Subvencije poljoprivredi za 2014

Smatram da ovo nije moja sramota nego se vi Kikindjani mnogo držite stisnuto i sami sebe branite. Mnogo ste se osilili na ovom forumu.Upoznaćete se sigurno kako bi mogli zajedno ovde da napadate sitnije od sebe i da ih omalovažavate. Imam i ja zemlju pa nisam tako nasilan u ovim pisanjima kao Vi i prozvani gospodin. Shvatite jednu stvar da para nema i da subvencija neće biti nego se kao usmeravaju na drugačiji način. Beograd hoće da bankrotira, a Vi hoćete subvenciju na uzetu arendu? Gde će se pre pare usmeriti?Malo razmislite o tome pa onda pišite pošto ste i Vi vidim jedan od novijih članova i uglavnom Vas nalazim u ovakvim temama kao i prozvanog gospodina.Da li Vi što imate u arendi preko 100 ha i ipate pravo prečeg kod licitacije imate nešto drugo da pišete osim o subvencijama.Očigledno da nemate jer ste zemlju uzeli ali nemate kapital da zasnujete proizvodnju.Gospodo pa zato postoje banke pa se podigne kredit pa se poseje, a od subvencija neće biti ništa.
Mali je ljudi koji imaju 100 i više ha svoje zemlje i onda se subvencije dele na zakupce i zakupodavce i gde je tu pravda.Šta će pare zakupodavcu? Ali ako se daju onda on ima puna prava da traži pola jer ovako ispadne da je dao zemlju jeftino pa kako god to Vama izgledalo.

Citam ovde svakakvih poruka,a zasto ne bi drzava dala subvencije svima po hektaru pa ko koliko obradjuje zemlje.
Zasto je necijih 10 ili 20 hektara vrednije od nekog ko ima 500 ili 1000 hektara,medjutim nasa drzava pokusava na sve nacine da ukine subvencije ili da ih da za sto manje povrsine.
Ako nemaju novca treba to i da kazu ili da smanje po hektaru pa opet da podele svima isto po hektaru imao on 1 ili 1000 hektara.
Niko nikom ne brani da radi koliko hoce zemlje i sto bih se ja ljutio na nekog ko radi 500 ili 1000 hektara,samo oni koji misle da ljudima koji rade puno zemlje sve pada s neba i neka probaju i sami da uzmu zemlju u arendu i da rade,samo im to zelim.Cisto da se zna ni ja nemam puno zemlje pa opet nisam za to da ne dobiju svi po hektaru.
Hteo bih samo jos nesto da kazem,mog dedu su konfiskovali i oduzeli mu svu zemlju samo zato sto se zakacio sa lokalnim komunistima zato sto nije imao a ni hteo da im da ono sto su mu oni odredili.
Sada moj brat od strica i ja opet imamo zemlje a ovi sto su otimali i sto su dobili opet nemaju nista,i sta sad hoce li ponovo neko da uzme nama i da podeli njima.
Niko ne pita koliko smo mi radili da bismo opet kupili neke povrsine zemlje.I sada ja radim u stranoj privatnij firmi i trcim da radim zemlju i radim je bolje od vecine kojima je to osnovno zanimanje.
I sta onda neko kaze treba da svako uplacuje PIO,pa ja ga vec uplacujem i to mnogo vise nego sto je na poljoprivredu.
Po meni onaj koji radi 500 ili 1000 ha nije porodicno gazdinstvo vec firma

