Subvencije poljoprivredi za 2014

Svu bagru od 90ih pa do sada treba razjuriti.
Glasati za nova lica ,pustiti ih jedan mandat da kradu, a drugi mandat im dati da bih poceli nama da se oduzuju za brzo bogacenje.

Bilo je reči da možeš da pravdaš sa računima za naftu,seme i đubrivo-navodno za bilo koju stavku za koju se odlučiš ili su se sad predomislili.
Seme sad i ne spominju. Licemeri znaju da seme moramo svakako kupiti jer u prolecnoj setvi nema setve sa tavana. Drugo ministar nije znao da kaze od kada ce vaziti racuni za vestak. Sto se tice analize zemlje da li ce biti dovoljno da je uradjena jedna analiza bilo koje parcele ili svake parcele koja je u gazdinstvu. Mnogo nepoznanica. Kikindska opstina je prosle godine finansirala sve analize koje su poljoprivrednici nosili, za ovu godinu ne znam posto se i politicka struktura vlasti promenila.

treba preko asocijacija uticati da ovo oko analize zemljista ne zaživi , iz razloga ima ljudi koji su i radili analizu a mozda i nisu sacuvali neke papire u vezi toga i ko ima vise manih parcela zarad dobijanja subvencija da radi analizu ( samo jos dodatni trosak od oko 2000 din) znaci subvencije manje od 12000 kada se taj trosak oduzme tkoro 20 % manje kao neko lud . nekazem da nije dobro raditi analizu al zapitejte se koliko imate parcela i koliki je to trosak i dal je potrebno bas na svkoj parceli raditi analizu .npr imam njivu iz tri pacele to je skoor 6000din , lepo smisljeno al ne u nasu korist , nazalost

Ako je to zboz obostarne koristi, da mi bacimo tacno ono sto terba nasoj zemlji i dobijemo vece prinose, samim tim i drzava ima vece koristi od visih prinosa po jedinici povrsine, lepo neka kazu da je i ove godine uzorkovanje DZABE, i opravdaju iskrene namere, a ne jos jedno izvlacenje novca na silu!

Ej dugo nas trajale lepe vesti :haha: ma tacno se vidi da nam na silu (zbog izbora) daju novac, prvo su bili samo uvereni da dobijaju pa su resili da nam ne daju nista u kesu, pa su se malo bolje izracunali aj da im damo u kesu al ovamo da zakinemo uvodjenjem analize zemljista, izbacivanjem semena, verovatno ce dubrivo imati u tih 6000din samo 30% udela, taman toliko da im se vrati kroz uzorke!

Ove moramo kazniti na izborima, nece da valja ako prodju dobro!

bas tako kolega dragane ako im je iskrena namera neka uzorkovanje bude dzabe i tako pomognu i nama da povecamo prinos a i sebi imace i oni koristi imace poreske obveznike poljoprivredne proizvodjece konkurentne na trzistu sa prinosom za ponos od nasega rada i njihove agrarne politike

sve ce da im prodje jer nemaju para!
Pare nisu problem. Još uvek u Srbiji ima nešto da se proda.
http://www.021.rs/Info/Srbija/Vanredni-izbori-bi-kostali-30-miliona-evra.html

savrsen.jpg

Poslednja izmena:
Al će biti redovi ispred PSS odavde do Tokija i nazad , ko u vreme Miloševića za veknu hleba i litar ulja :haha: Lepa je zamisao ali u praksi teško izvodljiva , 2012 kad sam radio analizu čekao sam mesec i po dana na rezultatima matori mi se unervozio nabijo mi je na nos svaki dan kad ćemo njivu uzorati i pšenicu posejati kad padnu snegovi i jbg posejali pšenicu bez rezultata analize , prihranili azotom takođe bez analize i gle čuda dobro rodilo . E da uzorke zemlje sam nosio u Sremsku Mitrovicu ( 45 km od Stare Pazove ) 8 uzoraka sa 8.25 KJ , jedan uzorak je koštao 1760 din x 8 = 14080 din , subvencije sam na tih 8.25 KJ dobio 28440din . Da me neko neshvati pogrešno ja jesam za to da se radi analiza ali ne na ovakav način , najbolje neka ministarstvo kupi svakoj lokalnoj poljoprivrednoj službi po 5_10 vozila za uzimanje uzoraka zemlje i neka napravi po 5 -10 laboratorija za analizu zemljišta( koje će biti normalno besplatne ) usput zaposli 1000 laborantkinja pa onda neka donosi i primenjuje ovakve zakone u suprotnom ova zamisao je jako loša.

Neznam sta da kazem pa sto to nisu doneli jesenas a ne u martu sve uzorano bacen vestak ,i ti sad gledaj sta ces

To ce morati da zaborave kao uslov, ja sam prosle godine uradi analizu dok je bilo besplatno pa na jedno 80% svojih povrsina, koliko je kostalo, tako je i uradjeno:
Na tim papirime nema datuma izdavanja, ako je parcela iz vise katastarskih brojeva ima samo jedan k.broj upisan, na svim papirima mi je upisano povrsina od 1ha, jednostavno ovi papiri ne mogu da se sloze-odgovaraju biljnoj strukturi u Trezoru.
I sto bi sad neko vadio novu analizu ili neko iz PSS da se zeza sa necijom papirologijom i ispravljao-izdavao nove papire, zato sto ovo niukom slucaju nije validno onome sto ce oni traziti!!!

Najnovija vest o subvencijama, obracanje ministra.Greskom govori o platama umesto o subvencijama.

Nije u opste to izvodljivo,jer ako bude to bio uslov a sobzirom koliko se brzo rade analize ,iplata ce trajati do 3000 te godine.

Nazad
Vrh