ja se nebi igrao dobit mozes da smanjis na drugi nacin
Nisam u sistemu samo kažem šta se radi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja se nebi igrao dobit mozes da smanjis na drugi nacin
Tacno tako.Kod nas je udruzenje organizovalo i pokrili su depozitom celu licitaciju.Na kraju je po pocetnoj ceni kupljeno.Cak se i Almex prilagodio takvoj igri.Tebi sve mora da se nacrta! veliki paori imaju love da pokriju depozitom celu licitaciju i onda krecu dogovori da se nebi napucavali..
A mali paor moze da pokije samo delo licitacije i samim tim moze biti naguzen kad dodju negove parcele na red.
Jedno od resenja za male je da se udruze njih vise da bi pokrili celu licitaciju i da bi dali velikim AlAMA (gde si i ti) na doznanje da nece kupiti po pocetnoj ceni, pa mozda i dobiju deo kolaca!!
Gospodine@Boban 71,
Od juče uveče do danas do 17,00 časova od kako ste se prijavili na forum u ovoj temi ste napisali 29 postova za koje Vi smatrate da su vredni da stoje tu jer ste Vi kao nešto objasnili ljudima koji malo duže raspravljaju o ovoj temi i verujte mi nisu ni malo glupi da bi im Vi otvarali oči i vodili kroz ovaj svet.Zato malo smanjite doživljaje da ne bi slučajno otišli malo na prevremeni godišnji odmor. Postovi su Vam stvarno smešni i uvredljivi za neku kategoriju zemljoradnika pošto ste Vi u onoj grupi od 100 ha.Možda ima ovde još takvih pa se ne izražavaju kao Vi (nadmeno sa kao! puno znanja i iskustva) i pišu daleko umerenije postove.Ovaj moj post je otišao mnogo u off, ali malo smanjite doživljaje i pišite jednim narodnim rečnikom i sa nižim tonom! Globalce bih zamolio da ovaj post uklone kada dotični gospodin ovo pročita.Hvala!
- - - - - - - - - -
Gospodine@Boban 71,
Od juče uveče do danas do 17,00 časova od kako ste se prijavili na forum u ovoj temi ste napisali 29 postova za koje Vi smatrate da su vredni da stoje tu jer ste Vi kao nešto objasnili ljudima koji malo duže raspravljaju o ovoj temi i verujte mi nisu ni malo glupi da bi im Vi otvarali oči i vodili kroz ovaj svet.Zato malo smanjite doživljaje da ne bi slučajno otišli malo na prevremeni godišnji odmor. Postovi su Vam stvarno smešni i uvredljivi za neku kategoriju zemljoradnika pošto ste Vi u onoj grupi od 100 ha.Možda ima ovde još takvih pa se ne izražavaju kao Vi (nadmeno sa kao! puno znanja i iskustva) i pišu daleko umerenije postove.Ovaj moj post je otišao mnogo u off, ali malo smanjite doživljaje i pišite jednim narodnim rečnikom i sa nižim tonom! Globalce bih zamolio da ovaj post uklone kada dotični gospodin ovo pročita.Hvala![/QU oni ovde pisu bar tri godine nazivajuci tajkunima, tajkuncicima itd prilepljuju nam koje kakve mahinacije i niko ne reaguje od vas.Ako tome dodamo da se sva njihova borba svela na to da se meni i ljudima slicnim meni prakticno ukinu prava na subvencije i mi sve to treba da otrpimo ida nas to usput ne vredja i nemamo prava ni 24 sata da se branimo ok
Gledaj to ovako. Profesor ima oko 10000e cisto godisnju platu i jos dosta beneficja. Drzava mu placa PIO i zdravstveno za celu porodicu pa ce imati i penziju bar 600e mesecno. Koliko sati godisnje radi taj profesor? Koliko je ulozio u sredstva rada? Da li je on zidao te fakultete? Zar ne mislis da je drzava i nega subvencionisala besplatnim skolovanjem i smestajem? Sad pogledaj seljaka ako hoces i sa 100ha. Pitanje da li ima cisto godisnje 10000e . Sam placa PIO i zdravstveno. Sigurno ima vise radnih sati na godisnjem nivou. Seljak mora da obezbedi zemlju, mehanizaciju infrastrukturu. Troskovi skolovanja zanemarljivi. Sad uporedi jedno sa drugim pa vidi gde smo. Jos jedno. Taj profesor moze ladno da kaze ovde mi se ne svidja odo u inostranstvo, ovde ce ostaviti samo hemijsku olovku i nikom nista. Zato nemoj fakultetski obrazovane ljude toliko uzdizati, a nas ponizavati.Siromasna drzava ne treba da pomaze tajkuncice koji rade 100+ha. Hocete da se navalite na drzavu jos malo. Drzava treba da pomaze siromasnije od 100ha. NIje bitna granica da li je 100ha ili 50ha. Mora da postoji neka socijalna politika, gde se vodi racuna o gradjanima. Sa 100ha ima pruhoda koje ne moze da ostvari ni doktor elektrotehnike kao profesor na fakultetu. A njegovo znanje i umece je 100x vece nego poljoprivrednika koje obradjuje 100ha. Obradjivati 100ha moze skoro svaki covek koji ima 3 ciste u glavi, a biti doktor elektrotehnike moze tek nekolicina ljudi u drzavi.
Друже док ми сами себе не поправимо неће нам бити боље...И даље тврдим,конкретне и добре цене наших производа су јаче од свеке субвенције...Kad bi većina ovako razmisljala bilo bi svim vrednim i poštenim ljudima dobro!!!
