Subvencije poljoprivredi za 2014

Danas bio na prezemtaciji Pionir hibrida,pa usput saznao od ljudi iz PSS pozarevca da ce biti subvencije za seme i vestak samo neznaju koji model i da ce najverovatnije po kilogramu prinosa ali za postizanje iznad proseka.Na primer ako imas rod psenice ispod 5 tona nema subvencije ako imas preko za to koliko je preko dobijas subvenciju.Nisu ni oni bas sto posto sigurni ali takve neke informacije su naculi u minpolj.

Super kod mene prosek psenice je 3000 kg, a meni rodilo 1dzak= 1 ar (dzak od 50kg), :osmeh:, e za kukuruz mi to ne odgovara!

Ma napisi ti to sta da ja idem tamo ili ovamo.
Pa bojim se da ne pomislis da te lazem ili ces reci da nismo bili dovoljno vredni ili ambiciozni dok ne vidis svojim ocima.
Jednostavno situacija je takva da je se na tih 40km nacickalo 8 sela sa sve njihovim atarima ,da se table koje obelezavaju ulazaz i izlaz izmedju sela bukvalno naslanjaju jedna na drugu.
Jednostavno nema zemlje ,a nema nikakve ni industrije ,i ono sto je bilo bratija bratski podelila izmedju sebe i upropastila.
Kod nas cena zemlje i u najgorim vremenima nije padala kao kod vas ,za cenu zakupa kod nas tamo kod vas jedno vreme je mogao da se kupi hektar u trajno vlasnistvo. I razloga ima jos stotinu ,a ovi ljudi ipak zive ,rade ,skoluju decu i uopste nisu beznadezni slucajevi Srpske poljoprivrede ,vec ljudi vredni postovanja da ne kazem i divljenja.

Danas bio na prezemtaciji Pionir hibrida,pa usput saznao od ljudi iz PSS pozarevca da ce biti subvencije za seme i vestak samo neznaju koji model i da ce najverovatnije po kilogramu prinosa ali za postizanje iznad proseka.Na primer ako imas rod psenice ispod 5 tona nema subvencije ako imas preko za to koliko je preko dobijas subvenciju.Nisu ni oni bas sto posto sigurni ali takve neke informacije su naculi u minpolj.
Daj molim te, nisi malo dete pa razumeš (a i oni) da je najlakše falsifikovati veći ili manji prinos.
Jedina sreća za MP je ta što se veštak ne može koristiti u druge svrhe kao npr nafta ( koristim je za automobil) .Pa će oni koji ga uzmu i iskoristiti na pravi način

Svima proporcionalno isto. Ovaj sa 2 nema sanse da stigne do 100 i to netreba ni da pokusava ni on sam, a ni drzava da mu navodno pomaze. Pa nije ovo socijalna kategorija mislim na subvencije. Sto se tice suvog leba mislio sam da se taj kapital stvarao kroz generacije.
Mislio si ti na samog sebe to se vidi iz vecine postova. Jer da razmisljas drugacije ne bi u isto vreme gazio ove sa 2ha i velicao ove sto su sticali kroz generacije, koji su takodje poceli sa 2ha, tako da se suvog leba setis samo kad se setis svoga dede!!!

@Coci Zasto se ti bojis zakupodavaca, kada radis sve kako Bog zapoveda. Najvise mi se svidja ovaj deo ''NA BUNU PROTIV NAS KOJI IM RADIMO ZEMLJU'' ako se mi razljutimo pa otkazemo zakupe, pocrkace sitorinja pored svoje zemlje. Tesko toj sirotinji bez nas, pre desetak strana se pojedinci kunu u takve, kako se bore da ti maleni opstanu I ukrupnu se. U potaji tinja zelja da se sto vise precisti I oslobodi zemlje za dalje sirenje. Ovde je po sredi onaj prirodni ciklus da VELIKA RIBA JEDE MALU. Zato hajde da se svi zajedno borimo protiv ovih giganata, a kada dobijemo bitku onda cemo mi malo jaci pregaziti vas male I nastace blagostanje.

Pa bojim se da ne pomislis da te lazem ili ces reci da nismo bili dovoljno vredni ili ambiciozni dok ne vidis svojim ocima.
Jednostavno situacija je takva da je se na tih 40km nacickalo 8 sela sa sve njihovim atarima ,da se table koje obelezavaju ulazaz i izlaz izmedju sela bukvalno naslanjaju jedna na drugu.
Jednostavno nema zemlje ,a nema nikakve ni industrije ,i ono sto je bilo bratija bratski podelila izmedju sebe i upropastila.
Kod nas cena zemlje i u najgorim vremenima nije padala kao kod vas ,za cenu zakupa kod nas tamo kod vas jedno vreme je mogao da se kupi hektar u trajno vlasnistvo. I razloga ima jos stotinu ,a ovi ljudi ipak zive ,rade ,skoluju decu i uopste nisu beznadezni slucajevi Srpske poljoprivrede ,vec ljudi vredni postovanja da ne kazem i divljenja.
Samo mi reci koje su to cifre i kad je to bilo da godisnji zakup kod Vas kosta kao na vek kod nas.Cifre napisi koliko para,a ne sviranje ku..u,sta je bilo.

Pa kako bi ti njima sada pomogao kada nemogu da prosire posed? Da tacno je da je zemlja nekad bila jeftina. Pre 20 godina 500 maraka, ali mnogi su trcali da kupe nova kola, stan. Zemlja ma nek radi ko mora. Da ne spominjem jos ranije kada su zemlju prodavali da bi ostvarili pravo na deciji dodatak ili bolje mesto na rang listi za stan.Neko je prodavao da bi skolovao decu pa sad ima inzenjere ibez posla i bez zemlje. A neko je cutao kupovao i sada kada je doslo njegovih pet minuta kada njegovi naslednici treba da uzivaju radeci tu zemlju sada su oni tajkuni, tlacitelji zakupodavaca i puna im usta kavijara. Neznam koliko imate godina vi sto pisete sve nesto umotano i zamotano i neznam kome se podsmevate verovatno sami sebi.

