Subvencije poljoprivredi za 2014

Budimo ljudi malo realni.da li se mućkalo sa subvencijama-jeste.
Da li je tu mućku sržava isolatila-jeste.
Šta sad neki hoće-da im država omogući da opet mućkaju -to država više ne može da isfinansira.
Zato Jugi druže si u takvoj situaciji a nisu tebi problem ovi što su zaposleni i imaju po par ha zemlje.Oni to rade jer im je mala plata a ne iz hira,nego što gazdinstva prebacuju na celu familiju i bliži komšiluk.Ima takbih i na ovom forumu dosta,Sad će se polako javljati jedan po jedan.

kad sam mogao da biram izabrao sam selo jer sam mislio da moze da se zivi od svog postenog rada , ali kako vidim pokajao sam se , i kako koji dan sve je teze i teze ,nista vise nije ti sigurno i uopste covek nezna sta da seje i cime da se bavi , svoju zemlu i nemam nesto mnogo oko 4 ha,a uzimam u zakup oko 30 ha od toga samo 15 je prijavljeno jer vise niko nece da ti da zemlju u zakup na ugovor jer moze da uzme suvencije a da zemlju izda u zakup i opet da to debelo naplati.

U pravu si.Ima ljudi koji imaju zemlju koju ne rade ali zato na vreme predaju papire jer nemaju obaveze , konkurisu za novac i naravno dobijaju srestva a pritom opste ne rade zemlju jer ih niko ne kontrolise a neki plus daju zemlju da radi neko drugi i uzimaju novac i od njega.

Budimo ljudi malo realni.da li se mućkalo sa subvencijama-jeste.
Da li je tu mućku sržava isolatila-jeste.
Šta sad neki hoće-da im država omogući da opet mućkaju -to država više ne može da isfinansira.
Zato Jugi druže si u takvoj situaciji a nisu tebi problem ovi što su zaposleni i imaju po par ha zemlje.Oni to rade jer im je mala plata a ne iz hira,nego što gazdinstva prebacuju na celu familiju i bliži komšiluk.Ima takbih i na ovom forumu dosta,Sad će se polako javljati jedan po jedan.
Pa protiv sam druze iz jednog jedinog razloga, njemu kad drzava ne da subvenciju on ima platu, a pogotovo ako radi na budzet, njemu drzava placa i PIO i Zdravstveno, a meni kad ukinu subvencije ja moram da prodam Tele ili dva teleta i da platim to....Znaci samo je to jedini razlog, da je PIO fakultativni tj neobavezan ne bih se ja bunio, ali dosli ''strucnjaci'' na vlast prvo jedni pa drugi, i postao obavezan..
Nemam ja nista protiv njih, ali kad vidim da oni iz svog dzepa placaju PIO i Zdravstveno, onda cu reci da subvencije treba deliti svima sakom i kapom... NE mrzim ja njih sto zive u gradu taman posla, svako zivi gde zivi i kako zivi, ali ako je moja zemlja sto radim= njihova plata,a njima drzava placa PIO, a ja moram iz svog dzepa da platim e onda nismo jednaki. Neka izvade 500-600 evra iz dzepa pa neka plate kaoi ja sto cu morati(hteo,ne hteo) da placam.
Kad drzava bude davala nama sto zasluzujemo, neka da i onima koji rade i zive u gradu... Mozda gresim, mozete me napadati, ali morate da znate da hranu vam ne donosi skupstina vec mi sa sela!

Ovi nasi politicari izgleda otkrili ,,toplu vodu" sto se tice subvencija, ako vec hoce u Evropu sto ne isplacuju subvencije kao i druge evropske zemlje a ne samo pricati ,,morate se spremiti za trzisnu utakmicu" (golim guzom med pijane ljude)
Poljoprivredni budzet i ove godine kazu 2,5% veci nego lane a para poljoprivrednicima sve manje i manje!!!

Pa protiv sam druze iz jednog jedinog razloga, njemu kad drzava ne da subvenciju on ima platu, a pogotovo ako radi na budzet, njemu drzava placa i PIO i Zdravstveno, a meni kad ukinu subvencije ja moram da prodam Tele ili dva teleta i da platim to....Znaci samo je to jedini razlog, da je PIO fakultativni tj neobavezan ne bih se ja bunio, ali dosli ''strucnjaci'' na vlast prvo jedni pa drugi, i postao obavezan..
Nemam ja nista protiv njih, ali kad vidim da oni iz svog dzepa placaju PIO i Zdravstveno, onda cu reci da subvencije treba deliti svima sakom i kapom... NE mrzim ja njih sto zive u gradu taman posla, svako zivi gde zivi i kako zivi, ali ako je moja zemlja sto radim= njihova plata,a njima drzava placa PIO, a ja moram iz svog dzepa da platim e onda nismo jednaki. Neka izvade 500-600 evra iz dzepa pa neka plate kaoi ja sto cu morati(hteo,ne hteo) da placam.
Kad drzava bude davala nama sto zasluzujemo, neka da i onima koji rade i zive u gradu... Mozda gresim, mozete me napadati, ali morate da znate da hranu vam ne donosi skupstina vec mi sa sela!

