Subvencije poljoprivredi za 2014

Samo da pitam da li su smanjenjem na 20ha zadovoljni oni clanovi foruma koji su se zalagali za to smanjenje? Dali su njima licno povecali subvencije?
Gde su se to neki clanovi ovog foruma i kako zalagali za smanjenje subvencija na 20 ha. Nekazem, podrzali odluku ministarstva poljoprivrede ali zalagali u donosenju ovakve odluke???

Ja sam prezadovoljna što se pravi razlika izmedju malih i velikih poseda.
Sad nam fali rat, pa ko pobedi njemu subvencije
Novembra predala za naftu i čekam
Stvarno mi je žao onog što ima 21,22 h zemlje ,a onog sto ima više šta me briga

Ma ovi sa 100ha bi da oni sa 200 pomru,oni sa 50ha bi da oni sa 100 dobiju kugu,oni sa 10ha bi da se niko od prethodno pomenutih nije ni rodio.E to se zovu Srpska posla koju su i sve ostale nacije vrli lako,u ovoj drzavi,poprimile.

Ja sam prezadovoljna što se pravi razlika izmedju malih i velikih poseda.
Sad nam fali rat, pa ko pobedi njemu subvencije
Novembra predala za naftu i čekam
Stvarno mi je žao onog što ima 21,22 h zemlje ,a onog sto ima više šta me briga
Pa dobro lepotice kazi mi samo sta ce raditi onaj sa 2ha kada dobije 24000? Ulozice u proizvodnju? A to sto si ti zadovoljena ovom odlukom to samo o tebi govori. Tebi nije bitno sto ti neces dobiti ni dinar vise nego sto ce neko biti zakinut.

Sad kad uplate subvencije tj; regres za gorivo i veštak, pa šećerana uplati za repu, ima svi paori da u utorak i sredu čekaju u redu u bankama kao kad dele socijalu u pošti !!! A onda sledi ono: gde si druže nisam te dugo video, ajmo u bircuz dobio sam.... ::novac::::novac::

Coci064 sta tebe toliko pogadjaju komentari u vezi subv... za 20ha?Licno sam komentarisao jos prosle godine kada je bilo aktuelno subv... poljoprintednih gazdinstva za ovu godinu i tada sam naglasavao da je nerazumno i nerentabilno.Sto pre racistimo sami sa sobom da neke stvari moramo da ostavimo za sobom i krenemo dalje,svima ce nam biti lakse.Moracemo da povedemo veoma paznje daljih mera vlade oko obnove za ovu godinu,ako se ne varam mnogi i ispod 20ha ostace praznih saka.Da sam srecan sto mnogi dreko 20ha ne mogu da racunaju na sub... veruj da nisam,i nadam se da ce postojati drugi moduli za iste kako bi cto lakse isplivali.Za drzavnu zemlju,pa to je bila pljacka nad plackama celokupnog drustva(tajkunska uredba)i trbala je da kao takva ne postoji.Za ove sto izivaju sub.. a ne obradjuju ni ara za nji bi bas voleo tako da ih opletu da vrate unazad 10 god sto su uzimali.

Pa dobro lepotice kazi mi samo sta ce raditi onaj sa 2ha kada dobije 24000? Ulozice u proizvodnju? A to sto si ti zadovoljena ovom odlukom to samo o tebi govori. Tebi nije bitno sto ti neces dobiti ni dinar vise nego sto ce neko biti zakinut.

Neće raditi ništa jer nema odakle da plati PIO ako ga uopšte uplaćuje pa neće dobiti ni to.

Izvini, ponovo se nadovezujem na tvoj post. Verujem da ljudi koji rade do 20 ha razmisljaju tako da ako se subvencije ogranice do 20 ha cena zakupa i cena zemlje na vecito nece rasti.

Coci064 sta tebe toliko pogadjaju komentari u vezi subv... za 20ha?Licno sam komentarisao jos prosle godine kada je bilo aktuelno subv... poljoprintednih gazdinstva za ovu godinu i tada sam naglasavao da je nerazumno i nerentabilno.Sto pre racistimo sami sa sobom da neke stvari moramo da ostavimo za sobom i krenemo dalje,svima ce nam biti lakse.Moracemo da povedemo veoma paznje daljih mera vlade oko obnove za ovu godinu,ako se ne varam mnogi i ispod 20ha ostace praznih saka.Da sam srecan sto mnogi dreko 20ha ne mogu da racunaju na sub... veruj da nisam,i nadam se da ce postojati drugi moduli za iste kako bi cto lakse isplivali.Za drzavnu zemlju,pa to je bila pljacka nad plackama celokupnog drustva(tajkunska uredba)i trbala je da kao takva ne postoji.Za ove sto izivaju sub.. a ne obradjuju ni ara za nji bi bas voleo tako da ih opletu da vrate unazad 10 god sto su uzimali.

Da obradjujes 100ha i tebe bi pogadjalo.

Koliko ja znam svaki ministar se (ne)bori i između ostalog najzaslužniji je za visinu budžeta.Visina budžeta se ne određuje sama.
Ma kakva borba to je samo za politicke poene,zato su pojedini zavrsili tamo gde su. U Drginovo vreme moramo priznati da je mnogo manja povrsina zemlje bila u sistemu subvencija,zato se za isto para mogla podmiriti manja povrsina sa vecom kolicinom novca. Ovi su oteli svima pa ce i nama bez brige.

Izvini, ponovo se nadovezujem na tvoj post. Verujem da ljudi koji rade do 20 ha razmisljaju tako da ako se subvencije ogranice do 20 ha cena zakupa i cena zemlje na vecito nece rasti.

Pa cene mozda nece rasti, ali taj sa par hektara nece imati finansijske mogucnosti da kupuje. Dok mi ne dozvoljavamo da se sire ovi sa 100i vise hektara u agrar nam ulazi nov tajkun Knez petrol. Otvara farmu, pocece i zemlju da kupuje, a vama nek zamazuju oci kako su sprecili bogacenje nas koji smo dobijali subvencije za 100. Sad se malo bogatite vi sa par hektara. Tek ce da vam susne.

- - - - - - - - - -

Stvarno ,ko ovde odgovara mali ili veliki seljaci,??
Pa valda smeju svi da iznesu svoje misljenje?

O bilo cemu mozemo da se zalazemo u vezi poljoprivredne proizvodnje a da budemo uvazeni samo ako imamo pored onog Risticevica jos 60 poslanika,a mozemo uz malo pameti.Minjdusar ,boli me uvo za komsiju a kamoli za njegovu kravu,sentimentalnos na moju stetu mogu da svatim kao produkt bolesnol mozga.Hteo sam reci da nikome ne zelim zlo,a kao zlo smatram da mi neko izda hektar po50eura uzme od drzave za isti 12000 din sedi u debeloj hladovini i prosle godine moli boga da grada da ako nece kise kako bi imalo manje presine.

Skloni me boze Risticevica i njemu slicnih. Taj samo gleda sebe i svoj dzep. Tek ce sad biti tih koji ce izdavati zemlju i uzimati subvencije. Ja licno nisam uzimao ni jedan zakup ako nisam dobio zemlju u moje gazdinstvo da bi mogao da koristim subvencije, jer smatram da ko zemlju obradjuje da taj ima pravo i da ih koristi.

Izvini ,Coci
Ja u životu nisam čula da je seljak sa par hektara imao mogućnost da kupuje više zemlje
Osim ako nije drugom uslužno radio zemlju ili imao dobro plaćen posao

Nazad
Vrh