Subvencije poljoprivredi za 2014

@LazarMatic
Naravno da je moguce da 2-3 coveka obradjuju 1000kj/ha sa odgovarajucom masinerijom i ukrupljenim parcelama. Nije to poenta. Poenta je primorati vlasnike takvih firmi/poljoprivrednih gazdinstava da malo te zarade preraspodele i na druge ljude.

- - - - - - - - - -

@jugi
Vidis da ima resenje.:osmeh:

Mozeteli kolega malo da pojasnite, nije mi jasna vas post.

Šta tu ima nejasno.Zaokružila bi se proizvodnja,ispunili bi kvote za izvoz mrsa.
Pojavio bi se višak zemlje jer bi novopečeni biznismeni u poljoprivredi batalili jer neće da su u govnima.Cena arende bi pala....Da li je sada malo jasnija poenta.A i ne može cele time da se ne radi ništa a da se dobro živi.Zbog tih trendova se mi i nalazimo u nezavidnoj situaciji,

A da se uvede i koje je zaposlen da mora da ima kravu. Samo im dajete ideje a od sveg pisanija nema ništa, kako i svake godine veliki-mali, ratari-stočari i sl.

Da li vecina vas misli da ce subvencije biti pet puta vece ako spuste na primer na 20ha po gazdinstvu? Naravno da nece, ali bitno vam je da se taj maksimum od 100ha spusti po svaku cenu jer vecina toliko ne radi nit bi mogla da radi. Tako i onaj pametni profesor Sevarlic trazi da se ogranici na 50ha po gazdinstvu, a netrazi da subvencije zbog toga budu duplo vece.

Da li vecina vas misli da ce subvencije biti pet puta vece ako spuste na primer na 20ha po gazdinstvu? Naravno da nece, ali bitno vam je da se taj maksimum od 100ha spusti po svaku cenu jer vecina toliko ne radi nit bi mogla da radi. Tako i onaj pametni profesor Sevarlic trazi da se ogranici na 50ha po gazdinstvu, a netrazi da subvencije zbog toga budu duplo vece.

Ispasce da samo tebe prozivam na ovom forumu, ali prosto svaki tvoj komentar (ok moj komentar je bezobrazan, nemam kucno vaspitanje, itd) ima primesu kako si superioran i kako mi koji radimo 20kj treba da se nosimo u tri lepe i pustimo vama sa 100ha da radite i to? Treba ograniciti subvenciju na 20ha, treba oporezovati sve preko 100ha, treba naterati na svakih 20ha da ima prijavljen jedan radnik! :ppozdrav:

Ovaj Sevarlicev predlog bi mozda bio dobar do 50 hektara subvencije i bez drzavne zemlje.
a, na koliko hektara je ogranicena subvencija u susednim drzavama?

- - - - - - - - - -

Ispasce da samo tebe prozivam na ovom forumu, ali prosto svaki tvoj komentar (ok moj komentar je bezobrazan, nemam kucno vaspitanje, itd) ima primesu kako si superioran i kako mi koji radimo 20kj treba da se nosimo u tri lepe i pustimo vama sa 100ha da radite i to? Treba ograniciti subvenciju na 20ha, treba oporezovati sve preko 100ha, treba naterati na svakih 20ha da ima prijavljen jedan radnik! :ppozdrav:
radnici treba da su prijavljeni ali samo oni za koje ima posla i koji rade,a porez treba da placaju svi.

Zakasnio si sa tim merama to su ideje iz vremena komunizma

@Coci
Zacudices se koliko u kapitalistickim drzavama ima komunizma. Oporezivanje nije linearno nigde, vec procenat raste sa porastom prhoda. To je objasnjenje zasto oni i posle 500 godina kapitalizma i dalje imaju srednju klasu. Kod nas nece (ili vec nema) biti srednje klase.

Zakasnio si sa tim merama to su ideje iz vremena komunizma
pa i Sevarlic je po struci agrokomunista

- - - - - - - - - -

@Coci
Zacudices se koliko u kapitalistickim drzavama ima komunizma. Oporezivanje nije linearno nigde, vec procenat raste sa porastom prhoda. To je objasnjenje zasto oni i posle 500 godina kapitalizma i dalje imaju srednju klasu. Kod nas nece (ili vec nema) biti srednje klase.
pa i kod nas raste sa porastom prihoda da si u pdv to bi znao

Poslednja izmena od urednika:
Nazalost je tako, ali sta nam se sve desava nije ni cudo.

- - - - - - - - - -

Boban71...pravi izraz, ne znam da li si ga ti izvuko al je dobar

Kod nas namestanje racuna za PDV je normalna pojava i niko ozbiljnije nije kaznjen. Da li vi koji ste u PDV izdajete racune za usluge koje radite i platite 20% PDV drzavi? A uredno uzimate PDV povrat za naftu?

Ako je tako, onda cu uzeti da mi uradi uslugu onaj ko nije u PDV. Kako se njemu isplati da tera za iste novce, a nema povrat PDV od nafte?

Nazad
Vrh