Gledaj to ovako. Profesor ima oko 10000e cisto godisnju platu i jos dosta beneficja. Drzava mu placa PIO i zdravstveno za celu porodicu pa ce imati i penziju bar 600e mesecno. Koliko sati godisnje radi taj profesor? Koliko je ulozio u sredstva rada? Da li je on zidao te fakultete? Zar ne mislis da je drzava i nega subvencionisala besplatnim skolovanjem i smestajem? Sad pogledaj seljaka ako hoces i sa 100ha. Pitanje da li ima cisto godisnje 10000e . Sam placa PIO i zdravstveno. Sigurno ima vise radnih sati na godisnjem nivou. Seljak mora da obezbedi zemlju, mehanizaciju infrastrukturu. Troskovi skolovanja zanemarljivi. Sad uporedi jedno sa drugim pa vidi gde smo. Jos jedno. Taj profesor moze ladno da kaze ovde mi se ne svidja odo u inostranstvo, ovde ce ostaviti samo hemijsku olovku i nikom nista. Zato nemoj fakultetski obrazovane ljude toliko uzdizati, a nas ponizavati.
Gospodine panonstib kao moderator i kazu ugledan clan ne bi trebalo ovako nisko da se spustate i bez razloga napadate coveka. Koliko radi njegovo je i ne zakida nikom nista. Lepo kaze sto je i moj stav da se plati svakom svaki hektar. Nikom nista ne oduzimamo, ali ne dozvoljavamo ni nama da se ukidaju subvencije. Covek se malo raspisao, ali gledajte samo koliko se ljudi ustremilo na njega. Globalci su zaboravili da obrisu ovu vasu sramotu..... Inace Clana Boban71 i ne poznajem sto ne znaci da se necemo upoznati.Gospodine@Boban 71,
Od juče uveče do danas do 17,00 časova od kako ste se prijavili na forum u ovoj temi ste napisali 29 postova za koje Vi smatrate da su vredni da stoje tu jer ste Vi kao nešto objasnili ljudima koji malo duže raspravljaju o ovoj temi i verujte mi nisu ni malo glupi da bi im Vi otvarali oči i vodili kroz ovaj svet.Zato malo smanjite doživljaje da ne bi slučajno otišli malo na prevremeni godišnji odmor. Postovi su Vam stvarno smešni i uvredljivi za neku kategoriju zemljoradnika pošto ste Vi u onoj grupi od 100 ha.Možda ima ovde još takvih pa se ne izražavaju kao Vi (nadmeno sa kao! puno znanja i iskustva) i pišu daleko umerenije postove.Ovaj moj post je otišao mnogo u off, ali malo smanjite doživljaje i pišite jednim narodnim rečnikom i sa nižim tonom! Globalce bih zamolio da ovaj post uklone kada dotični gospodin ovo pročita.Hvala!
Koliko ima sati rada? Jel ti mene opet malko zekis? Da postane profesor, mora prvo biti asistent 10 godina gde ima 20h radnih sati dnevno za platu od 50-70 hiljada. Apsurdno je porediti. Pritom umni kapacitet i znanje se razlikuju kao **greška i oko. Svojevremeno sam napisao da finansijski je isto 10kj kukuruza i mesecna plata. Nek je kod profesora odnos 20kj kukuruza i mesecna plata. Opet je potrebno mnoooogo manje radnih sati nego svaki dan ici na posao. Znanje u ovoj drzavi je na najmanjem mogucem nivou.Gledaj to ovako. Profesor ima oko 10000e cisto godisnju platu i jos dosta beneficja. Drzava mu placa PIO i zdravstveno za celu porodicu pa ce imati i penziju bar 600e mesecno. Koliko sati godisnje radi taj profesor? Koliko je ulozio u sredstva rada? Da li je on zidao te fakultete? Zar ne mislis da je drzava i nega subvencionisala besplatnim skolovanjem i smestajem? Sad pogledaj seljaka ako hoces i sa 100ha. Pitanje da li ima cisto godisnje 10000e . Sam placa PIO i zdravstveno. Sigurno ima vise radnih sati na godisnjem nivou. Seljak mora da obezbedi zemlju, mehanizaciju infrastrukturu. Troskovi skolovanja zanemarljivi. Sad uporedi jedno sa drugim pa vidi gde smo. Jos jedno. Taj profesor moze ladno da kaze ovde mi se ne svidja odo u inostranstvo, ovde ce ostaviti samo hemijsku olovku i nikom nista. Zato nemoj fakultetski obrazovane ljude toliko uzdizati, a nas ponizavati.
Ko je ovde oko, a ko ono drugo sam si vec resio. Ja sam malo manje obrazovan sa SSS ne mogu da shvatim koliko treba truda za fakultet, ali brate ne znas ni ti koliko je rada u 100 i plus hektara i jos malo stocarstva. Nemoj nam degradirati zanimanje ipak je ovo poljoforum.Koliko ima sati rada? Jel ti mene opet malko zekis? Da postane profesor, mora prvo biti asistent 10 godina gde ima 20h radnih sati dnevno za platu od 50-70 hiljada. Apsurdno je porediti. Pritom umni kapacitet i znanje se razlikuju kao **greška i oko. Svojevremeno sam napisao da finansijski je isto 10kj kukuruza i mesecna plata. Nek je kod profesora odnos 20kj kukuruza i mesecna plata. Opet je potrebno mnoooogo manje radnih sati nego svaki dan ici na posao. Znanje u ovoj drzavi je na najmanjem mogucem nivou.
Zato postoji inspekcija pa neka radi svoj posao,molim lepo. Moji svi papiri su legalni I regularni radim sve što je zakonski dozvoljeno pa prema tome ko misli da je u PDV-u raj neka uđe dok mu ne bude kasno.
- - - - - - - - -