Subvencije poljoprivredi za 2014

@ KishRobert

Kad pogledaš izveštaj sa berze vidiš da su cene iskazane kao cena + PDV. Taj PDV za nas koji nismo u njemu je bio 8%, i sad ga više nećemo dobijati (ili će biti smanjen na 4%).

To su hteli da proguraju i prosle godine. Ne moze tako jednostrano da izgubimo pdv nadoknadu. Reciprocitet mora biti da vodimo prosto knjigovodstvo. Kako sam platio pdv za sav repromaterijal, izuzece od placanja 8% pdv na prodaju robe smatram neprihvatljivom.

Licno moje misljenje je da to nece proci.
Ko tebe, i nas, ista pita. Budi zadovoljan sto ti uzmu samo 8 %, mogu oni i vise od toga.

Nista onda, spremaj lonci serpe i kasike idemo da strajkujemo i lupamo svi ko jedan :osmeh: Sta mislite hoce li nastaviti sa isplatama ili je ono bio samo trenutno zadovoljstvo?

I meni su legle pare za gorivo, predato 05.08., još samo za đubre, a to je predato krajem Oktobra...

Boze baci ciglu, pardon par cigala, i budi veoma precizan.
Pa ta cigla treba da udari u glavu neke koji njom ne razmišljaju.Šta mene briga jesu li na vlasti kurte-žuti ili murte-crni(zaviše nas u crno).Znam da su tada subvencije bile 150eur/ha jer je euro na današnji dan bio 2009. oko 95 rsd.Pa na sve to bespovratna sredstva za mehanizaciju ,pa krediti subvencionisani.....a sad šta?Zar je dobro nemati?
PIO preko zemljke mora biti uslov svim davanjima države i to treba sprovesti.Polako to dolazi i mora doći.Od prošlog četvrtka se za apliciranje na bilo koji poljoprivredni kredit kod bilo koje banke mora doneti potvrda da si u PIO preko zemlje i da je isti izmiren.

Ma i taj PIO je obicno mazanje ociju,klauzula vise i uzimanje para. Zar ne bi bilo jednostavnije,lakse i jeftinije da se donese potvrda sa biroa(ili odakle se donosi) da neko nije nigde zaposlen,nema firmu ili tako neki papir?
Jaka smo mi drzava kad je jedina razlika izmedju "hobi" i "profi" poljoprivrednika ta sto se gleda da li imas 100 000 za PIO ili nemas ili neko ako bas ima,pa hoce da uplati neko privatno osiguranje.

ПИО је покушај државе да још ућари који динар аз свој буџет без дна...На мени је да ли ћу себи да плаћам ПИО или нећу, а не да ме држава на то обавезује и да то буде услов за било шта.

Kad je vec spomenut taj PIO,platio sam celokupni porez za ovu godinu,to je za moje prilike oko 60 000din i celokupni iznos zdravstvenog oko 35000 i onaj na salteru lepo kaze nema vise nista to je sve.Posle sam opet nesto otisao do saltera i onaj mi kaze e znas stiglo je jos nesto i treba da se plati jos 8500dinara,pa ZASTO.I to mi rade vec 15 godina svake godine.Moze li neko da mi kaze sta da radim i u cemu je ovde stvar???

Nazad
Vrh