Shvatam ja tvoju ogorčenost ali je nisi usmerio na pravu stranu.
Ja da mogu da živim sa suprugom i 2-e dece koji nigde ne radu od moje plate ne bih gazio svaki dan po govnima u to budi ubeđen nego moram da bih preživeo.Ja i meni slični 2 godine nismo sobili ni dinar od subvencija a mućkaroši jesu,Kod tebe ih nema mnogo kao kod mene.

slazem se sa kolegom Jugi sve sto si napisao je tacno i u pravu si 100% .Moja porodica i ja zivimo iskljucivo od zemlje koju mi je otac ustupio
i ja sam mu za to zahvalan.Roditeljima placam neku arendu,zakup, tako se uzajamno pomazemo. Oni jesu penzioneri ali te penzije su socijala.Da mi nije
dedovine ne znam sta bih radio u ovoj drzavi,i to je realnost. Da idem u beli svet to nikad nisam hteo ni zeleo.Zenina rodbina (tetka,teca,braca, sestre) su
mahom negde preko i vidim da su tudjini i tamo i ovde.Dzabe i pare i solidan zivot kad te neko gleda uvek kao gradjanina drugog reda.To mi se nikad
nije svidjalo i zato ne volim ni zapad ni njihova hladna lica, ne trebaju mi ni zapadni traktori ni njihov tehnoloski napredak.Lepo je jedan nas svetski priznati
reditelj rekao progres=zlocin i to zaista jeste tako, pagansko haj-tek zapadno drustvo.

Shvatam ja tvoju ogorčenost ali je nisi usmerio na pravu stranu.
Ja da mogu da živim sa suprugom i 2-e dece koji nigde ne radu od moje plate ne bih gazio svaki dan po govnima u to budi ubeđen nego moram da bih preživeo.Ja i meni slični 2 godine nismo sobili ni dinar od subvencija a mućkaroši jesu,Kod tebe ih nema mnogo kao kod mene.

Nisam ja ogorcen na tebe kolega Zoran0230 @. JA obicno kazem sta mislim, i to me nekada skupo kosta, ali kao i do sada nisam mislio ni na tebe niti na nekog sa foruma, svako radi kako moze, i ja imam 28 godina, ljudi mojih godina u EU vec imaju decu za skolu, ali nisu mi oni krivi sto imam ''strucnjake'' koji vode ovu drzavu!

Druze pio ne placa drzava vec poslodavac ukoliko neko radi za neko drzavno preduzece normalno je da ce mu ono placati ,kada bi jos i sam placao pio onda bi bilo logicno da ima i dve penzije ,pravo na rad je ustavom zagarantovano i nije zapisano da se moze raditi u samo jednoj firmi .

Dobro, a za cije preduzece ja radim??? Da li se to zove drzava??? Zove se.... Da li meni drzava placa PIO??? Ne placa... Ustavom je zagarantovano da brinu o interesima svoje zemlje, pa vidim polomise se ko ce vise da ''brine''!:ppozdrav:

Trebalo bih da se donese zakon da svi ljudi koji proizvode hranu imaju neku penziju kada navrse godine zivota I steknu pravo da primaju istu. A ovo uplacivanje da se izbaci, jer svi mi koji proizvodimo hranu, trgujemo u nasoj zemlji I sva dobit se vrti ovde. Takodje hranimo ovu drzavu.

Trebalo bih da se donese zakon da svi ljudi koji proizvode hranu imaju neku penziju kada navrse godine zivota I steknu pravo da primaju istu. A ovo uplacivanje da se izbaci, jer svi mi koji proizvodimo hranu, trgujemo u nasoj zemlji I sva dobit se vrti ovde. Takodje hranimo ovu drzavu.
Ne bi rekao da se to zove dobit vec ekstraprofit i to od strane monopolista, otkupljivaca,kvazi proizvodjaca ili prepakivaca vestaka, hemije, semena. I da ne zaboravim banke.

Najbolje bez subvencija i kraj. Nek te pare preusmere ciganima, izvinjavam se, Romima za oscijalnu pomoc.

Upravo tako.Pošto i od nas prave socijalu neka bar tamo ima nešto da nas čeka.Zašto ukinuti na državnu zemlju?Pa i to je isto zakup kao i privatan na koji će država sad dobijati i 20% PDV-a pa još i 1100rsd/ha za odvodnjavanje.

Nazad
Vrh