Subvencije poljoprivredi za 2014

Ispasce da samo tebe prozivam na ovom forumu, ali prosto svaki tvoj komentar (ok moj komentar je bezobrazan, nemam kucno vaspitanje, itd) ima primesu kako si superioran i kako mi koji radimo 20kj treba da se nosimo u tri lepe i pustimo vama sa 100ha da radite i to? Treba ograniciti subvenciju na 20ha, treba oporezovati sve preko 100ha, treba naterati na svakih 20ha da ima prijavljen jedan radnik! :ppozdrav:

Prof.dr Branko Marinkovic se jedno vreme zalagao da na svakih 100ha ratarske proizvodnje bude zaposlen jedan agronom ratarske struke ali predlog nije mogao da prodje. Zastitari su uspeli da obezbede po jedno radno mesto u svakoj apoteci,ali ratari su bili bez srece. Moze drzava kad hoce da poslusa ljude sa fakulteta,ali nije interes na strani njenih tajkuna.

@branko
Neki koji su u PDV imaju vise mahinacija nego Miskovic kad je privatizovao pola Srbije:haha:

@Boban71
Sve je to tako, samo sto svi nafilujete da imate 0 dobiti, a ulaz u PDV radite kada hocete da kupite traktor ili kombajn jer povrat je dobra para. Tako da tih 10% dobiti platite na neku smesnu sumu, potpuno nesrazmernu stvarnoj zaradi.

Prof.dr Branko Marinkovic se jedno vreme zalagao da na svakih 100ha ratarske proizvodnje bude zaposlen jedan agronom ratarske struke ali predlog nije mogao da prodje. Zastitari su uspeli da obezbede po jedno radno mesto u svakoj apoteci,ali ratari su bili bez srece. Moze drzava kad hoce da poslusa ljude sa fakulteta,ali nije interes na strani njenih tajkuna.
Sto bi zaposljavo agronoma. Koliko znam ili neznam meni ide u prilog. Bio je pokusaj sa zaposljavanjem ovih savetodavaca koji su bili visoko obrazovanin pa kad su nam dolazili u obilazak bilo je tu smesnih razgovora. Znanje OK, ali godine i praksa cine cuda.

i sta ce taj agronom da radi cele godine da radi na tih 100 hektara? po toj logici firma od 2000 hektara bi trebalo da zaposli njih 20 pa neka ih vraze tamo odande su ih i najurili

- - - - - - - - - -

@branko
Neki koji su u PDV imaju vise mahinacija nego Miskovic kad je privatizovao pola Srbije:haha:

@Boban71
Sve je to tako, samo sto svi nafilujete da imate 0 dobiti, a ulaz u PDV radite kada hocete da kupite traktor ili kombajn jer povrat je dobra para. Tako da tih 10% dobiti platite na neku smesnu sumu, potpuno nesrazmernu stvarnoj zaradi.
pa sto ne udjes kad je to tako dobro, da zaboravio sam da kazem +1200000 pio, bez prava na poreski kredit po osnovu ulaganja u osnovna sredstva

Ljudi uvek je bilo mucki, i bice ih, jednostavno, uvek postoje odredjeni ljudi koji su rodjeni da citaju zakon sa druge strane i traze rupe itd... Ko zna sta ce biti, ali sam siguran da nikom nece biti dobro, ni velikima ni malima. Mene zanima zasto mi uvek moramo da budemo drugaciji?? Okolne zemlje su uvek imale subvencije bili pregovori ili ne, ali uvek... Meni se cini da ce oni subvencije da iskoriste za svoje ljude da ne kazem rodjake, ovi predhodni su se obogatili privatizacijama, ovi ce subvencijama... Kako?? Jednostavno je, dobijace subvencije koje se nece unositi u registar i ima da bude veselo, samo cekam da odredjeni ljudi vladajuce koalicije na lokalu pocnu sa kupovinom zemlje(koji se bave poljprivredom) otvaranjem agencija, kupovinom propalih hotela kojice uz minimum adaptacije prodati za velike pare.... Eto nasih subvencija- a gospoda iz ministarstva ako gledaju ovo neka znaju da znamo!

Ljudi uvek je bilo mucki, i bice ih, jednostavno, uvek postoje odredjeni ljudi koji su rodjeni da citaju zakon sa druge strane i traze rupe itd... Ko zna sta ce biti, ali sam siguran da nikom nece biti dobro, ni velikima ni malima. Mene zanima zasto mi uvek moramo da budemo drugaciji?? Okolne zemlje su uvek imale subvencije bili pregovori ili ne, ali uvek... Meni se cini da ce oni subvencije da iskoriste za svoje ljude da ne kazem rodjake, ovi predhodni su se obogatili privatizacijama, ovi ce subvencijama... Kako?? Jednostavno je, dobijace subvencije koje se nece unositi u registar i ima da bude veselo, samo cekam da odredjeni ljudi vladajuce koalicije na lokalu pocnu sa kupovinom zemlje(koji se bave poljprivredom) otvaranjem agencija, kupovinom propalih hotela kojice uz minimum adaptacije prodati za velike pare.... Eto nasih subvencija- a gospoda iz ministarstva ako gledaju ovo neka znaju da znamo!
treba svako da dobije subvenciju za svaki hektar koji obradjuje i svako da plati porez za svaki hektar koji obradjuje i vise nema muvanja tako je to u evropi

treba svako da dobije subvenciju za svaki hektar koji obradjuje i svako da plati porez za svaki hektar koji obradjuje i vise nema muvanja tako je to u evropi

Problem je sto prvi i 101. hektar ne mogu biti jednako oporezovani.

