Subvencije poljoprivredi za 2014

A jel se zna koji je krajnji rok da ti pravilnici budu objavljeni ili mi mozemo ovako da cekamo u nedogled, a djubre vec treba da se baca... ::jako_besan::

pa do sajma cemo valjda znati ,nemam reci za ovo nedonosenje pravilnika i ostalih isplata sto duguju poljoprivrednicima evo Februar mesec a jos nista

Kada 16. marta dobiju 126 poslanika, nece trebati nikakvi pravilnici, nece imati potrebe da isplacuju subvencije.

A pricaju da im je cilj da povecaju prinose subvencijama na vestacko djubrivo :sta: sa kasnjenjem se vidi sta im je cilj! Tajkuni vec imaju spremnu svu dokumentaciju i ostvarice pravo na milionske subvencije, jer je njima "neko rekao" i pre nove godine sta i kako ce biti na prolece, a nas sitne da uvale u jos vece blato, da bi nas ti isti tajkuni sto jeftinije kolektivno kupili... A deklarisemo se kao agrarna zemlja i da je to najveci nas potencijal, verovarno i jeste, ali potencijal da se dobro zaradi i napune dzepovi arapskim i tajkunskim parama!

Ovo sa analizom za OVU godinu ne sme da prodje nikako!
Pola ljudi nece stici to da odradi, a to je ovima i cilj!!
Znaci njima je jako bitno da meni sto vise rodi?? A meni nije!!
Da se razumemo, nista protiv analize nemam cak i mislim da je dobra ali to nam nikako ne sme biti uslov!!!!

gospodo izgleda da se predizborna trka zahuktava , cujem da je ministar u jednoj emisiji izjavio da izgleda nece trebati nista i da ce subvencije biti 12000 din kesa . sad covek koji mi je rekao nije lazara a ja je nisam gledao.

Da li će trebati analiza ili ne ja sam u utorak odneo za 10 parcela. Neće mi škoditi. U Kragujevcu primaju bez obzira što nije gazdinstvo obnovljeno.

Da li će trebati analiza ili ne ja sam u utorak odneo za 10 parcela. Neće mi škoditi. U Kragujevcu primaju bez obzira što nije gazdinstvo obnovljeno.

Naravno da ce primiti i od crnog djavola - kad se placa analiza !! Ja ne razumem tvoju konstataciju ( gazdinstvo nije obnovljeno ) pa jel ti zivis u 13-om veku ? ..10 x 2400 din po parceli = 24000 din bar kod nas u NS .. lepa racunica , da kazu skidaj gace - gace same spadaju . Narod Srbije je to navikao , pa 500 god pod Turcizmom nije malo !

Naravno da ce primiti i od crnog djavola - kad se placa analiza !! Ja ne razumem tvoju konstataciju ( gazdinstvo nije obnovljeno ) pa jel ti zivis u 13-om veku ? ..10 x 2400 din po parceli = 24000 din bar kod nas u NS .. lepa racunica , da kazu skidaj gace - gace same spadaju . Narod Srbije je to navikao , pa 500 god pod Turcizmom nije malo !

Primili su na besplatnu analizu to nisam napisao. Inače sobzirom na plaćanje, a veličinu parcela kod nas, nebi mi ni padalo na pamet da je uradim.

zna li ko sta mi treba od papira za povracaj za svinje po grlu i za krmace ?

i dali treba da podnesem to dok su svinje kod mene ili tek kad ih utovarim

Ja koliko sam cuo ako hoces te subvencije da usmeris na vestacko djubrivo treba ti analiza zemljista. ali koja je racunica kad je analiza 2400 a dobijes 3000din?::lose:: Nego ja cu sve za naftu i ako ostane nesto mozda za seme kukuruza( mada sam vec pola nabavio).

Preuzeto sa fejsa :
[h=6]
Prodajem 20h zemlje za 100 000 evra jer za nju necu dobiti subvencije posto je nisam uzorkovao,ujedno cu za taj novac kupiti 2 000 koza koje mogu ziveti i na liscu i ispasi i za njih cu dobiti 2 000 komada puta 7 000 din subvencija po komadu=14 000 000 dinara sto je 120 000 evra + 8 000 jarica po 2000 din subvencija=16 000 000 dinara sto je jos 140 000 evra subvencija.Ukupno 260 000 evra+ostale sve koze i jarici koje prodam za 140 000 evra. 140 000 + 260 000 = 400 000 evra.Imam samo jedan problem ,ako prodam zemlju koju su moji roditelji teskom mukom kupovali i kazem im da cu kupiti koze za sav novac,oboje ce umreti pre nego sto i dobijem subvencije. E sad ,da li da unovcim roditelje ili da ceo zivot slusam kojekakve ministre,politicare koji su do juce bili u opancima i ostale Zaharije Trnavcevice,kako mi seljaci ne znamo sta je to AGROBIZNIS ??

[/h]

Samo sam cekao da ratari pocnu da se bune sto ce konacno i stocari nesto da dobiju. Cuj "zive na liscu". Eto neka sve hiljade evra koje je proteklih godina dobio za subvencije za zemlju ulozi u koze, obogati se i ostanu mu i koze i zemlja. Samo sto ce morati i zimi da radi. U jesen pokupi lisce i uzivancija.

Nazad
Vrh