Subvencije poljoprivredi za 2014

Seljaka je predprošle godine pogodila suša pa je nekako preživeo. Prošle godine seljaka su ucenjivali sa cenama poljoprivrednih proizvoda pa će opet nekako preživeti. E, a sada je i država svojim merama za unapređenje rešila da priskoči u pomoć i pripomogne u uništenju seljaka. Na sledećem popisu poljoprivrednika, popisivači će imati veoma lak zadatak, moći će svoj posao da odrade za jedno pre-podne.

Čudan smo mi narod.Vidimo mi da ovi veliki tajkuni kradu samo ne vidimo nas (čime se sve služilo ne bi li se došlo do subvencija ).To nije krađa-to se zove snalaženje ili kraduckanje ( citiram Velju ).Koga smo onda krali (sami sebe).
I šta sad hoćemo,naročito oni koji su u tome učestvovali,da se dozvole opet te mahinacije.Nema više para za to.
Kad vratimo pare koje smo uzeli na nelegalan način onda ćemo moći nešto i da tražimo-do tada:sta:

a kako mi znamo da nema? po drzavnim preduzecima i dalje postoje radna mesta gde ti radnici nikada nisu ni dosli na posao, kolege ih jednostavno ne poznaju! mozes zamisliti tako nesto u dvadeset prvom veku i pogotovo u ovoj situaciji???

Sta je kurir mislio sa ovom slikom

Tekst u kuriru o subvencijama i ova slika,,pise poiluprivrednik u akciji,,
13zr66q.jpg

Po meni sve preko 100 H bi trebalo da bude pravno lice tj .firma i da nema nikakve veze sa subvencijama ,Ja da radim 100 H nebih imao nista protiv da je tako .Tek tada bi mozda kola krenula uzbrdo.

Pa velika vecina je manja od tih 100h ,da je naprimer vecina oko 100h bilo bi normalno da firma bude recimo na 500 ,
a ima i druga kvaka kad na kraju ove balade ostanu samo veliki ,nece imati kome da prodaju meso proizvode itd..da bar imamo neku industriju pa da se ljudi preliju tamo ali ko sto vam je poznato industrija nam je odavo kaput sto sleduje i poljoprviredi ako se ovako nastavi....

Pa velika vecina je manja od tih 100h ,da je naprimer vecina oko 100h bilo bi normalno da firma bude recimo na 500 ,
a ima i druga kvaka kad na kraju ove balade ostanu samo veliki ,nece imati kome da prodaju meso proizvode itd..da bar imamo neku industriju pa da se ljudi preliju tamo ali ko sto vam je poznato industrija nam je odavo kaput sto sleduje i poljoprviredi ako se ovako nastavi....
pa dobro neka bude firma ali zasto ogranicavati iznos subvencija na 100 h to u nasem okruzenju nije ograniceno. svi dobijaju subvencije na sve povrsine koje rade.

radi socijalnog mira i opstanka ovog naseg lepog naroda . U našem okruzenju su razmisljali malo više na vreme nego kod nas.i zato sto je ova slika iz kurira najbliza realnosti gde se trenutno nalazi srpsak poljoprivreda znaci 558 star 30 god i dvobrazni imt.:sta:

radi socijalnog mira i opstanka ovog naseg lepog naroda . U našem okruzenju su razmisljali malo više na vreme nego kod nas.
socijalni mir unistava poljoprivredu a i narod bas nesto ne opstaje to smo gledali 90tih

- - - - - - - - - -

socijalni mir unistava poljoprivredu a i narod bas nesto ne opstaje to smo gledali 90tih
na kraju zasto rumuni, madjari,hrvati... ne rade to tako kako vi predlazete zasto samo mi radimo drugacije. zasto oni na taj nacin ne cuvaju socijalni mir.

radi socijalnog mira i opstanka ovog naseg lepog naroda . U našem okruzenju su razmisljali malo više na vreme nego kod nas.i zato sto je ova slika iz kurira najbliza realnosti gde se trenutno nalazi srpsak poljoprivreda znaci 558 star 30 god i dvobrazni imt.:sta:
naravno da su razmisljali cim nisu ogranicili subvencije na 100 h

Siromasna drzava ne treba da pomaze tajkuncice koji rade 100+ha. Hocete da se navalite na drzavu jos malo. Drzava treba da pomaze siromasnije od 100ha. NIje bitna granica da li je 100ha ili 50ha. Mora da postoji neka socijalna politika, gde se vodi racuna o gradjanima. Sa 100ha ima pruhoda koje ne moze da ostvari ni doktor elektrotehnike kao profesor na fakultetu. A njegovo znanje i umece je 100x vece nego poljoprivrednika koje obradjuje 100ha. Obradjivati 100ha moze skoro svaki covek koji ima 3 ciste u glavi, a biti doktor elektrotehnike moze tek nekolicina ljudi u drzavi.

Nazad
Vrh