Ulaganje u osnovna sredstva ti ide na amortizaciju. Svake godine imas odredjen % amortizacije i za to ti se umanjuje osnovica za oporezivanje.
Napisao si 1.200.000 za PIO, verovatno si jednu 0 viska stavio?

Ulaganje u osnovna sredstva ti ide na amortizaciju. Svake godine imas odredjen % amortizacije i za to ti se umanjuje osnovica za oporezivanje.
to ti meni objasnjavas a kako onda miskovicu ide u amorizaciju i u poreski kredit sto se tice 0 nisam pogresio

pa i nisu ni sada jednako oporezovani rekao sam ti da se to povecava srazmerno zaradi , ti si vec u sledecem postu to zaboravio

Ako si platio MILION I DVESTA HILJADA za PIO onda razgovaram sa retkim covekom koji postuje zakon. Imaces odlicnu penziju:osmeh:
Miskovic nije ni platio tu investiciju, uzeo je kredu od Agrobanke. tzv bespovratni kredit:haha:

Mislim da bi vecu korist imao da je ostavio na racun da se mnoze nego u PIO, ali sad je kasno da ih vratis :osmeh:

Ako si platio MILION I DVESTA HILJADA za PIO onda razgovaram sa retkim covekom koji postuje zakon. Imaces odlicnu penziju:osmeh:
Miskovic nije ni platio tu investiciju, uzeo je kredu od Agrobanke. tzv bespovratni kredit:haha:
pokusavam samo da ti objasnim poziciju onih koji su u pdv-u u odnosu na firme taj pio je kao za 6 zaposlenih no od juna je to promenjeno i sada je oko 250000

Pozicija u PDV ako se POSTUJE zakon je da jedinu dobit ima drzava. Ako se mulja sa racunima onda je odlicna stvar ako kupujes mehanizaciju i investiras. Hvatas razliku u 10% PDV na poljoprivredne proizvode i 20% na mehanizaciju, gradjevinski materijal za skladiste itd. Otkrio sam toplu vodu, ali tako je sa PDV.

Pozicija u PDV ako se POSTUJE zakon je da jedinu dobit ima drzava. Ako se mulja sa racunima onda je odlicna stvar ako kupujes mehanizaciju i investiras. Hvatas razliku u 10% PDV na poljoprivredne proizvode i 20% na mehanizaciju, gradjevinski materijal za skladiste itd. Otkrio sam toplu vodu, ali tako je sa PDV.
tacno mozes da uhvatis tih 10% ali ti novac kojim si platio osnovicu ulazi u dobit umanjen za amortizaciju ina njega ces platiti porez na dohodak 10% + pio zdr 36% +godisnji porez na prihod ako si do sestostrukog iznosa mislim prosecne zarade + ako si iznad sestostruke. sto se tice zakona i firme koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom a u pdv su imale su daleko povoljniji tretman od nas da to nije valjalo dokaz je i to da je u zadnji 6 meseci tto gotovo izravnato

Poslednja izmena:
i sta ce taj agronom da radi cele godine da radi na tih 100 hektara? po toj logici firma od 2000 hektara bi trebalo da zaposli njih 20 pa neka ih vraze tamo odande su ih i najurili

- - - - - - - - - -
A sta radi zaštitar u apoteci cele godine? U apoteci je u toku aprila i maja dok je intenzivno tretiranje, a posle toga gazda ga baca na silos, vagu, vodi proizvodnju, mašinsku radionicu. Po tvojoj logici onda, ako u selu ima 5 poljoprivrednih apoteka, nije potrebno 5 zaštitara, već može samo jedan na 5 apoteka, ili dvojica?

coci064, nemoj da spominjes agronome savetodavce koji su bili politički izborni poduhvat. Većina od njih je završila fakultete a ne znaju ni osnovne stvari. Govorim o zaštitarima sa iskustvom, a ko ga nema steći će ga za 2-3 sezone provedene na gazdinstvu. Ni ti nisi znao da voziš traktor i druge operacije dok ti neko drugi nije pokazao. Slažem se sa Bojceticem da preko odredjenog broja ha moras imati zaposlene ljude kojima uplacujes i PIO pored zarade.

Nazad
Vrh