Subvencije poljoprivredi za 2014

Max 10ha je ukinut pre 25 godina. To je bio max. koji si mogao da imas na sebe, ali nije bilo zabranjeno da svaki clan domacinstva ima po jedan max. Pisao sam ranije zasto su neki ostali na malo zemlje pa se neki nisu slozili samnom.
pa kada su poklanjali zbog poreza i dodataka, kupovine automobila i stanova deci i unucima...
bilo je tu, hvala bogu, i prodaje zemlje zbog skolovanja ali i zbog raznih gluposti!
zemlja nije bila interesantna i to je to a sada cupamo kosu sto nismo mi ili nasi kupovali.
ni ovo nije sigurno da ce potrajati..pogotovo kako nas ovi stiskaju

@talianu
Hm. Za mene je ljudina, a 2kj nista ne menja nista bitno kad imas 33kj. I svugde cu ga pohvaliti kao primer kako se nesebicno razmislja. Mogao je da ih poklopi cenom i rokom placanja, ali nije hteo.
Pokazao je kako biti nesebican i negramziv.

@ddragan
Radim i za platu (50k)i radim zemlju. Kada uzmem prosek 5 godina kukuruz, soja, psenica, bolje je da umesto sto su me skolovali da su kupili 4-5 jutara zemlje.

@talianu
Ok ako moja racunica nije ok, kako onda objasnjavas cenu arende od 300e/kj? To govori da moras zaraditi 35k po jutru da bi bio u nuli.

bojcetic..... Mnogo si cifara napamet nabacao koji nisu ni blizu realnosti.Komsija je kupio taj auto al ce se mozda jednom kajati al ce onda biti kasno. Od vaseg tapsanja po ramenu on nema nista. Ja licno vozim polovan auto 1996god, a u mom dvoristu su tri traktora svi novi kupljeni 91, 99, 2012 zadnji. Laku noc.

Nijedna cifra nije napamet. Svaka je utemeljena iz sopstvenog iskustva. Ima postovanje kod ljudi. Nije sve u $ i u jutrima. Laku noc

Drže poštujem,i za mene je ljudina ali ti kažem da će se naći neko za koga je budala.Mada mi je bitno da me auto preveze od tačke A do tačke B.(nema ljubavi sa autom) Ne znam kakva je matematika kod nekih moja arenda nije velika odbio sam ove godine 30+20 kj za 200 e po kj. Onda ti je jasno da neću da radim samo da bi radio.

U Staparu nema za 200e/kj arende. Cena je 250-300e/kj. Vecinom 300e/kj.

@Goran IHC
Sto sam stariji sve vise razmisljam nesebicno. Ja zelim da vidim takav svet u kome je vecina zadovoljna, a ne samo mali broj ljudi. Covek je pre svega drustveno bice.:ppozdrav:

@talianu
Ti koji kazu da je budala, nek kupuju samo, svi cemo zavrsiti u ilovaci.
Kod nas ne moze za 200e/kj nigde. Za 250e losija parcela, za 270-300e ide bolja zemlja i ide za te novce. Nema parcela koje se ne obradjuju.

@coci
Vec si se naspavao?

@Bojcetic

jedno pitanje,kakav je to seljak koji ne kupuje zemlju koja je osnovno sredstvo,egzistencija,prepusta je drugima a on kupuje kiju od 20000e(radi 33kj i kupuje kiju od 20000e!! )?taj verovatno ne zivi od te zemlje...

Zar ne moze da se zivi od 33kj SVOJE zemlje, ne zakupa/arendi? Zivi prevashodno od zemlje i malko od trgovine. Svu tu zemlju je sam kupio (mozda je nasledio 5-6kj) i zna koliko je tesko kupovao, zato sad hoce da stane sa time i posveti se nekim drugim vidom ispunjavanja zivota. Meni je to sasvim u redu.

Polako druze.Namoj se odma zestiti. Desava se nesto i u ministarstvu. Pritisci su sa svih strana i od malih i velikih. Danas sam jedva dobio ministarstvo zbog nekog drugog problema i u razgovoru sa jednim obicnim referentom saznao da je moguce i da se odustane od predloga sa investicijama, a vise nije hteo da mi kaze....A ono za kravu dali jos uvek vazi?
Samo neka pritiskaju, sto jace i zesce, a za kravu sam vise humoristicki rekao, da u ovu paklenu atmosferu unesem dozu smeha, ako sam uspeo poen za mene :osmeh:

Ajde ne pisi gluposti za taj paritet 20kj kukuruza-1 plata.Izvedi kalkulaciju za to.
Taj sto hoce da zivi od 5 kj i 2 krave treba da bude svestan da to ne moze.Nek se bavi povrtarstvom.
Ni u zlatno doba pre 30 godina nije mogao da zivi od tog nego je pored tih 5kj verovatno i negde bio zaposljen.

Nemam nista protiv nikog ali nemojte da idete iz krajnosti u krajnost.

I Šta da radi s tim povrćem?

1. Da za jeftine pare nekom prerađivaču gde neće imati ni za troškove
2. Da za "dobre" pare prerađivaču ali oni ga nikad neće platiti
3. Baci u jasle pred svoje "2 krave"

Sve sam ja to probao k'o mali majmun. Već ima previše plastenika, a kupovna moć je premala da ta roba prođe po pijacama. Tako, da ta priča o intenzivnoj proizvodnji i povrtarstvu ne pije vodu, poštovane kolege! Bilo je primera da sam te "2 krave" hranio salatom, španaćom i kupusom i bio uveren da daju najzdravije mleko u Europi. Ali zašto da ih hranim tim đakonijama kad je jeftinije spremiti seno od lucerke...

Šta bi tek bilo da 500.000 malih gazdinstava pređe na povrtarstvo mogu samo da slutim...

Samo da se uvede zemljisni MAKSIMUM,I POREZ ,pa da budu svi siti i da svacija deca mogu da zive pristojan zivot.Kad god se prica o ovim stvarima pogledajte u tudju decu koja nemaju i zamislite da su vasa!Svako ima pravo na pristojan zivot ,a koliko vidim ovde bi neki gazili zive ljude SRAMOTA. Izvinite za offfff

Hocemo subvencije, hocemo subvencije hocemo subvencije, drzavu(tajkune) damo subvencije ne damo :osmeh:

Nazad
Vrh