Subvencije poljoprivredi za 2014

Sve parcele u jednoj KO na kojima si 1/1 vlanik dobijas na istom ZK. Kada si suvlasnik to ide na zaseban posedovni list. Dakle sve parcele iz KO Stapar na kojima sam 1/1 vlasnik su jedan ulozak.

:cool:...šta da vam kažem....i ivi i ja ćemo dobiti nos šupalj do očiju da na njega pušemo...a grdne pare će nam oteti na porez, prirez i razrez...živi bili pa videli...više od 700.000 u javnom sektoru plus razne železare, fapovi, imteovi + realni sektor koji će ubrzati hiperprodukciju novonezaposlenih....:cool:

уторак, 28. јан 2014, 19:45 -> 23:11
Нова расподела субвенција у аграру

За пољопривреднике и у овој години предвиђене субвенције од 12.000 динара по хектару, али уз значајне новине у прерасподели, рекао је за РТС министар пољопривреде Драган Гламочић. Наводи да је Уредбом о расподели подстицаја предвиђено и повећање у сточарској производњи.
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Драган Гламочић каже да је то министарство уважило захтеве пољопривредника, будући да је година била тешка и сушна.
Из гостовања Драгана Гламочића у Дневнику РТС-а

"Одлучили смо да останемо на субвенцијама од 12.000 динара по хектару, али смо увели велике и значајне новине", рекао је Гламочић, гостујући у Дневник

Koje su to velike značajne novine-ili ja dobro ne vidim ili ih ni nema.

Bolje da ih nevidis veruj mi na rec.....neka ide sve po starom I bice ok...

Možda će i biti novina ali da će da nam uzimu a ne da daju a to mi u uredbama ne možemo da pročitamo jer piše između redova

U jednom od prethodnih postova sam pohvalio ministra, ali me je jutros totalno razocarao. Izneo je da ce subvencije biti 6000 kes, a 6000 kroz fiskalne racune za naftu i djubrivo. Da biste ostvarili povracaj na osnovu djubriva morate imati potvrdu da ste radili analizu zemlje u zadnje tri godine. Ovo je nagovestio jos pre nove godine, ali na poljoprivrednom fakultetu kada je iznosio mere za ovu godinu to nije ni spomeno. Takodje ni u gostovanju na novosadskoj televiziji nije bilo ni rec o tome. Svako novo javno istupanje nova pravila. Dokle tako? Ili je to ta njegova javna rasprava koju kaze da je imao sa poljoprivrednicima. Jako mali broj gazdinstava je radilo analize i samim tim ce mali broj njih iskoristiti pun iznos subvencija. Naravno ako se ministar ne predomisli i ne izmisli nesto novo sto mu izgleda prelazi u praksu.

Bilo je reči da možeš da pravdaš sa računima za naftu,seme i đubrivo-navodno za bilo koju stavku za koju se odlučiš ili su se sad predomislili.

sad ce izbori a oni samo obecavaju ja mislim da od toga nema nista ili barem ce nas za pola za...ti a vi polako na izbore pa ce mo posle toga sve videti

Sad sam se nesto setio u vezi ove price subvencija i analize zemlje ... prosle godine kad sam nosio neke uzorke , tada su mi u psss rekli da ce analiza biti obavezna za dobijanje subvencija , tako da ako su to znali tada ,mogli su na vreme da obaveste ljude i da se to odradilo na vreme ,ako im je toliko bitno..

Cena N-min metode u Zr mislim da je 1800 din po uzorku. Do prosle godine drzava i pokrajina davali sredstva besplatna za te namene.Videcemo sve kada izadju uredbe ...ali obrni okreni opet po dzepu ce biti.

U jednom od prethodnih postova sam pohvalio ministra, ali me je jutros totalno razocarao. Izneo je da ce subvencije biti 6000 kes, a 6000 kroz fiskalne racune za naftu i djubrivo. Da biste ostvarili povracaj na osnovu djubriva morate imati potvrdu da ste radili analizu zemlje u zadnje tri godine. Ovo je nagovestio jos pre nove godine, ali na poljoprivrednom fakultetu kada je iznosio mere za ovu godinu to nije ni spomeno. Takodje ni u gostovanju na novosadskoj televiziji nije bilo ni rec o tome. Svako novo javno istupanje nova pravila. Dokle tako? Ili je to ta njegova javna rasprava koju kaze da je imao sa poljoprivrednicima. Jako mali broj gazdinstava je radilo analize i samim tim ce mali broj njih iskoristiti pun iznos subvencija. Naravno ako se ministar ne predomisli i ne izmisli nesto novo sto mu izgleda prelazi u praksu.
Izgleda da ovaj ministar i ovo ministarstvo pocinje da izmislja toplu vodu, a izmislice da subvencije koje dobijemo i jos dva puta toliko treba da platimo koje-kakve potvrde koje-kakvim agencijama, da bi uopste i mogli da konkurisemo za subvencije.

Treba da se borimo da im ovo ne prodje, sad su popustljivi pred izbore a na iste da ih kaznimo jer ko vise da poplaca kojekakve papire a ide setva a novaca nema.

Nazad
Vrh