Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa koliko generacija je kod tebe radilo kad ste skupili 100 ha zemlje?Mozda taj sto je radio 10 ha, se odricao kupovine zemlje jel je morao da kucu pravi, imao dva sina, deli se imanje, nisu mogli svi da kupuju zemlju kao neki.Nekad je i mogao odnosno ako gledas iz danasnje perspektive njegovi ocevi su mogli. Zasto nisu to nek pitaju njih, a ne da omalovazavaju one koji su kupovali i mozda se odricali drugih stvari.
Pa koliko generacija je kod tebe radilo kad ste skupili 100 ha zemlje?Mozda taj sto je radio 10 ha, se odricao kupovine zemlje jel je morao da kucu pravi, imao dva sina, deli se imanje, nisu mogli svi da kupuju zemlju kao neki.
Da obradjujes 100ha i tebe bi pogadjalo.
Nisu krediti veliki teret ako su ulozeni u proizvodnju, recimo bolje je podici subvencionisani kredit i kupiti repromaterijal, nego ici na paritet ili na euro ugovor. To ti je jedan primer da se kredit isplati, barem se meni isplatio...i sto je najvaznije NEMAM kredite.
manite se tih priča. Ne vodi nigde.
Nego!
Veruje li neko u priču da će do nove godine sve biti uplaćeno?
Simicu ti ovde jako mnogo lupetas.Sa 10ha ratarenja bez dodatnih primanja nije moguce da se opstane(uz troskove koje si naveo u nekom od prethodnih postova).Drugo za onih 50000E sa 100ha,kad budes radio tih 100ha i kad ti bude ostalo tih 50000e za devizni racun onda ces biti merodavan da tako nesto napises i procenis,do tad nemoj zasmejavati nikog ovde ponajmanje ljude koji toliko rade.I trece meni se cini da ti poljoprivredu radis cisto da nebude korov na njivi od toga ne zivis cim mozes svakakve nebuloze da pises.Radio sam 15ha do ove godine ,odkazao sam do sada 3,60 za Bozic kada dodju gasarbajteri odkazujem jos 2ha.Finansijski mogu duplo da nemam nikakvo zaduzenje od niodkoga.Najerovatniji je razlog sto ne radim vise je moja poreba za normalnim zivotom i uzivanje u nemu.Peet veruj da imam svu mehanizaciju mogu da od sale radim 30ha ali ne mogu sebe da stavim u toj prici.Ovih 10ha je sasvim dovoljno da uz pametan odabir kultura i dobru obradu veoma dobro nadzurenost zadrzim kontinuotet(normalno obavezno osiguranje).