R
rale
Guest
Kolega drobi je.alo majku sto dobijas gratis od ovih poslodavaca.Nek daju bruto platu pa cu ja da platim sve obaveze ali cu bar znati gde sam i dal imam 35 god staza a ne pitaj boga,pa ako treba i porez na dohodak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Po ovome zakosenom sto se odnosilo na repliku meni, ja vidim da se slazemo kada je PDV dobar, a kada ne. Nemamo nesporazuma po tom pitanju vise.Vidim da je Diklofen odustao od dalje polemike tako da ću i ja. Naravno da se sve to radi što si naveo i ja sam to isto radio i još uvek radim i ne vidim razlog zašto da ne radim kada poslujem isključivo u skladu sa zakonom i nikako drugačije. Sve je lepo propisano zakonom pa neka se svako pronađe gde mu je mesto. Naš uvaženi član MVpadina je ne tako davno napisao jednu lepu rečenicu "Zašto se toliko plašite papirologije kada vam može doneti jednim potezom više nego 5 dana u traktoru".
@ Flekice i sa tobom se slažem ali zar kontrola takvih stvari nije u rukama istih onih koji su doneli propise? Pustite nadležne da rade svoj posao a za koga se utvrdi da je varao državu neka snosi posledice .
Tačno tako svako treba da se okrene svom domaćinstvu a ne o tuđem. ja sam mali poljoprivrednik ali ne razumem što stalno juriš da se oporezuju ovi sa 100+ ha ? Misliš ako ooni plate veći porez da će mali dobiti veću subvenciju?Бојчетићу бориш се против ветрењача,окрени се себи и свом домаћинству,видиш и сам да нема смисла цртати некоме ко неће да схвати..
ubaci u tu racunicu da 20 kj u Staparu vredi oko 200,000 e i normalno je od toga očekivati da zaradis isto ili više od tog stručnjaka sa diplomomJa kazem da ne treba oprezovati nekog ko ima 5kj i 2 krave. Nisam pisao da li moze da zivi ili ne.
20kj kukuruza 5-5.5t*17din ~ 90 hiljada po jutru, troskovi su pola.
Na 20kj ima 10 cistih koji mu ostaju ili 900 hiljada. Ovu sumu 90% mojih kolega ne moze da zaradi, a vecina koje znam su odlicni strucnjaci.
Vreme potrebno za 20kj da se obradi je 15 dana godisnje sa traktorom 558.
Sada ce neko da se ubaci da je cene bila i 13din. Da bila je, ali je bila i preko 20 vrlo cesto. Rod je bio i 4t ali i 7t. U proseku su brojevi koje sam naveo.
Edit: Profesor od plata zaradi nijansu vise od 900k din, ali i dalje je to u okvirima 8-10 hiljada evra godisnje.
naravno ljudi, nisu svi lopovi! a to je bojceticu zaista mali broj da bi se toliko srdio i ovde prozivao mnogo vise ljudi
Ko zivi samo od poljoprivrede ovako ne gleda na tu kalkulaciju.Ja da imam od 20 kj 10000e ciste zarade pa bio bi car bre.Ja kazem da ne treba oprezovati nekog ko ima 5kj i 2 krave. Nisam pisao da li moze da zivi ili ne.
20kj kukuruza 5-5.5t*17din ~ 90 hiljada po jutru, troskovi su pola.
Na 20kj ima 10 cistih koji mu ostaju ili 900 hiljada. Ovu sumu 90% mojih kolega ne moze da zaradi, a vecina koje znam su odlicni strucnjaci.
Vreme potrebno za 20kj da se obradi je 15 dana godisnje sa traktorom 558.
Sada ce neko da se ubaci da je cene bila i 13din. Da bila je, ali je bila i preko 20 vrlo cesto. Rod je bio i 4t ali i 7t. U proseku su brojevi koje sam naveo.
Edit: Profesor od plata zaradi nijansu vise od 900k din, ali i dalje je to u okvirima 8-10 hiljada evra godisnje.
Max 10ha je ukinut pre 25 godina. To je bio max. koji si mogao da imas na sebe, ali nije bilo zabranjeno da svaki clan domacinstva ima po jedan max. Pisao sam ranije zasto su neki ostali na malo zemlje pa se neki nisu slozili samnom.Nije problem što ljudi rade 100-ak ha već kako su za kratko vreme došli do te cifre ( to iritira male poljoprivrednike).kao što znamo do skoro je bio max 10ha.Ipak mislim da tu mora da učestvuje više generacija.
Ti druže nisi dobro slušao Miloša Milovanovića onog iz ministarstva samo on i Bojčetić imaju takve kalkulacije.Ko zivi samo od poljoprivrede ovako ne gleda na tu kalkulaciju.Ja da imam od 20 kj 10000e ciste zarade pa bio bi car bre.
E sad kad neki fakultetski obrazovan strucnjak izvede ovakvu kalkulaciju,a slabo se razume u poljoprivredu,onda onaj jos veci strucnjak koji ne razlikuje kravu i bika kaze pa oni su puni ko brod,nista im ne treba dati,daj da ih oderemo.
Teoretski jeste tako kako si napiso ali ja takvu stvarnost ne poznajem.