Subvencije poljoprivredi za 2014

Ovo oko investivija mi nije jasno. Ima li ko kakve konkretne informacije.
Da li bi to trebalo da znaci da ako recimo neko kupi, npr novu sejlicu, koja kosta 5000 eura, a ima registrovano 50 ha, dobija od drzave 6000 x 50 he. To bi bilo negde oko pola masine.
Tako nekako, ali u tom slucaju onaj sa 5ha nece iskoristiti nista jer 5x6000 je 30000, a u sta on da investira. Ovako bi mozda kupio polovnu prskalicu ili bi mu pomoglo na drugi nacin.

Verovatno će biti bespovratnih sredstava tipa 30% ministarstvo a poljoprivrednik 70% stim da ćeš verovatno platiti punu cenu mašine pa podneti zahtev a povraćaj kad bude i to će biti ograničen broj zahteva, ali videćemo i taj vid subvencionisanja će mlogima biti nedostižan.

Trenutno: 5hektara svoje zemlje,+ 3hektara tudje privatne zemlje, plus ugovaram ako bog da, jos 3-4 hektara tudje privatne zemlje 20 km od mene, jer do drzavne se ne moze,(nisam tajkun niti clan partije). Imam trenutno: 3 krave-1junica-1tele, dvadeset pet kokosi.
Visnja: 1ha,50 ari, u planu je da svih 5 hektara se posadi sto visnja, sto sljiva!
Sljiva: 50 ari... Naravno svu zemlju radim bez ugovora,a razlog je sto niko ne zeli da potpise ugovor! Da ne gulim bezveze, tema je subvencije!Planiram da moje parcele idu pod voce, a za prosirenje stocarstva(10 grla na muzi) gulicu tudju privatnu zemlju, pa dok moze...

Da su ljudi, kao sto nisu i da izadju lepo i kazu, takva i takva je stvar, nemamo novca u budzetu, ukidamo subvencije da bi mogli da taj navac preusmerimo za druge stvari i kraj.
Ne kao ovu, pretacu iz supljeg u prazno, jbg, ako nema - nema, ne moraju da nas zajebavaju jos. Ako ce taj novac da pomogne nekom kome je stvarno potrebniji, ja se necu buniti. Nego se bojim da ne ode taj novac ugrozenim tajkunima, da ne kazem nosiocima nase posrnule privrede.

Taj sistem smo vec prolazili, pre par godina, cini mi se da je bilo nesto kao djubrivo subvencionisano, jbg, ne secam se vise kada je bilo sta, posto svake godine nesto novo izmisle, stvarno su neopevani buzdovani, vise mi je muka od ovog rasula.

U nasoj drzavi sve skace kad je u pitanju naplata o ledja poljoprivrednika! Skace zakon, sluzbenik, itd! Granice za uvoz otvorene, djubrivo ce biti jeftinije a nase domace skuplje, ali drzava kao nasla resenje: Sub-investicija, oni subvencionisu 30 % mi investiramo 100%, a vratice ihi ima vremena... Mene zanima kadsada krene uvoz junetine svinjetine prasetine piletine, hoce li da nam doplate razliku u ceni?? odgovor sledi: Jok! Njet! Nou! Idi begaj!

kada covek cita ovo sve unazad,ispada da smo debela socijalna kategorija,na osnovu kukanja i cekanja da se nesto desi nama u korist,naravno pola ove ``socijalne kategorije`` je u PDV-u,ima par registrovanih gazdinstava,mehanizaciju od par desetina hiljada evra i poprilicno svoje zemlje u vlasnistvu........dajte ljudi,ko nam je kriv najvise osim nas samih,ko se ne snalazi u ovom vrtlogu neka menja zanimanje......island,novi zeland,tasmanija,grenland i ostali ``pasivni krajevi`` samo cekaju najvise razocaranih sa ovih prostora...

Izvuceno iz konteksta
Да ли ћете код давања субвенција правити разлику између правних и физичких лица у пољопривреди?
Ми морамо да водимо рачуна и о једнима и о другима. Приоритет су нам мала газдинства која имају шансу да постану средња газдинства, као и да слаба средња газдинства ојачају како би могла да се носе с конкуренцијом из ЕУ. Међутим, од 2015. године мала газдинства биће у оквиру политике руралног развоја, а не развоја озбиљне пољопривреде. Највећи произвођачи могу да рачунају на стабилан законски оквир, стабилно тржиште

Nije da sam na strani clana Grunt, znam da subvencije znace. Ali sta bi radili da ste u mom kraju, gde vecina uzima subvencije za sebe. Ja radim 56ha, a uzimam subvencije za 8ha. I sta ja treba da radim, da batalim zemljoradnju ako ukinu subvencije. Mislim da bi bilo bolje da nam daju realnije cene, ja bih npr bio ekstra zadovoljan kada bi mi zito platili 18-20 dinara, a kod mene u kraju je 16 dinara. Ja licno mislim da ima bitnijih stvrai za resavanje, pa onda subvencije. To je moje misljenje. Pozdrav za sve. Ovim postom nisam hteo da kazem da je meni teze nego Vama, nego da bi trebalo imati bolje cene, pa tek onda subvencije. A svi smo mi u problemima, samo razlicitim.

Ako ovako nastavim procicu kao kolega Mindjusar :bravo:
Nema potrebe. Posto su mi uzbrisali par postova uprosticu malo stvar. Radim 120ha zemlje 15 moje 10 drzavne, tovim svinje i junad. Subvencije su oko 1000000din godisnje. Mislim da se ozbiljno bavim poljoprivredom posto proizvodim znatne trzne viskove. Da li sad treba da cutim i da gledam kako mi neko vadi iz dzepa taj milion?

Subvencije (iz lat. sub-venire) označavaju sustavnu materijalnu potporu ili pomoć iz javnog proračuna ili fondova u područjima od javnog interesa.Posto znaci pomoc,onda bi trebalo neka manja gazdinstva da se pomognu zbog bolje proizvodnje,da dostignu bar neka srednja gazdinstva,treba uvesti neki limit

Subvencije (iz lat. sub-venire) označavaju sustavnu materijalnu potporu ili pomoć iz javnog proračuna ili fondova u područjima od javnog interesa.Posto znaci pomoc,onda bi trebalo neka manja gazdinstva da se pomognu zbog bolje proizvodnje,da dostignu bar neka srednja gazdinstva,treba uvesti neki limit
Nebi da uvredim nikog, ali neko je stvarao generacijama odricao se, jeo suv lebac i sta sad kriv je zato sto ima. Manjima treba pomoci slazem se, ali onom sa hektar ili dva ni dzak para nece pomoci da postane srednje gazdinstvo.

Nazad
Vrh