po hektaru.Pusti Slavisa vojvodjane oni su prica za sebe obradjuju 40% poljoprivredne zemlje republike Srbije i pisu zakone i propise.Ne radim kupinu tu delatnost ostavljam za desetak godina kada odem u penziju.

Nije ovde rec o nikakvoj svadj barem ja nemam namere.Gorivo kao stavka je najmanji problem u proizvodnom ciklusu jednog gazdisva.KVAROVI I HAVARIJE na masinama su po mom vece stavke,a najveca je kada iz oblaka za 2-3 minuta odnese sve i sta su tade 5-6ooo po hektaru.Pusti Slavisa vojvodjane oni su prica za sebe obradjuju 40% poljoprivredne zemlje republike Srbije i pisu zakone i propise.Ne radim kupinu tu delatnost ostavljam za desetak godina kada odem u penziju.
Nemojte svoje flustracije leciti na Vojvodjanima.Normalno da trazimo zakone i propise kojima ce se subvencionisati svaki hektar kako nas tako i vas, zatim trazimo da se zabrani prodaja zemlje strancima i tajkunima. Nesto ne cujem da se ti isti otimaju za zemlju tamo dole pa vas ti zakoni i ne zanimaju. Mozda ce vas zanimati kad odete u penziju pa postanete ozbiljni proizvodjaci.

ja sam osiguravao do pre dve god maline i kupine,na 1 000 000din osigurane vrednosti placas koliko se secam oko 80 000 din tako da za 12 god jednu godinu dajes njima,a osiguranje osnovno ti je od groma,poplave,pozar tako da je to lose a dodatno ti je oluja,grad... s tim da oluja kad je mora da vade nesto da je vetar duvao oko 100km h. veruj mi nisu korektni u delti. ne znam cime se bavis ako je vocarstvo,povrtarstvo stavljaj mrezu.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Nemojte svoje flustracije leciti na Vojvodjanima.Normalno da trazimo zakone i propise kojima ce se subvencionisati svaki hektar kako nas tako i vas, zatim trazimo da se zabrani prodaja zemlje strancima i tajkunima. Nesto ne cujem da se ti isti otimaju za zemlju tamo dole pa vas ti zakoni i ne zanimaju. Mozda ce vas zanimati kad odete u penziju pa postanete ozbiljni proizvodjaci.

jel ti to flustracija i lecenje preneo canak?i njemu je to svaka druga rec.sto se ticei zemlje i ovde je kupuju ali malo vise sa objektima tj fabrikama i sto se tice ozbiljne proizvodnje da i mi se bavimo ozbiljnom proizvodnjom,samo sto ja ovde zakup zemlje placam od 100-400e po h,i ne daje nam drzava za 20e pa vidi dali mozemo mi da uzmemo 50-100h.zato mi radimo manje povrsine koje daju vecu cenu po kg

Izgleda da ce nam biti samo 37.5 din jeftiniji dizel ... dok predhodni godina samo na akcizu smo imali toliko .

3000 din / ha , odnosno 80l.ha je najavljeno .. to mu je to . vestak ko moze da pravda pravdace na uzorkovane parcele . Tako da nam sledi obecanih mozda 9000 din/ha

Taman da platimo nove poreze sto su nam uveli od 01.01.2014 ! .. I svima je dobro , ne daj boze da se neko zameri vlasti ovoj .. pa cemo CUTATI !

Izgleda da ce nam biti samo 37.5 din jeftiniji dizel ... dok predhodni godina samo na akcizu smo imali toliko .

3000 din / ha , odnosno 80l.ha je najavljeno .. to mu je to . vestak ko moze da pravda pravdace na uzorkovane parcele . Tako da nam sledi obecanih mozda 9000 din/ha

odakle ti informacija za naftu i za vestak

Nazad
Vrh