Subvencije poljoprivredi za 2014

Pa da moze rashode da prikaze vece nego sto stvarno jesu i time se sama ostvarena dobit onda umanjuje i samim tim i porez na ostvarenu dobit.
vi mislite da mozete u gazdinstvo da prijavite recimo 30h kukuruza a seme prikazete za 150.To moze ali samo dok ne dodje inspekcij.

pa inspekcija trzi da vidi koliko te hemije ide po hektaru pa usput procita da je samo jednom u toku godine dozvoljeno tretiranje pa onda pomnozi hektare sa dozom pa eto nevolje

"Oprskao sam i odmah je naisao pljusak koji je sve saprao i morao sam ponovo da tretiram". A i gospodu iz inspekcije bas zivo zabole, posle ovala nasecene sunke.:osmeh::ppozdrav:

Bobane 71 ne trudi se da objasniš.Svakom su vrata otvorena i neka proba da se obogati i profitira zakidajući državu.

pa inspekcija trzi da vidi koliko te hemije ide po hektaru pa usput procita da je samo jednom u toku godine dozvoljeno tretiranje pa onda pomnozi hektare sa dozom pa eto nevolje

e kolega ajd ne lupaj molim te odavno nisam pročitao optimističniji post.
jel se ti šališ ili ....

- - - - - - - - - -

29 strana gluposti, a subvencije jos ni nisu propisane na koji nacin ce se dodeljivati. Sta ce tek onda biti. Ovde na forumu se u potpunosti preslikala slika drzave, mlati se prazna slama, jos samo da krenu hapsenja i to je to.

paore imamo dokaze sledeće nedelje hapšenja :haha::haha:

Kod nas ima a to je, ili pranje novca, sto je dobra varijanta, ili seljoberi poneseni atmosferom licitacije i zeljni dokazivanja svoje velicine, e sad te velicine prodaju krave i sve zivo sto imaju i plus natovarili jemcima skupu zemlju!
zarade nema 100%
to su pojedinacni slucajevi i njih je zanemarljivo malo. koliko sam upucen skoro svuda su se ljudi dogovorili a to znaci da je svako dobio neki komad zemlje po pristojnoj ceni tj jeftinije nego sto placa arendu. samo treba da izvadi evrice iz slamarice, promeni u dinare i uplati za licitaciju ;)

ај кад све морам да ти цртам,јел можда онај ситан и јадан са 4 краве и 10 хектара набија 80 000 ДИНАРА закупа државну земљу или онај новопечени газдурина коме је то малтене омогућила држава кроз што шта па и кроз субвенције...Могу мали да лицитирају ал НЕЋЕ ДОБИТИ НИШТА ЈЕР НЕМАЈУ ДА ПЛАТЕ 80 000 динара закуп.од чега да покрију то,конопљу да саде...а то иде на руку главоњама па одмах и упропаштавају ситног и евентуално долази до пропадања домаћинства и продаје земље опет том ГЛАВОЊИ..јел довољно јасно ил треба блок и техничка оловка...радим и ја приближно око 100 ха ал разумно размишљам..живи и пусти друге да живе
Kad bi većina ovako razmisljala bilo bi svim vrednim i poštenim ljudima dobro!!!

Clan @boban71 je izgleda neki trol ubacen. Covek se registrovao skoro i 99% postova su mu u ovoj temi. Penziono NISI platio 1.200.000din u to sam ubedjen. No nije ni bitno. Necu u dalju raspravu sa tobom, jer nema smisla. Izneo sam cinjenice, a ti i dalje smatras da smo ti i ja jednaki. Ja koji radim 10ha, i ti koji radis 200ha (toliko se naslucuje).

@talijanu
Pitao si me zasto ne udjem u PDV? Zato sto necu kupovati traktore, sisteme za navodnjavanje, praviti kucu (pa taj trosak prikazati kroz racune kao kokosinjac) itd. U prevodu nemam racuna da ulazim. Da planiram kupovinu traktora usao bih u PDV bez razmisljanja. Najbolji nacin za zakidanje poreza je proizvodnja. Ko moze da proceni koliko je potroseno hemije po hektaru kukuruza? Niko. Stoga nemojmo se praviti fini. Kad od povracaja PDV za traktor se kupuje plug za taj isti traktor. Opet se dobije povracaj PDV pa se kupi jos i setvospremac.

@putin
Ne vredi. Moja greska je sto nisam sa 19 godina spakovao kofere i otisao iz ove vukojebine od zemlje. Gde moram da se sa polupismenim ljudima raspravljam i borim za svoja prava. Povucicu se i ja iz rasprave verovatno.

molim te objasni mi po cemu su to u boljem polozaju recimo na licitacijama neko malima na dozvoljava da ucestvuje na licitacijama ili sta
Tebi sve mora da se nacrta! veliki paori imaju love da pokriju depozitom celu licitaciju i onda krecu dogovori da se nebi napucavali..
A mali paor moze da pokije samo delo licitacije i samim tim moze biti naguzen kad dodju negove parcele na red.
Jedno od resenja za male je da se udruze njih vise da bi pokrili celu licitaciju i da bi dali velikim AlAMA (gde si i ti) na doznanje da nece kupiti po pocetnoj ceni, pa mozda i dobiju deo kolaca!!

Nazad
Vrh