Subvencije poljoprivredi za 2014

Ne mogu da grešim dušu stiglo je pre dva dana ali ja nisam čitao poštu.

Ivan Ilić: Kako od svog rada (pre)živeti? Zato smo svi na ovom forumu, tražimo rešenja i diskutujemo. Da ti kaže tvoj drug neogastarbajter: ne treba očekivati pomoć od države, niti sreću tražiti u visini subvencija... za početak je važno i obavezno eliminisati sve one prepreke koje postoje u glavama ljudi, a koje sprečavaju napredak bilo koje vrste. Nije svaki uspešni poljoprivrednik i bogat čovek u Srbiji - tajkun i lopov. I meni svašta smeta u državi Srbiji, diskutabilno je da li je to država uopšte, ali ova istina nema veze sa drugom istinom: ne postoji ta država, niti će ikada postojati na ovoj planeti kojom će ljudi u Srbiji biti zadovoljni 100% sa postojećim načinom razmišljanja. Prekopiraj ti nekom čarolijom Nemačku i Norvešku u Srbiju danas, do nedelje bi mi to sve upropastili i razbucali. Ne oslanjam se ja na tu državu ni pet para, policija nije htela ni da napravi uviđaj kada su mi komšije pokrale masu stvari sa imanja, šteta je bila veća od svih subvencija, pa šta? Ajde Miškoviću i Kostiću i svim ostalim tajkunima da otmemo sve što imaju i prodamo i šta onda? Isplatićemo jednu do dve penzije penzionerima, a posle može da bude samo još gore. Svi bi nešto da naplate, a ništa da plate.

Ne može čovek u Srbiji ni "dobar dan" da kaže bez da ga masa njih momentalno proglasi tajkunom, lopovom, kretenom, stranim plaćenikom ili zaposlenim u kabinetu ministra. Dug je put do profitabilne proizvodnje...

Pozdrav.

Poslednja izmena:
samo još ti da naučiš da je davanje bilo kakve državne subvencije bilo kome vid državnog intervencionizma, a što automatski ne podrazumeva da u toj državi vlada komunizam, socijalizam, kapitalizam ili fašizam.
Pozdrav.

:cool:...davanje subvencije malima je vid socijalne podrške, a u ustavu ove države je zapisano da je ona socijalna...:cvetic:....:cool:

80L/ ha je realno umesto 120 L ... 8000 din kroz seme i vestak + 4000 dizel .. minimum ispod cega ne treba pristati

A sto ne bi recimo bilo kao i do sada, ili da nam jednostavno daju sve pare na racun.... Ovako ce samo za domace seme i narocito djubriva davati povracaj, a ja ne bi da uzimam domaci kamen imam ga ikod mene u dvoriste!!!

:cool:...davanje subvencije malima je vid socijalne podrške, a u ustavu ove države je zapisano da je ona socijalna...:cvetic:....:cool:

U Ustavu Srbije piše i da se polazi od toga da je AP Kosovo i Metohija deo Srbije, pa idi ti u Prizren da popiješ kafu. I na tarabi piše svašta... ponavljam ti da je davanje bilo kakve državne subvencije bilo kome vid državnog intervencionizma što samo po sebi ne mora da bude ni dobro, ni loše, ni napredno, ni nazadno, niti da se radi o komunizmu, socijalizmu, kapitalizmu ili fašizmu. Očigledno je da je tebi fašizam sve ono što ti ne daje pare na lepe oči. Sutra kada, Bože zdravlje, postaneš veliki, onda ćeš na sav glas braniti tezu da je subvencije potrebno davati samo velikima, a nikako malima i srednjima. Sve je to već viđeno milion puta u Srbiji... ne gledanje dalje od nosa i razmišljanje isključivo pupkom uz paljenje mozga samo kada se vrši obračun para koje valja naplatiti.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
A sto ne bi recimo bilo kao i do sada, ili da nam jednostavno daju sve pare na racun.... Ovako ce samo za domace seme i narocito djubriva davati povracaj, a ja ne bi da uzimam domaci kamen imam ga ikod mene u dvoriste!!!

Ma kakvo domace seme i vestak ? Jos to nisu izmislili !

Ti si Hank očigledno totalno van ove priče o poljoprivredi u Srbiji.

Ja sam već u poljoprivredi i mogu biti samo još više prisutan u tom polju pre svega jer mislim da to može biti najprofitabilniji posao koji trenutno postoji u Srbiji. Razmišljam svojom glavom. Poljoprivreda je posao kao i svaki drugi, od strateškog značaja za državu, to stoji, što ne znači da poljoprivredniku koji živi isključivo od subvencija ne treba reći istu onu tešku i bolnu istinu koju treba reći i desetinama i stotinama hiljada ljudi nakačenih na državnu administraciju ili državna preduzeća koja su propala pre 20 godina samo nisu obaveštena o tome, već se u životu održavaju upravo zahvaljujući državnim subvencijama: neuspešan si u tom poslu, menjaj nešto pod hitno ili menjaj posao...

ili da pravimo godišnje rasporede blokade puteva, pošto nema ni dana u godini, ni puteva po Srbiji koliko ima udruženja onih koji su neuspešni u svom poslu, a željni državnih subvencija.