Ovde je najveci problem koliko ja vidim to sto veliki na licitacijama uzimaju zemlju,a mali ne mogu, i to sto u veliki broj velikih poljoprivrednika se uvalilo par onih koji se zovu tajkuni pa to mali videli i onda su protiv davanja subvencijama tim siromasnim tajkunima, ja sam da se daju subvencije ali uz rigoroznu kontrolu, i to ne potrosnje samo, vec i pri zahtevu, jer ako sam ja tajkun imam 1000 hektara, sedecu kuci i poslacu advokata da umesto mene podnese zahtev za subvenciju, takve treba ocistiti iz poljoprivrede... Tako rade i sa masinama, Pokrajina ko bajagi iz svojih sredstava izdvaja a ta sredstva obezbedila drzava ako ne licno onda preko EU, mislim da je krajnje vreme sa se svi ujedinimo i da posaljemo od onih maleckih sicusnih 1-20hektara onih srednjih 20-100 hektara i onih preko delegaciju koja ce sutra ili do kraja meseca zakazati sastanak sa ministrom Glamocicem i resiti situaciju, pa ili ima ili nema....

Citam ovde svakakvih poruka,a zasto ne bi drzava dala subvencije svima po hektaru pa ko koliko obradjuje zemlje.
Zasto je necijih 10 ili 20 hektara vrednije od nekog ko ima 500 ili 1000 hektara,medjutim nasa drzava pokusava na sve nacine da ukine subvencije ili da ih da za sto manje povrsine.
Ako nemaju novca treba to i da kazu ili da smanje po hektaru pa opet da podele svima isto po hektaru imao on 1 ili 1000 hektara.
Niko nikom ne brani da radi koliko hoce zemlje i sto bih se ja ljutio na nekog ko radi 500 ili 1000 hektara,samo oni koji misle da ljudima koji rade puno zemlje sve pada s neba i neka probaju i sami da uzmu zemlju u arendu i da rade,samo im to zelim.Cisto da se zna ni ja nemam puno zemlje pa opet nisam za to da ne dobiju svi po hektaru.
Hteo bih samo jos nesto da kazem,mog dedu su konfiskovali i oduzeli mu svu zemlju samo zato sto se zakacio sa lokalnim komunistima zato sto nije imao a ni hteo da im da ono sto su mu oni odredili.
Sada moj brat od strica i ja opet imamo zemlje a ovi sto su otimali i sto su dobili opet nemaju nista,i sta sad hoce li ponovo neko da uzme nama i da podeli njima.
Niko ne pita koliko smo mi radili da bismo opet kupili neke povrsine zemlje.I sada ja radim u stranoj privatnij firmi i trcim da radim zemlju i radim je bolje od vecine kojima je to osnovno zanimanje.
I sta onda neko kaze treba da svako uplacuje PIO,pa ja ga vec uplacujem i to mnogo vise nego sto je na poljoprivredu.
Sve bi se slozio osim zadnje recenice. Ipak vi pare za PIO ne vadite iz svog dzepa.

Po meni onaj koji radi 500 ili 1000 ha nije porodicno gazdinstvo vec firma
Pa kakve veze ima je li gazdinstvo ili firma,opet kazem subvencije po hetaru povrsine pa kolike god da su.
Za svaki hetar obradive povrsine isto pa ko koliko ima povrsine.
Svakako da je tu problem sto su neki tajkuni pokupovali velike povrsine zemlje ali zna se ko to treba da resava kako su oni to kupili i za koliko para.

Ma nema leba ovde...Pitam dzabe , ej a da sam rekao dajem kravu gratis 100 njih bi me podrzalo:osmeh:

