Subvencije poljoprivredi za 2014

Nekad je i mogao odnosno ako gledas iz danasnje perspektive njegovi ocevi su mogli. Zasto nisu to nek pitaju njih, a ne da omalovazavaju one koji su kupovali i mozda se odricali drugih stvari.

Coci najiskrenije ti sa 100ha si industrija.Da te pogadja verujem,da je neminovno moralo da se desi ova situacija,morala je.Dobro je kada ste ove godine izvukli stari nacin subv... a jos i bolje je ako isplate zaostale obaveze.Sa 100 ha nebih ni registrovao gazdinstvo,veruj da bih devizni racun iz godine u godinu bio uvecavan sa 50 000 evrica.Licno nisam ovisnik subv jel od 15ha samo 2,60 ari su pod istim tako da pokljanjam racune za gorivo i racune za vestak kako kome zatreba.Sa ovom kolicinom zemlje ostvarujem dobit da mogu decu da skolujem odrzavan mehanizaciju i ostane za crne dane(sromno zivim ne sanjam kamione avione)i sto je najvaznije NEMAM kredite.

Nekad je i mogao odnosno ako gledas iz danasnje perspektive njegovi ocevi su mogli. Zasto nisu to nek pitaju njih, a ne da omalovazavaju one koji su kupovali i mozda se odricali drugih stvari.
Pa koliko generacija je kod tebe radilo kad ste skupili 100 ha zemlje?Mozda taj sto je radio 10 ha, se odricao kupovine zemlje jel je morao da kucu pravi, imao dva sina, deli se imanje, nisu mogli svi da kupuju zemlju kao neki.

Stvarno si u zabludi. Koja crna industrija. Sta je onda Matijevic sa 20000ha i njemu slicni? Kojih crnih 50000e? Sta mislis kako je bilo od 2010 pa na ovamo jedne godine voda, a jedne susa? Useva ni da se pokriju troskovi. Da li mislis da smo onda imali istu stetu ja i onaj koji radi 15ha? To sto ti nisi dobijao subvencije ja tvoj problem ja ti ih nisam uzeo.

- - - - - - - - - -

Pa koliko generacija je kod tebe radilo kad ste skupili 100 ha zemlje?Mozda taj sto je radio 10 ha, se odricao kupovine zemlje jel je morao da kucu pravi, imao dva sina, deli se imanje, nisu mogli svi da kupuju zemlju kao neki.

Ko kaze da posedujem 100ha? Obradjujem 100ha sto u vlasnistvu, a vecina u zakupu.

- - - - - - - - - -

Ko kaze da posedujem 100ha? Obradjujem 100ha sto u vlasnistvu, a vecina u zakupu.[/QUOTE]
I da ne posedujes koliko treba da se skupi 100ha?Tebi nije dosta te zemlje koliko obradjujes,da li bi vise obradjivo da si u mogucnosti?

i sto je najvaznije NEMAM kredite.
Nisu krediti veliki teret ako su ulozeni u proizvodnju, recimo bolje je podici subvencionisani kredit i kupiti repromaterijal, nego ici na paritet ili na euro ugovor. To ti je jedan primer da se kredit isplati, barem se meni isplatio...
Sobzirom da su i krediti vezani za izmiren PIO mnogi ce ostati na cedilu i na prolece prepusteni sisanju na uzasnom paritetu i zaduzenju u eurima! Tako da ce ovde biti vece stete negu po osnovu subvencija.

Ma i da si mogao da ih uzmes nebi ti ih dao,nekukam ja.Vidi ti koga pominjes sa 20 000ha. ?Kako li njega pogadjaju nove mere.Matijevic je gigant .Coci najbolje je da da sjases sa tih oblaka na koje si zajahao pre desetak godina i da se prilagodis sadasnjoj situaciji.Ako na toj povrsini nemas pomenute cifre na kontu da se obratis nekom savetniku(agronomu ekonomisti) negde gresis.Kada mi ovde konkretno jaOd soje imam sa 1hektara 13560 din na onim njivama od 0,30ari, i ostavljeno za seme,da nepricam o kukuruzu.

Pa to sto radi 15 ha a hteo bi covek mnogo vise! Ali iz nekog razloga verovatno ne moze! Mozda finansijski ne bi mogao da prebrodi to ulaganje na onu zemlju koju bi zarko zeleo da radi!

Ili krivo mu je sto neko zaradjuje vise od njega ali jbg. ko to moze priznati sebi!

Nije mi jasno ovi koji su protiv subvencija ili misle da ima dosta malverzacija u sistemu subvencionisanja sto se ne bore da se to resi i vec jednom vidimo kraj svemu ovome! Ja sam konkretno za to da svi zavrse u zatvorima koji prave te malverzacije ali zar se ne vidi vec godinama da svaka vlada ili svaki ministar poljop. cini svojima!