Pozdrav.

Ja sam već u poljoprivredi i mogu biti samo još više prisutan u tom polju pre svega jer mislim da to može biti najprofitabilniji posao koji trenutno postoji u Srbiji. Razmišljam svojom glavom. Poljoprivreda je posao kao i svaki drugi, od strateškog značaja za državu, to stoji, što ne znači da poljoprivredniku koji živi isključivo od subvencija ne treba reći istu onu tešku i bolnu istinu koju treba reći i desetinama i stotinama hiljada ljudi nakačenih na državnu administraciju ili državna preduzeća koja su propala pre 20 godina samo nisu obaveštena o tome, već se u životu održavaju upravo zahvaljujući državnim subvencijama: neuspešan si u tom poslu, menjaj nešto pod hitno ili menjaj posao.

Pozdrav.

Nije samo problem subvencija .. to je okidac za moguce proteste . Koliko vidim od nedelje ce se izaci sa zahtevima ne samo pred min.polj , nego ce biti usmereni zahtevi i ka min. finansija zbog prevelikih lopovskih marzi za nas poljoprivrednike . Sta nam vredi subvencija ako dignu cene posle toga ??

Davanje subvencija "malim" poljoprivredicima je neophodno kako bih se izborili za svoj opstanak. Velike, koji rade 500, 1000 ha nesmatram poljoprivrednim gazdinstvima, to su firme koja imaju zaposlene radnike. Nemogu nikako da shvatim da Kostić ima svoje poljoprivredno gazdinstvo kao i onaj što radi 10 ha

lepo rekose na tv u predsednik udruzenja poljoprivrednika iz crepaje " Ko ima njemu daj jos vise a ko nema njemu zumi i to malo sto ima" ( za ovogodisnje subvencije) i da li je profesor sa poljoprivrednog fakulteta il ista je vec , da svi koji imaju preko 50 hektara ne treba da dobijaju subvecije.

Ja sam već u poljoprivredi i mogu biti samo još više prisutan u tom polju pre svega jer mislim da to može biti najprofitabilniji posao koji trenutno postoji u Srbiji. Razmišljam svojom glavom. Poljoprivreda je posao kao i svaki drugi, od strateškog značaja za državu, to stoji, što ne znači da poljoprivredniku koji živi isključivo od subvencija ne treba reći istu onu tešku i bolnu istinu koju treba reći i desetinama i stotinama hiljada ljudi nakačenih na državnu administraciju ili državna preduzeća koja su propala pre 20 godina samo nisu obaveštena o tome, već se u životu održavaju upravo zahvaljujući državnim subvencijama: neuspešan si u tom poslu, menjaj nešto pod hitno ili menjaj posao...

ili da pravimo godišnje rasporede blokade puteva, pošto nema ni dana u godini, ni puteva po Srbiji koliko ima udruženja onih koji su neuspešni u svom poslu, a željni državnih subvencija.

Pozdrav.
Baš bih voleo da vidim tog poljoprivrednika koji živi od subvencija,pa i da su 14000 din koliko su bile...

Baš bih voleo da vidim tog poljoprivrednika koji živi od subvencija,pa i da su 14000 din koliko su bile...

Zamisli radnike FAPa ili zaposlene u nekoj privatnoj firmi u kojoj privatnik dere kožu sa leđa za 14ak hiljada dinara koje isplaćuje neredovnije nego država subvencije. Njih ne bi voleo da vidiš, veruj mi.

lepo rekose na tv u predsednik udruzenja poljoprivrednika iz crepaje " Ko ima njemu daj jos vise a ko nema njemu zumi i to malo sto ima" ( za ovogodisnje subvencije) i da li je profesor sa poljoprivrednog fakulteta il ista je vec , da svi koji imaju preko 50 hektara ne treba da dobijaju subvecije.

Možda je ispravno to da se ovima sa više od 50 hektara obustave subvencije, možda i nije, ali je interesantnije to da je misao koju si stavio pod navodnike, sudeći po Jevanđeljima po Mateji [13:12], Marku [4:25] i Luki [8:18] izrekao - Isus Hristos.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Hank, ti veze nemaš sa poljoprivredom i došao si na forum da staješ na muku ovim ljudima, koji muku muče sa besparicom.

Nisi se dovoljno predstavio.

Totalno pogrešno tumačiš Biblijske navode.

Kakve su tvoje namere ovde?

Nazad
Vrh