Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
1990g radili oko 80 kj 1995g-oko 200kj 1999kj-oko 450kj dalje necu da pisem
Sumljivi ste mi ti i tvoj drugar Boban da ne kucate sa iste tastature??Gospodine panonstib kao moderator i kazu ugledan clan ne bi trebalo ovako nisko da se spustate i bez razloga napadate coveka. Koliko radi njegovo je i ne zakida nikom nista. Lepo kaze sto je i moj stav da se plati svakom svaki hektar. Nikom nista ne oduzimamo, ali ne dozvoljavamo ni nama da se ukidaju subvencije. Covek se malo raspisao, ali gledajte samo koliko se ljudi ustremilo na njega. Globalci su zaboravili da obrisu ovu vasu sramotu..... Inace Clana Boban71 i ne poznajem sto ne znaci da se necemo upoznati.
Subvencije samo i isključivo malim gazdinstvima !!!
Samo to je mera socijalnog osvrta i opšteg društvenog interesa.
Sve ostalo je državni intervencionizam ( socijalizam, komunizam ) ravan onom da odeš u „Deltu“ ili „Viktoriji“ ili kome drugom i kažeš ovo ima da prodaješ po toj ceni, a ovo po toj.
...eto tako...
Oćeš da si veliki ili srednji...izvoli, idi igraj tržišno...stiči kapital, uvećavaj ga....propadaj....tvoje je pa kako god hoćeš...ali država to ne subvencioniše direktnim davanjima na ovakav način.
1990g radili oko 80 kj 1995g-oko 200kj 1999kj-oko 450kj dalje necu da pisem
Znam čoveka, koji je danonoćno radio, 1980g oko 450 kj, 1990g 200 kj, 1995g 80 kj....
Danas ima 70 i koju godinu i penziju je stekao tako da mu 1/3 (od 10.000) skidaju na ime duga prema PIO fondu. Jedina mana ovog vrednog čoveka je bilo , što je bio pošten.
Ko hoće, zna šta sam hteo reći: Nekome mora da smrkne, da bi drugome svanulo...
Zato sto se bavi pomalo i ratarstvom i zelja mu je da se prosiri...Što ne bi napisao.
Neke stvari nisu za poredjenje. Ako drzava zeli da sacuva poljoprivredu u malim sredinama morace da subvencionise poljoprivrednike. Nije poenta ko kakvu mehanizaciju ima vec sa kavim kvalitetom obradjuje. Moj rodjak obradjuje oko 40 hektara sa maili prinosima za razmisljanje, A ja imam 17Ha i uvek bez izuzetka u ukupnom prinosu vise.
Kupio bih i ja bolju mehanizaciju kada bi znao da cu imati sigurnost da bar od subvencija placam rate. Za letovanje se uvek zaradi bude i za zimovanje.
Hank@
Zar ti ovo lici na uredjen sistem?
Mislim da bi subvencije trebalo da dobijaju samo ko radi 200+ hektara jer su produktivniji od manjih,imaju većinom savremeniju mehanizaciju,skladištvene kapacitete a neki se bave i izvozom,što bi trebalo dodatno stimulisati...
Državni intervencionizam postoji i u kapitalizmu. Zašto misliš da samo veliki moraju da igraju tržišno, a mali - ne? U čemu je interes društva, svih nas, da malima kroz subvencije finansira skupu i zastarelu proizvodnju, gubitke, a po nekim porukama vidimo i letovanja na moru? Ne vidim logiku.
Pozdrav.
Poštenje je vrlina samo u haosu...
Gospodine Hank, upravo je to poenta! Ko je bio pošten u haosu 90-tih, pa do dana današnjeg, tu je gde je.
nove Miskovice,Kostice i ostale.Od tolike zemlje svi na kraju zavrsimo pod njom i to samo sa nepunih dva kvadrata iste,razmisljajmo malo o tome.
Veliki ne igraju trzisno posto im drzava omogucava krsenje zakona i zloupotrebu monopolskoig polozaja, prodaje firme za tri evra i dodeljuje drzavnu zemlju sa gotovom infrastrukturom pod sumnjivim uslovima. Nije kod svih malih proizvodnja skupa i zastarela niti je kod svih velikih proizvodnja savremena i rentabilna. Prinosi po hektaru takodje nisu uvek slabiji na malim povrsinama i gazdinstvima. Da se bavite poljoprivredom bilo bi vam sve daleko jasnije. Vidim da ste registrovani pre sedam dana i da vam je subvencionisanje jedina tema. Sve je jasno.Državni intervencionizam postoji i u kapitalizmu. Zašto misliš da samo veliki moraju da igraju tržišno, a mali - ne? U čemu je interes društva, svih nas, da malima kroz subvencije finansira skupu i zastarelu proizvodnju, gubitke, a po nekim porukama vidimo i letovanja na moru? Ne vidim logiku.
Pozdrav.