- - - - - - - - - -

Mislio si ti na samog sebe to se vidi iz vecine postova. Jer da razmisljas drugacije ne bi u isto vreme gazio ove sa 2ha i velicao ove sto su sticali kroz generacije, koji su takodje poceli sa 2ha, tako da se suvog leba setis samo kad se setis svoga dede!!!
Pa fala bogu meni je 50ta zivota, a fala i dedi sto ne moram da mislim na suvi leb.

Ja ne znam kako vi ne kapirate,da poljoprivrdnici sa velikim posedima nisu nikakvo merilo uspešne države u tom domenu
Vec su merilo unakazene drzave, u poslednjih par godina za te poljoprivrednike se vezuje mahinacije oko drzavnog zemljista, pravu preceg d.zemljista, kupovinom zemljista propalih firmi u sprezi stecajnih upravnika, i na kraju taj steceni kapital opran kroz kupovinu privatne zemlje na vecito po naj vecim mogucim cenama, to je za nasu drzavu uspesan poljoprivrednik!!!

ddragan@
talianu@
Evo kolega coci064@ vam je odgovorio pre mene ,samo ne znam kao ste dosli do zakljucka iz mog pisanja da ja sviram ku..u ili da su ovih 8 sela pametni ,a ostali nisu.

coci064@
Ne znam da li se ovo "umotano i zamotano " odnosi na mene ili ne ,ali mislim da nisam napisao nista dvosmisleno ili nerezumljivo.

Да добро кажете када су мом деди 1946. одузели земљу морао је ћутати. Па дошли ови други чупали бркове, морао је ћутати. Онда 1953. рекли максимум земље 17кј. опет ћути. Рат,... санкције ....црвени.....плави...жути... и ди сам ту сам.

Kolega nisi ni ti naivan znas sam kako se dolazilo do zemlje,ko da si pao sa Marsa molim te ne glumi naivnost!Kako neko ko je radio do juce 20kj sa 558 i pratecom mehanizacijom,probudi se jedno jutro i radi 200kj sa novom najsavremenijom mehanizacijom.Ko je kupovao zemlju na vreme i uvideo da jedino zemlja ima i imace vrednost svaka cast!a ovi sto su preko noci postali veleposednici sa 30godina i sad glume ludilo a ne znaju di se brisu ma povraca mi se od takvih!(jednom prilikom je i meni bio ponudjen ovakav scenario sa carobnim stapicem ali naravno nisam hteo da kaljam obraz sebe i svoje dece)ZUTI SU BILI U PITANJU::namigivanje::

Kolega nisi ni ti naivan znas sam kako se dolazilo do zemlje,ko da si pao sa Marsa molim te ne glumi naivnost!Kako neko ko je radio do juce 20kj sa 558 i pratecom mehanizacijom,probudi se jedno jutro i radi 200kj sa novom najsavremenijom mehanizacijom.Ko je kupovao zemlju na vreme i uvideo da jedino zemlja ima i imace vrednost svaka cast!a ovi sto su preko noci postali veleposednici sa 30godina i sad glume ludilo a ne znaju di se brisu ma povraca mi se od takvih!(jednom prilikom je i meni bio ponudjen ovakav scenario sa carobnim stapicem ali naravno nisam hteo da kaljam obraz sebe i svoje dece)ZUTI SU BILI U PITANJU::namigivanje::

Zbog takvih što si ih naveo -subvencije treba dati samo vlasnicima pa neka se ozbiljno bave poljoprivredom na onim površinama koje poseduju a u mnogim slučajevima je to O ( nula)

ddragan@
talianu@
Evo kolega coci064@ vam je odgovorio pre mene ,samo ne znam kao ste dosli do zakljucka iz mog pisanja da ja sviram ku..u ili da su ovih 8 sela pametni ,a ostali nisu.

coci064@
Ne znam da li se ovo "umotano i zamotano " odnosi na mene ili ne ,ali mislim da nisam napisao nista dvosmisleno ili nerezumljivo.
Nisam napisao ništa loše pogotovo ne "sviranje...." ,otvoriš lepo google earth i uzmeš na primer moju opštinu Alibunar klikneš na opciju merenje i recimo uzmeš 20 km pa napraviš kao sa šestarom oko Alibunara i usput brojiš koliko ima sela a uzmi u obzir da ima i deliblatska peščara koja nije obradiva. Hoću ti reći da debelo grešiš kada misliš da samo kod vas tako,jednostavno tako je svuda. Ne vidim ništa između Cocijevog i mog posta pa da treba da mi nešto odgovori.

Vec su merilo unakazene drzave, u poslednjih par godina za te poljoprivrednike se vezuje mahinacije oko drzavnog zemljista, pravu preceg d.zemljista, kupovinom zemljista propalih firmi u sprezi stecajnih upravnika, i na kraju taj steceni kapital opran kroz kupovinu privatne zemlje na vecito po naj vecim mogucim cenama, to je za nasu drzavu uspesan poljoprivrednik!!!

Upravo sam, na to mislio,samo je problem što to niko od njih neće da prizna,nego se svi prave ludi,i kažu šta je tu nelegalno,pa nije ništa kad je država tako namestila da se mahinacije rade na sve strane,e sad ko je malo mutniji taj se odmah uhvati u kolo,što bi rekao jedan moj rođak koji je uspeo u ovom demokratskom razdoblju, ko se snašao taj je uspešan a vi ostali više sreće idući put.

Nazad
Vrh