Subvencije poljoprivredi za 2014

Treba javiti tom budućem kozaru da može da registruje farmu ,tako da bi imao močućnost da uzima državnu zemlju po pravu prečeg.Znači po početnim cenama

Tako i kod mene dodju razni pametnjakovici Pa pocnu Te koji pasnjaci te ti treba da drzis 500 ovaca te boli tebe uvo prodas jagnje te ovo te ono. A ja odma pitam bili ti svaki dan u godini bez slobodnog dana radio? Kaze nebi. A da ne pricam koja je ludnica kad se jagnje ovce. I jos nemam umaticene ovce tj nemam subvencije....

zna li ko sta mi treba od papira za povracaj za svinje po grlu i za krmace ?

i dali treba da podnesem to dok su svinje kod mene ili tek kad ih utovarim
Podnosis kad utovaris svinje. Ukratko. Kad tovaris popises brojeve usnih markica, Izvadis pasos kod veterinara prilozis brojeve on ti sve to overi. Kad ih predas cekas iz klanice prijemnicu da su svinje zavrsile kod njih. Prijemnica mora biti overena od strane veterinarskog inspektora. On to uradi u klanici. Prijemnicu cekas obicno par meseci.Kada je konacno dobijes nju, kopiju pasosa, prilog sa brojevima, Potvrdu o registrovanom gazdinstvu i broj ziro racuna iz banke i formular zahteva za povracaj saljes u Upravu za agrarna placanja u Sabac. Ako je sve u redu opet cekas par meseci da ti uplate pare. Nadam sa da nisam nesto propustio. Jos nesto. Sto god saljes od papira sve fotokopiraj da ti ostane po jedan primerak, a na posti salji sa povratnicom da budes siguran da je posiljka stigla.

nigde nisam video da pise da nece davati subvencije za zemlju u zakupu.......privatni zakup?? ili zakup drzavne zemlje???

Samo sam cekao da ratari pocnu da se bune sto ce konacno i stocari nesto da dobiju. Cuj "zive na liscu". Eto neka sve hiljade evra koje je proteklih godina dobio za subvencije za zemlju ulozi u koze, obogati se i ostanu mu i koze i zemlja. Samo sto ce morati i zimi da radi. U jesen pokupi lisce i uzivancija.

Zar nisi shvatio da je to samo parodija, nego si se odmah primio. Da su oni hteli iskreno da povecaju premiju za stoku ne bi povecali za ovce i koze nego i za junad, krave i svinje jer u toj proizvodnji moramo da budemo konkurentni da bi mogli i da izvozimo. Zapitajte se samo koliko ima grla koza i ovaca koji ce dobiti premije? Malo verujte mi.

Podnosis kad utovaris svinje. Ukratko. Kad tovaris popises brojeve usnih markica, Izvadis pasos kod veterinara prilozis brojeve on ti sve to overi. Kad ih predas cekas iz klanice prijemnicu da su svinje zavrsile kod njih. Prijemnica mora biti overena od strane veterinarskog inspektora. On to uradi u klanici. Prijemnicu cekas obicno par meseci.Kada je konacno dobijes nju, kopiju pasosa, prilog sa brojevima, Potvrdu o registrovanom gazdinstvu i broj ziro racuna iz banke i formular zahteva za povracaj saljes u Upravu za agrarna placanja u Sabac. Ako je sve u redu opet cekas par meseci da ti uplate pare. Nadam sa da nisam nesto propustio. Jos nesto. Sto god saljes od papira sve fotokopiraj da ti ostane po jedan primerak, a na posti salji sa povratnicom da budes siguran da je posiljka stigla.

Otkad su poceli ovaj podsticaj, ja ni dinara jos nisam video , cujem neki su dobili...

Otkad su poceli ovaj podsticaj, ja ni dinara jos nisam video , cujem neki su dobili...

Ne mogu tacno da se setim od kad. U pitanju je 1000din po grlu. Ja sam dobio prosle godine za svinje iznesene u 2012 godini. Posto papirologija u toku godine ide jako sporo za sve svinje iz 2013 sam predao u decembru i pare cekam u narednim mesecima, a mozda nas iznenade i ranije. Svaka klanica posebno salje povratnicu o primljenim svinjama, a ja cekam da ih sve odjednom predam sto mi je mozda i greska, ali volijem kada mi novci stignu na gomilu.

- - - - - - - - - -

nigde nisam video da pise da nece davati subvencije za zemlju u zakupu.......privatni zakup?? ili zakup drzavne zemlje???

Zasto ne bi davali?

- - - - - - - - - -

Subvencije za svinje od 2012 isplatili su većini u junu 2013 između 12 i 30.

Ove godine nadam se da će malo ranije gorucka mi pod nogama...

Zar nisi shvatio da je to samo parodija, nego si se odmah primio. Da su oni hteli iskreno da povecaju premiju za stoku ne bi povecali za ovce i koze nego i za junad, krave i svinje jer u toj proizvodnji moramo da budemo konkurentni da bi mogli i da izvozimo. Zapitajte se samo koliko ima grla koza i ovaca koji ce dobiti premije? Malo verujte mi.
Ja sam odgovorio na nesto sto moze da bude parodija, a i ne mora da bude, poznavajuci mnoge ratare.

Poslednja izmena:
Sta ovaj ministar poljoprivrede zajebava,jel od lud ili smo mi ludi,kako je moguce da racuni od kupljenog djubriva u jesen(rec je o mapu ,i ureji,a svi znamo da se map baca u jesen i zaorava ,a isto tako ljudi bacaju ureu po kukuruzovini u jesen)ne vaze ? Pa kada sam trebao da orem ,jel u prolece ? Ovo je djubre bezobrazno lopovsko i on i svi koji stoje iza njega,sve to treba kamenovati kao sto to rade nase komsije u Bosni.

Sta ovaj ministar poljoprivrede zajebava,jel od lud ili smo mi ludi,kako je moguce da racuni od kupljenog djubriva u jesen(rec je o mapu ,i ureji,a svi znamo da se map baca u jesen i zaorava ,a isto tako ljudi bacaju ureu po kukuruzovini u jesen)ne vaze ? Pa kada sam trebao da orem ,jel u prolece ? Ovo je djubre bezobrazno lopovsko i on i svi koji stoje iza njega,sve to treba kamenovati kao sto to rade nase komsije u Bosni.
Gde je bilo da racuni od vestaka sto je jesenas zaoran nevaze ,Jel bila neka emisija

Nesto je lupetao gospodin kreten ministar u emisiji Dobra zemlja na b92.

:cool:...kreten si ti, a ne učen čovek koga prozivaš....to je nedopustivo...šta rade ovi moderatori...taj čovek sem što je ministar, koga je navodno dozvoljeno vređati, je i univerzitetski profesor i sramotno je dopuštati ovakve prostakluke....:cool:

:cool:...kreten si ti, a ne učen čovek koga prozivaš....to je nedopustivo...šta rade ovi moderatori...taj čovek sem što je ministar, koga je navodno dozvoljeno vređati, je i univerzitetski profesor i sramotno je dopuštati ovakve prostakluke....:cool:
Ja razumem sto su ljudi kivni i pljuju pa zar mislis da ako su oni obrazovani da smo mi toliko retardirani da sve sto oni kazu mi treba da podrzimo kao prvo minisrtarstvo poljoprivrede treba da radi za interes poljoprivrednika a ne interesnih grupa i monopolista kao i politickih stranaka dzaba njima skole kad ih kupis za kilo cvaraka.

:cool:...to nije razlog za ovako prostačko vređanje učenog čoveka...:cool:

Nazad
Vrh