Smatram da ovo nije moja sramota nego se vi Kikindjani mnogo držite stisnuto i sami sebe branite. Mnogo ste se osilili na ovom forumu.Upoznaćete se sigurno kako bi mogli zajedno ovde da napadate sitnije od sebe i da ih omalovažavate. Imam i ja zemlju pa nisam tako nasilan u ovim pisanjima kao Vi i prozvani gospodin. Shvatite jednu stvar da para nema i da subvencija neće biti nego se kao usmeravaju na drugačiji način. Beograd hoće da bankrotira, a Vi hoćete subvenciju na uzetu arendu? Gde će se pre pare usmeriti?Malo razmislite o tome pa onda pišite pošto ste i Vi vidim jedan od novijih članova i uglavnom Vas nalazim u ovakvim temama kao i prozvanog gospodina.Da li Vi što imate u arendi preko 100 ha i ipate pravo prečeg kod licitacije imate nešto drugo da pišete osim o subvencijama.Očigledno da nemate jer ste zemlju uzeli ali nemate kapital da zasnujete proizvodnju.Gospodo pa zato postoje banke pa se podigne kredit pa se poseje, a od subvencija neće biti ništa.
Mali je ljudi koji imaju 100 i više ha svoje zemlje i onda se subvencije dele na zakupce i zakupodavce i gde je tu pravda.Šta će pare zakupodavcu? Ali ako se daju onda on ima puna prava da traži pola jer ovako ispadne da je dao zemlju jeftino pa kako god to Vama izgledalo.
Gospodine ipak se vi drzite tema koje uredjujete tamo ste kazu ekspert i to postujem. Samo kratko. Nemam registrovanu farmu pa nemam pravo preceg, Smatram da subvencije treba da dobije onaj koji tu zemlju radi. Nemojte braniti Beograd gomilu lazova Ja nisam trazio ni vece subvencije niti da ih nekom ukinu, a taj Beograd upravo to radi .Koliko zemlje radite da bi mogli da kazete da ste upuceni u problematiku? Zar vama investicije vise odgovaraju kad podrzavate navodne nove mere? Tek tu manja gazdinstva nemogu da se uklope i naj vise su osteceni. Za nedostatak sredstava za setvu ste u pravu jer sam u prosloj godinina na 10 vagona suncokreta izgubio vise od 20000e zbog cene od 27din. Gde je bio tad taj vas Beograd da nas zastiti od monopolista, ako vec toliko vode brigu o nama. Pozdrav iz Kikinde.

Ponavljam da radim u STRANOJ privatnoj kompaniji i ipak sam ja te pare za PIO zaradio,

Varate se!Te pare su samo namet firmi u kojoj vi radite(da ne kazem ciji ste vi rob).Da firma nije po zakonu u obavezi da vam uplacuje pio ne bi ni placao, ali te pare ne bi ni vi dobijali na ruke.Jedini radnik u ovoj zemlji koji je te pare za pio zaradio je onaj koji to uplacuje iz svog dzepa(a to su uglavnom poljoprivrednici i privatnici).

ne znam sta je nasilnije na ovom forumu kad neki kazu da treba izvrsiti komunisticku revoluciju a vi ih ipak ne prozivate

Gospodine ipak se vi drzite tema koje uredjujete tamo ste kazu ekspert i to postujem. Samo kratko. Nemam registrovanu farmu pa nemam pravo preceg, Smatram da subvencije treba da dobije onaj koji tu zemlju radi. Nemojte braniti Beograd gomilu lazova Ja nisam trazio ni vece subvencije niti da ih nekom ukinu, a taj Beograd upravo to radi .Koliko zemlje radite da bi mogli da kazete da ste upuceni u problematiku? Zar vama investicije vise odgovaraju kad podrzavate navodne nove mere? Tek tu manja gazdinstva nemogu da se uklope i naj vise su osteceni. Za nedostatak sredstava za setvu ste u pravu jer sam u prosloj godinina na 10 vagona suncokreta izgubio vise od 20000e zbog cene od 27din. Gde je bio tad taj vas Beograd da nas zastiti od monopolista, ako vec toliko vode brigu o nama. Pozdrav iz Kikinde.

Kako ste to izgubili????Nisu vam isplatili suncokret?Pa trzisna cena je bila takva kakva i gotovo, kolicina x cena = prihod.
Interesantno da se predprosle godine niko nije bunio sto je dobio 20 din/kg vise nego predhodne.

