Subvencije poljoprivredi za 2014

Ako me secanje dobro sluzi ,takav scenario je vec vidjen,pocetkom osamdesetih.

slusam sad ministarku u Brazdama, najvise ce nam pomoci ako nam daju do 20Ha a oni koji imaju vise moci ce da konkurisu za pomoc iz fondova evropske unije.
Ja mozda jesam seljak-paor-poljoprivrednik ali nisam ovca da progutam ovakva opravdanja.
Dakle, nema volje da se pomogne poljoprivredi a sve mere su upucene ka tome kako bi predstavili sliku ostalom stanovnistvu da toboz' oni nama pomazu i da prestave svoju veliku pomoc
Strasno i ocajno !!!!!!

Juuuu, naopako, dobices ukor zbog psovki :osmeh:
Te price oko IPA i op cvrc gevezn zajn fondova se provlace od kako su, valjda, pomenu ulazak u EU. Nek oni samo isplate sve subvencije od ove godine, a za dalje "ce vidimo".

Ja mislim da oni nemogo uslovljavati strane banke,sa tim dal je neko platio porez i pio,dal ce davati kredit poljuprivrednicima,mozda samo pokusavaju al nema sanse da one to prihvate.

Sto se tice IPA fondova ovako stoje stvari. Kao prvo, nismo uskladili zakonska akta sa EU, lokalne samouprave nisu donele odgovarajuce odluke u skladu sa EU, mi poljoprivrednici nismo prosli obuku o vodjenju evidencije gazdinstava. To su neki od razloga zasto ne mozemo da konkurisemo. Inace Od 2015. god EU je obezbedila oko 50 miliona eura bespovratnih sredstava godisnje poljoprivredi i ruralnom razvoju. Medjutim posto nam nista od zakonskih akata nije uskladjeno, sva sredstva za 2015. propadaju. Eu tako finansira svaku zemlju kandidata 5 godina. Znaci imamo fore jos 4god.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Razumem malog sa 5-6-10 hektara a mu je problem da isplati sve dugove prema drzavi, ali ne razumem ove sa 30-40-50 I vise hektara sto se bune. Hoces da dobijes, a neces da das.

Od velike vecine malih kada uzmu ne ostane im nista, jacim I ostane nesto. Uvek je tako bilo.

Samo da pitam da li su smanjenjem na 20ha zadovoljni oni clanovi foruma koji su se zalagali za to smanjenje? Dali su njima licno povecali subvencije?

Svi su tuzni od kad su prestale one subvencije od 12 000din po ha ne mogu ljudi sebi da dodju jel taj keš ne moze nista da nadoknadi ni povracaj za gorivo djubrivo itd...to su bilo cisti i nevini najlepsi novci koje je jedan paor mogao da dobije:haha:Moje gazdinstvo nije osetilo tu pogodnost jel je matori imao dug za Pio,pa smo radili zemlju i ziveli,mozda smo dobili za jednu godinu nisam siguran.

e kolege bio sam juce u veterinarsku stanicu nekim poslom kad ono ne radi baza za prenos vec par dana i to svuda.da nije to neka fora zbog bikova jer do 31 treba da se prijave pa ako ne rade baze nema nista od prenosa a ni od subvenciija

Nazad
Vrh