Subvencije poljoprivredi za 2014

Od danas registrovana gazdinstva u Hrvatskoj mogu kupovati PLAVI dizel namenjen za ovu godinu, a šta je kod nas svaki dan nešto novo. Samo se prave kojekakve začkoljice da bi što manje ljudi mogli doći do subvencija (kao da su neke). Ovo sa analizom sigurno neće da im prođe. Udruželja i razne asocijacije treba pod hitno da reaguju i svako kod sebe na napravi skupove obavesti ljude o novim merama i zajedno sa potpisom svih članova poslati u ministarsvo dopis o neslaganju sa tim.

Sa semenom neće moći da se pravda tih 6000

Ja mislim da si ti u pravu i da če biti po 2000 za svaku stavku.Samim tim će jedan veliki deo biti ne isplaćen.Ja lično ne bacam veštak,samo stajnjak i šta ida radim.Još malo pa ćemo polako početi bataliti poljoprivredu jerzakoni koji su već na snazi kad počnu da se primenjuju mi smo ugasili.Mislim na zakon o dobrobiti životinja i ostali zakoni koje zdeav mozak ne može ni zamisliti.
Slažem se ja da kopiramo EU-kod njih se ne registruju kemperice,prese,berači.Subvencije su im veće.Pomoć države je veća a ne ovi naši primenjuju samo ono što im odgovara,

Pa to je i najveci problem,sto se kod nas zakoni iz EU preuzimaju selektivno.Nikako da nase slepe vodje krenu u celokupne reforme ovog bolesnog drustva i tako nam konacno svane jednog dana.Ne,oni prepisuju samo rigorozne zakone,po nerazvijeno i utlaceno drustvo,i tako nam samo staju nogom za vrat.Kada nam budu priblizili standard onima od koje kradu zakone,tada cemo moci sve te promene i da ispratimo,sto se inace nikada na ovim prostorima nece desiti.Ovako,mi cemo i dalje raspredati sta i kako da bi dobili ovu socijalu od subvencija koja nam sve vise izmice ispred nosa.

Koliko sam ja razumeo moci cemo da biramo izmedju nafte, djubriva i mozda semena.Pa kupicemo naftu.

Bice po 2000 za seme,naftu i djubrivo,ili po 3000din za djubrivo i naftu,nece moci da se svih 6000 pravda racunima za naftu,nisu oni ludi,znaju da ce se trgovati racunima na pumpama...

Nemojte pisati polutacne informacije. Receno je 6000 djubre i nafta, stim da se nezna u kom odnosu i da ce verovatno trebati potvrda o analizi zemlje unazad od naj vise 3 godine. Seme nece ulaziti u tih 6000. Ovo su sve reci ministra licno sam protiv tih uslovljavanja, ali sam za svaki slucaj bio u PSS da se informisem oko tih analiza i sutra nosim uzorke.

Nemojte pisati polutacne informacije. Receno je 6000 djubre i nafta, stim da se nezna u kom odnosu i da ce verovatno trebati potvrda o analizi zemlje unazad od naj vise 3 godine. Seme nece ulaziti u tih 6000. Ovo su sve reci ministra licno sam protiv tih uslovljavanja, ali sam za svaki slucaj bio u PSS da se informisem oko tih analiza i sutra nosim uzorke.

Sigurno će biti uslovljavanja jer ne mogu oni bez toga.Zakinuće gde god budu mogli.

Ako je to zboz obostarne koristi, da mi bacimo tacno ono sto terba nasoj zemlji i dobijemo vece prinose, samim tim i drzava ima vece koristi od visih prinosa po jedinici povrsine, lepo neka kazu da je i ove godine uzorkovanje DZABE, i opravdaju iskrene namere, a ne jos jedno izvlacenje novca na silu!
U pravu si.I ja mislim da ce analiza zemljista ove godine biti naplacivana,pa su s toga i uveli ovu uredbu o potvrdi da je radjena analiza .Bice to u svakom slucaju veoma lep priliv,naravno,nasih sredstava u drzavnu kasu.Svake godine se pitam ko u stvari koga pomaze i subvencira ovih godina?Da li oni nas ili mi,poljoprivrednici njih,tj drzavu?
Prosle godine smo mogli kupiti samo namensko gorivo da bi smo ostvarili pravo na povracaj 50 dinara,a kvalitet tog dizela je bio skoro pa katastrofalan.I onda,cemu takav nacin subvencionisanja?KASNIJE SAM PRESAO U REPUBLIKU SRPSKU,KUPOVAO TAMO GORIVO I ONO JE EM KVALITETNIJE,EM JEFTINIJE.
Ne znam,ali ja licno,jos uvek ne pronalazim sebe,uslovno receno,u subvencionisanju goriva.

- - - - - - - - - -

Glasati tako da vladajuca strana neosvoji veliku vecinu da se ne osete previse jakim jer u suprotnom evo nama demokratije.
Ne zelim da politizujem ovaj forum,niti cu to ikada i u buduce raditi.Svi imamo pravo glasa,svi imamo neko svoje misljenje ili ubedjenje,kao i politicko opredeljenje i ja postujem to i uvek cu postovati.
Zelim samo da se nadam i da verujem da ce to ubrzo i nasi foteljasi shvatiti da napredka drzave nema bez jake privrede i poljoprivrede.Ma,u stvari,znaju oni to i znali su i pre,ali mislim da ce se napokon poceti raditi u tom smeru,mada to ne primecujem ni sada a nisam primecivao ni ranije.

http://www.info-team.rs/zakonipropisi/8.pdf Nigde nepise da ce biti potrebna analiza zemljista, i nigde ne pise da li ce subvencije na zemlju moci da se ostvare samo na svoju zemlju koja je u vlasnistvu ili ce moci i od pravnih lica, crkvena,drzavna ? :sta:
Lazo_Ovo je vec reseno,a onog momenta kada izadje zvanicno u Sluzbenom glasniku,tada ce poceti da se primenjuje.Ovo je 100% tacno,a ono sto nije sigurno je jedna stavka oko koje se nisu jos uvek dogovorili.U pitanju je zemljiste koje se uzima u zakup,ali samo od drzave.Tu su im stavovi podeljeni,jer su jedni misljenja da poljoprivrednici koji uzmu zemlju u zakup od drzave,nece imati pravo na subvencije,a drugi su za to da se i za tu zemlju isplate subvencije poljoprivrednicima,ali da se te njive moraju obici i da se mora utvrditi da se iste obradjuju i zasejavaju.Sta ce od toga biti jos se ne zna,pa zato ovogodisnji plan subvencionisanja jos uvek nije objavljen u Sluzbenom glasniku.

Bice po 2000 za seme,naftu i djubrivo,ili po 3000din za djubrivo i naftu,nece moci da se svih 6000 pravda racunima za naftu,nisu oni ludi,znaju da ce se trgovati racunima na pumpama...
Zar nije rekao da cemo za tih 6000 sami birati sta hocemo da kupimo naftu ,djubrivo ili mozda seme(za seme jos nije bio siguran da li ce moci)

Nazad
Vrh