Subvencije poljoprivredi za 2014

Kolega nisi ni ti naivan znas sam kako se dolazilo do zemlje,ko da si pao sa Marsa molim te ne glumi naivnost!Kako neko ko je radio do juce 20kj sa 558 i pratecom mehanizacijom,probudi se jedno jutro i radi 200kj sa novom najsavremenijom mehanizacijom.Ko je kupovao zemlju na vreme i uvideo da jedino zemlja ima i imace vrednost svaka cast!a ovi sto su preko noci postali veleposednici sa 30godina i sad glume ludilo a ne znaju di se brisu ma povraca mi se od takvih!(jednom prilikom je i meni bio ponudjen ovakav scenario sa carobnim stapicem ali naravno nisam hteo da kaljam obraz sebe i svoje dece)ZUTI SU BILI U PITANJU::namigivanje::
Da li se ovo kolega odnosi na mene? Ne pricam ja o tim svezim sa po 1000 jutara. Ima ih i ovde kod mene, ali to je vecinom drzavna zemlja, crkvena, ulazak na crno u parcele lak dolazak do propalih kombinata i sl. Sigurno da tako nesto na podrzavam.

Nisam napisao ništa loše pogotovo ne "sviranje...." ,otvoriš lepo google earth i uzmeš na primer moju opštinu Alibunar klikneš na opciju merenje i recimo uzmeš 20 km pa napraviš kao sa šestarom oko Alibunara i usput brojiš koliko ima sela a uzmi u obzir da ima i deliblatska peščara koja nije obradiva. Hoću ti reći da debelo grešiš kada misliš da samo kod vas tako,jednostavno tako je svuda. Ne vidim ništa između Cocijevog i mog posta pa da treba da mi nešto odgovori.
Citirao si post od clana ddragan i na to nadovezao svoju konstataciju.
A coci064 je odgovorio koje su cifre bile u pitanju oko cene zemlje i pre koliko godina je to bilo.
A to sto sam napisao da se poredjalo 8 sela to je na pravolinijskoj transverzali bez kruzenja sestarom ,sa kruzenjem na 20km.je broj daleko veci.

Bez obzira na šta sam se nadovezao nisam vređao,ako misliš da grešim ti pravolinijski povuci po celoj Vojvodini 40 km pa ćeš videti da je sitacija manje više svuda ista.

Citirao si post od clana ddragan i na to nadovezao svoju konstataciju.
A coci064 je odgovorio koje su cifre bile u pitanju oko cene zemlje i pre koliko godina je to bilo.
A to sto sam napisao da se poredjalo 8 sela to je na pravolinijskoj transverzali bez kruzenja sestarom ,sa kruzenjem na 20km.je broj daleko veci.
Nisi uopste skontao post kako treba ali nije ni bitno,mrzi me da pisem,tako da necu ni da ulazim u raspravu.Na pitanje nisi odgovorio a to sto je coci napisao u vezi cena mozda je bilo kod njega.....uopste nije ni bitno jer ova tema nicemu ne vodi.

Bez obzira na šta sam se nadovezao nisam vređao,ako misliš da grešim ti pravolinijski povuci po celoj Vojvodini 40 km pa ćeš videti da je sitacija manje više svuda ista.
Ma prelazim ja Savu vrlo cesto, a bogami i Tisu i Dunav sam prelazio svojevremeno pa sve do Rumunske granice po gorivo, i znam da kad izadjes iz jednog mesta ima da se navozas da dodjes u drugo.
I na kraju nije ni vazno tema je subvencije i iz ovih najava iz ministarstva koliko se da videti da smo ga svi izvisili za ovu godinu...

Pa napisi kad si kreno. Ja znam neke koji i ne mogu da uzimaju zemlju u zakup jer rade u drzavnim firmama pa i da hoce ne mogu da stignu da je obrade, a ovde su naj glasniji protiv subvencija.

Nema potrebe za sarkazmom,ja sam jedan od tih koji rade u firmi (jakoj i državnoj) pa se eto bavim poljoprivredom kad stignem.Ne bih da davim ostale forumaše koji me dobro poznaju kao i moj stav u vezi subvencija.
Ne znam gde si izvukao da sam protiv subvencija-to nije tačno,ali sam protiv davanja onima koji prepisuju gazdinstva na tetke,strine,žene i uzimaju polovinu subvencija onima koji nisu bili u sistemu poljoprivrednog PIO-a dok je bio uslov.Isto tako znaš ko u Kikindi radi u firmi a ima zemlje ihahaj...Za sada toliko.

Nezna se jos nista konrektno, receno je 6000din subvencija za sertifikovano seme i djubrivo, a drugih 6000 din povracaj za investicije. Sta ce upasti u te investicije, i kolikog obima treba da budu da se vrati tih drugih 6000 din/ha, ko zna?

U vezi skladists. To ako bude protestovacu! Time se opet pomazu paori sa 100ha zemlje! Takvima nije potrebna pomoc drzave. Imaju ogromne prihode pa nek investiraju svoja sredstva. Ovo pisem jer niko od 10-15ha ne pravi skladiste, jer prosto nema novaca.

U vezi skladists. To ako bude protestovacu! Time se opet pomazu paori sa 100ha zemlje! Takvima nije potrebna pomoc drzave. Imaju ogromne prihode pa nek investiraju svoja sredstva. Ovo pisem jer niko od 10-15ha ne pravi skladiste, jer prosto nema novaca.

Gospodine, kako nije pomoć? Pa za te pare možete kupiti žicu za čardak od 5-6 hvati :haha:

Za skalidšta će sigurno biti.Problem je u tome što će papirologija tipa građevinske dozvole,brisanja prethodnog stanja,upis objekta......projektna dokumentacija,prmena sa jednog zemljišta na građevinsko...legalizacija sa uknjižbom koštati i više nego što se dobije povraćaj od države.

Nazad
Vrh