Ma ne napadam ga,sta mi je skrivio?Iznosimo misljenja sada sto nisu ista ili slicna vec suprotna, nema osnova za bilo kakvu sumnju o napadima.Izuzetrno postujem ljude koji rade na njivama,ali nesvatljivo mi je tako neki komentar koji se zasnivaju na tolikoj zavisnosti za subv... .Samo opusteno napolju veje li veje , treba se utrositi ovo vreme.

Sto ne izlazite na proteste svi koji ste protiv subvencija, jer vas vise ima, pa trazite sve te zahteve koje svaki dan pominjete na ovom forumu a drzava ne mrda ... ako vam ispune zelje mozda cete biti zadovoljni!
Ja konkretno ne mogu biti zadovoljan sa usranom uredbom koja ce biti donesena! Radim 50 ha zemlje, imam cime imam s kim. Hvala Bogu! I radio bi i vise, jer sam normalan i razmisljam o deci! Kako da budem zadovoljan kad sam imao subvenciju skoro 170 e po ha i cenu soje od 69, kukuruza 27 itd. sta sad imam ogranicenje na 20 ha i pisljive cene!

Treba oporezovati one koji rade vise od 20 ha tako da im ne pada na pamet da rade vise od 20 ha. Udariti globu i obavezu da se sve pusi. Stace nama poljoprivrednici preko 20 ha, pa valjda "ONI" znaju koliko ti treba da zivis, eno Kori kori prosvetare. Ove do 20 ha nagraditi sa duplim subvencijama i bez obazeznog PIO.
Zao ce mi biti jedino onih sa 20 i malo jace he jer ce ti biti u nedoumici, biti il' ne biti !

Radio sam 15ha do ove godine ,odkazao sam do sada 3,60 za Bozic kada dodju gasarbajteri odkazujem jos 2ha.Finansijski mogu duplo da nemam nikakvo zaduzenje od niodkoga.Najerovatniji je razlog sto ne radim vise je moja poreba za normalnim zivotom i uzivanje u nemu.Peet veruj da imam svu mehanizaciju mogu da od sale radim 30ha ali ne mogu sebe da stavim u toj prici.Ovih 10ha je sasvim dovoljno da uz pametan odabir kultura i dobru obradu veoma dobro nadzurenost zadrzim kontinuotet(normalno obavezno osiguranje).

Po meni nije isto 20ha voca i 20ha psenice. Trebaju malo da promene pogled na subvencije. Ja bih npr vise voleo neku garantovanu cenu koja bi mi mozda donela 1000e vise po ha nego ovih 100e sto daju..

Pa stvarno nema smisla! Ovi sto rade manje od 15 - 20 ha imaju takav stav prema ovim drugima koji rade vise da treba sve u zatvor jer su oni krivi za sav smrdljivi sistem u poljoprivredi.
Napadajte svakog ko radi vise od 1000 ha, jer oni donekle mogu da nas ugroze u svemu, a ne ljude do 200-ili 300 ha jer vam nista ne uzimaju iz djepa. To sto vam je krivo sto podignu vise novca od vas niko vam nije kriv sto ne radite i vi vise. Na neku stranu neko tvrdi da je dovoljno i da je zadovoljan sa kolicinom koju radi a odmah potom neko drugi pita "a koliko bi zemlje hteo da sakupis"?
Manite se ljudi tih poslova i borite se da sto vise dobijemo od ove drzave koja iz godine u godinu dere ove bedne poljoprivrednike!

:osmeh:Ako nam uplate do nove godine ono sto su trebali uplatiti pre 7 meseci bicemo najsrecniji i upisacemo neka njihova imena zlatnim slovima u istoriji, jer su napravili nesto, sto niko nije do sad i to sa velikim uspehom!:osmeh:

Radio sam 15ha do ove godine ,odkazao sam do sada 3,60 za Bozic kada dodju gasarbajteri odkazujem jos 2ha.Finansijski mogu duplo da nemam nikakvo zaduzenje od niodkoga.Najerovatniji je razlog sto ne radim vise je moja poreba za normalnim zivotom i uzivanje u nemu.Peet veruj da imam svu mehanizaciju mogu da od sale radim 30ha ali ne mogu sebe da stavim u toj prici.Ovih 10ha je sasvim dovoljno da uz pametan odabir kultura i dobru obradu veoma dobro nadzurenost zadrzim kontinuotet(normalno obavezno osiguranje).
Simicu ti ovde jako mnogo lupetas.Sa 10ha ratarenja bez dodatnih primanja nije moguce da se opstane(uz troskove koje si naveo u nekom od prethodnih postova).Drugo za onih 50000E sa 100ha,kad budes radio tih 100ha i kad ti bude ostalo tih 50000e za devizni racun onda ces biti merodavan da tako nesto napises i procenis,do tad nemoj zasmejavati nikog ovde ponajmanje ljude koji toliko rade.I trece meni se cini da ti poljoprivredu radis cisto da nebude korov na njivi od toga ne zivis cim mozes svakakve nebuloze da pises.

Nazad
Vrh