Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sigurno da gazdinstva sa vise stotina hektara nisu merilo jake drzave, ali puno gazdinstava sa 100 hektara je vec druga prica to je vec ozbiljnija proivodnja sa ozbiljnim trzisnim viskovima koji su garant ovom narodu da nece biti gladan tu s vec moze organizovati neka planska proizvodnja. Tacno ti sa 5ha manje kukaju jer su ih manje zavrnuli ove godine, a manje ce ih zavrnuti i u buduce. Da si citao moje postove video bi da sam naveo 4..5 nacina na koji bi im drzava mogla pomoci. Postavio sam pitanje i tebi, a i jos nekim clanovima , ali mi ne odgovaraju. Zasto je neko ko se ozbijno bavi poljoprivredom docekao da ostane na 5ha zemlje?Iz mene nije ništa izletelo,iz vas izleće već poslednjih par postova i to na sav glas.Ja ne znam kako vi ne kapirate,da poljoprivrdnici sa velikim posedima nisu nikakvo merilo uspešne države u tom domenu,zašto moraju svi da se ukrupnjavaju,da bi kopirali vas, ne razumem,pa ti sa 5 ha manje kukaju od vas,i sad kad je počeo da se pokreće neki vid protesta opet pokreću veliki.Za male može da se napravi program itekao,samo ako neko hoće.A sa ovakvim vašim stavovima će to sigurno biti teško.A ovo za poređenje da njima država ne treba nikako da pomaže,to bi bilo isto kad bi neko ko je iole situiran rekao,ajmo onima bez krova nad glavom i što koriste narodnu kuhinju da i to ukinemo,jer bože moj ako dosad nisu sebi obezbedili hranu ne treba ni da žive.
Da si citao moje postove video bi da sam naveo 4..5 nacina na koji bi im drzava mogla pomoci.Po stavio sam pitanje i tebi, a i jos nekim clanovima , ali mi ne odgovaraju. Zasto je neko ko se ozbijno bavi poljoprivredom docekao da ostane na 5ha zemlje?
Drugi deo ti bas nema smisla. Moras nesto da znas. Da bi radio 100ha treba ti malo ozbiljnija mehanizacija logistika koja to prati smestaj iste i neko znanje koje mora da imas il;i da hoces da ga prihvatis. I za tebe vazi pitanje iz mog prethodnog posta pa izvoli iznesi svoje vidjenje.da bi svi imali oko sto hektara treba od ovih sto imaju vise stotina hiljada uzeti i dati malima a to nece biti nikad pises ciste gluposti onaj mali voli svoje malo vise nego necije ogromno
Gospodine iz Conoplje ovo je moj odgovor i to na vas komentar gde sam prokomentarisao i predlozio neke mere, a nisam jos dobio odgovor na ono pitanje o gazdinstvima sa 5ha.Procitao sam originalnu verziju i vec rekao da tu ima svasta napisano i da je to vidjenje jednog coveka.Neka im omoguce sadnice, plastenike, mozda neka organska proizvodnja , priplodnu stoku, neki usluzni tov ili sl. Novcana pomoc, t.j. pomoc preko subvencija to je vreca bez dna.
- - - - - - - - - -
I jos nesto oni se vode kao gazdinstvo do 5ha, ali ko kaze da su to cista poljoprivredna gazdinstva i da nema zaposlenih?
coci
Ko se bavi ozbiljno poljoprivredom a pod tim se uglavnom podrazumeva uglavnom ratarenje i rade 100 hektara,neretko u vlasništvu imaju 5-10ha pa tako da je sve moguće.
Ma napisi ti to sta da ja idem tamo ili ovamo.coci064@
Kao odgovor na tvoje pitanje zasto je neko ostao na 5ha zemlje predlazem ti samo da predjes most u Sr.Mitrovici i provozas se nekih 40km do izlaska iz Badovinaca pa ce ti biti jasno.
Jugi druze ako nas nezezes,riblja ikra od jesetre i morune bezobrazno skupe cene 100grama oko 100evra.Sta je to kavijer??? Vidim da stalno pominju?
Da li je tu nesto nelegalno? Vidim hoces da povedes zakupodavce na bunu protiv nas koji im radimo zemlju. Hoces malo da ih prosvetlis. Lepo, lepo i treba samo su cekali nekog pametnog.Ne brinem se ja za male koji imaju u vlasnistvu 5- 10 hektara. Oni ce uvek isplivati nebitno dali zive od te zemlje ili od neke platice. Mene brinu ovi sto rade 70 - 80 - 100 hektara I rade drzavnu zemlju u zakup. Ako im se to polako pocne izmacinjati, a oni tek poceli da vrse malu nuzdu po ovoj sirotinji. Kupuju na kredite traktore, kombajne iz uvoza. Bice tu svasta. Takodje pozivam ove male sto daju pod zakup svoju dedovinu, da prestanu da jedu kavijar I ne daju vise svoju zemlju pod zakup vec malo stede, kako bih za svog zivota I oni bili uspesni kao ovde neki I radili 100 tinak hektara.