Varate se!Te pare su samo namet firmi u kojoj vi radite(da ne kazem ciji ste vi rob).Da firma nije po zakonu u obavezi da vam uplacuje pio ne bi ni placao, ali te pare ne bi ni vi dobijali na ruke.Jedini radnik u ovoj zemlji koji je te pare za pio zaradio je onaj koji to uplacuje iz svog dzepa(a to su uglavnom poljoprivrednici i privatnici).
Cini mi se da se ipak Vi varate,Znate li da u nasoj okolini ima jako puno firmi koje svojim radnicima uplacuju privatno penziono dopunsko osiguranje.Mozda mislite da ih je i na to neko naterao.Zasto mislite da jedino poljoprivrednicima neko uzima novce kada uplacuju PIO.

Ma nema leba ovde...Pitam dzabe , ej a da sam rekao dajem kravu gratis 100 njih bi me podrzalo:osmeh:

Polako druze.Namoj se odma zestiti. Desava se nesto i u ministarstvu. Pritisci su sa svih strana i od malih i velikih. Danas sam jedva dobio ministarstvo zbog nekog drugog problema i u razgovoru sa jednim obicnim referentom saznao da je moguce i da se odustane od predloga sa investicijama, a vise nije hteo da mi kaze....A ono za kravu dali jos uvek vazi?

Sve bi se slozio osim zadnje recenice. Ipak vi pare za PIO ne vadite iz svog dzepa.

Komšo e sad ga lupi pa osta živ.Sa plate ti se skuda i te pare ni ne vidiš a ti bar izbrojiš i još ako uspeš da na neki način zajebeš državu onda im ni ne platiš.Shvati jednu stvar da polovina plate ide na te dažbine.
Ne znam šta bi se desilo da i radnici traže subvencije (većina vrlo teško živi)

Cini mi se da se ipak Vi varate,Znate li da u nasoj okolini ima jako puno firmi koje svojim radnicima uplacuju privatno penziono dopunsko osiguranje.Mozda mislite da ih je i na to neko naterao.Zasto mislite da jedino poljoprivrednicima neko uzima novce kada uplacuju PIO.

Lepo ste sami napisali(o tome vam i ja govorim), firma uplacuje od svog prihoda a ne radnik.Znaci radnik dobija to dopunsko osiguranje kao nadoknadu ili gratis, nek nazove ko kako hoce.

bas bih voleo da vidim na koji nacin su neki za kratko vreme sa 30-40 hektara povecali svoje posede na 150-200 i 300 hektara,i to u teskim godinama kad su subvencije minimalne,kad su bile susne godine,i kad je zarada kad se izracuna ulozen novac u zemlju minimalna....

@talijanu
Pitao si me zasto ne udjem u PDV? Zato sto necu kupovati traktore, sisteme za navodnjavanje, praviti kucu (pa taj trosak prikazati kroz racune kao kokosinjac) itd. U prevodu nemam racuna da ulazim. Da planiram kupovinu traktora usao bih u PDV bez razmisljanja. Najbolji nacin za zakidanje poreza je proizvodnja. Ko moze da proceni koliko je potroseno hemije po hektaru kukuruza? Niko. Stoga nemojmo se praviti fini. Kad od povracaja PDV za traktor se kupuje plug za taj isti traktor. Opet se dobije povracaj PDV pa se kupi jos i setvospremac.
Vidim da je Diklofen odustao od dalje polemike tako da ću i ja. Naravno da se sve to radi što si naveo i ja sam to isto radio i još uvek radim i ne vidim razlog zašto da ne radim kada poslujem isključivo u skladu sa zakonom i nikako drugačije. Sve je lepo propisano zakonom pa neka se svako pronađe gde mu je mesto. Naš uvaženi član MVpadina je ne tako davno napisao jednu lepu rečenicu "Zašto se toliko plašite papirologije kada vam može doneti jednim potezom više nego 5 dana u traktoru".
@ Flekice i sa tobom se slažem ali zar kontrola takvih stvari nije u rukama istih onih koji su doneli propise? Pustite nadležne da rade svoj posao a za koga se utvrdi da je varao državu neka snosi posledice .

Nazad
Vrh